Dziennik Żelaznych Zasad
bede sie cieszyl Twoim sukcesem:)MaxRipper pisze:Ciekawe co powiedz jak 3 dni z rzedu zarobie po 30 pipsowHirvonen pisze:nie chce medrkowac, ale te stopy to blisko stawiasz:). A tak na serio to spokojnie - stratne serie sie zdarzaja przy tego typu systemach. Czekamy na wiecej danych statystycznych.
Chlopaki powiem tak - staram sie zajmowac pozycje zgodnie z sygnalami - dzis jednak rynek ma gdzies moje sygnaly i robi swoje. Dlatego dzien transakcyjny na dzis jest skonczony i nie bede kombinowal z wiekszaniem SL albo wchodzeniem raz jeszcze - rules is rules
.
P.S. Zasad nie zmienie - nawet jesli przez kolejne 3 dni mialbym dostawac po d...
. Zmienie je wtesy gdy bede mial wspominana wielokrotnie probe na ktorej bede mogl wyciagnac wlasciwe wnioski 
EDIT:
Sprawdziłem na wykresie co by było gdybym inwestował dziś do skutku, czyli do pierwszej zyskownej transakcji - otóż straty wyniosłyby po 4rech transakcjach 45 pipsów więc masakra
.

P.S. Zasad nie zmienie - nawet jesli przez kolejne 3 dni mialbym dostawac po d...

EDIT:
Sprawdziłem na wykresie co by było gdybym inwestował dziś do skutku, czyli do pierwszej zyskownej transakcji - otóż straty wyniosłyby po 4rech transakcjach 45 pipsów więc masakra

Dzień 4
Cel: ustrzelić 33 pipsy
Komentarz:
Od dwóch dni rynek załazi mi za skórę. Niestety po przeanalizowaniu mojego postępowania doszedłem do wniosku ze nie do końca przestrzegam zasad. Zdarzały mi się niepotrzebne, nie potwierdzone sygnałem wejścia dlatego dziś zamierzam się poprawić
Dzień 4 - wyniki
Wyniki na dziś:
- 20 pipsów
Wynik ogólny (ja : rynek):
1 : 3 (34 : 66)
Komentarz:
Rynek nabiera wprawy w rozprawianiu się ze mną. Dziś niby przestrzegałem założeń ale co z tego. Czarna seria porażek trwa - wynosi już 6-ść z rzędu. Czekamy na więcej transakcji pod próbę statystyczną.
W załączniku tradycyjnie lista transakcji w których oberwałem po łapach.
Dokonałem pewnej zmiany w prezentacji wyników ponieważ teraz transakcje są zaznaczone za pomocą grube linii:
- linia jasno-zielona - pozycja długa
- linia różowa - pozycja krótka
Cel: ustrzelić 33 pipsy
Komentarz:
Od dwóch dni rynek załazi mi za skórę. Niestety po przeanalizowaniu mojego postępowania doszedłem do wniosku ze nie do końca przestrzegam zasad. Zdarzały mi się niepotrzebne, nie potwierdzone sygnałem wejścia dlatego dziś zamierzam się poprawić

Dzień 4 - wyniki
Wyniki na dziś:
- 20 pipsów
1 : 3 (34 : 66)
Komentarz:
Rynek nabiera wprawy w rozprawianiu się ze mną. Dziś niby przestrzegałem założeń ale co z tego. Czarna seria porażek trwa - wynosi już 6-ść z rzędu. Czekamy na więcej transakcji pod próbę statystyczną.
W załączniku tradycyjnie lista transakcji w których oberwałem po łapach.
Dokonałem pewnej zmiany w prezentacji wyników ponieważ teraz transakcje są zaznaczone za pomocą grube linii:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2009, 19:54 przez MaxRipper, łącznie zmieniany 1 raz.
ja dopiero zaczynam z fx raptem 1,5 tyg wyczyściłem już jedno demo do z 3000 do 500 zł teraz staram się to odrobić narazie jest 576, po tak krótkim okresie grania wydaje mi się że granie wg sztywno ustalonych reguł nie ma sensu bo każda sytuacja jest troszkę inna , owszem trzymanie się pewnych wyznaczonych sygnałów jest dobre ale odpowiednia ich interpretacja jeszcze lepsza, nikogo nie chce tu pouczać bo gówno wiem tylko chciałem powiedzieć jak ja to widzę.
Big wheels keep on turning
Wszystko to racja ale system jest pewnym planem wg ktorego powinno sie poruszac. Gdy sie nie ma opracowanych planu - czyli regul wejscia i wyjscia wowczas bardzo szybko uszczupla sie konto. Poki co czekamy dalej zobaczymy czy czarna seria bedzie trwala nadalqba3 pisze:ja dopiero zaczynam z fx raptem 1,5 tyg wyczyściłem już jedno demo do z 3000 do 500 zł teraz staram się to odrobić narazie jest 576, po tak krótkim okresie grania wydaje mi się że granie wg sztywno ustalonych reguł nie ma sensu bo każda sytuacja jest troszkę inna , owszem trzymanie się pewnych wyznaczonych sygnałów jest dobre ale odpowiednia ich interpretacja jeszcze lepsza, nikogo nie chce tu pouczać bo gówno wiem tylko chciałem powiedzieć jak ja to widzę.

Dzień 5
Cel: ustrzelić 34 pipsy
Komentarz:
Dziś handel rozpocząłem nieco później z powodu służbowego wyjazdu tak wiec istnieje duże prawdopodobieństwo ze nie zawrę żadnych transakcji. Narazie czekam na dane ISM, które będą istotne dla dolara.
Dzień 5 - wyniki
Wyniki na dziś:
+ 27 pipsów
2 : 3 (61 : 66)
Komentarz:
Udało się przerwać czarną serię strat co mnie cieszy - pytanie teraz czy dam rade zrobić z tego serię zwycięstw
. Ok ale do rzeczy - po pierwsze wczorajszy dzien handlu był mocno rwany. Pierwszą transakcje zawarłem dopiero ok. godz. 16:40. Fajne się wstrzeliłem w ruch wzrostowy (notabene poprzedzony sygnałem) jednak nie obyło się bez błędów. Otóż po raz drugi zdarzylo mi się otworzyć shorta zamiast zamknąć pozycje. Niestety to trochę niezależne ode mnie ponieważ sporo grałem na futures GPW i tam właśnie aby zamknąć longa trzeba było dać shorta. Trudno będzie pozbyć się tego nawyku - jednak lepiej żebym nad tym popracował bo wczoraj ten błąd kosztował mnie 7 pipsów...
W załączniku tradycyjnie lista transakcji.
Legenda:
Komentarz:
Dziś handel rozpocząłem nieco później z powodu służbowego wyjazdu tak wiec istnieje duże prawdopodobieństwo ze nie zawrę żadnych transakcji. Narazie czekam na dane ISM, które będą istotne dla dolara.
Dzień 5 - wyniki
Wyniki na dziś:
+ 27 pipsów
2 : 3 (61 : 66)
Komentarz:
Udało się przerwać czarną serię strat co mnie cieszy - pytanie teraz czy dam rade zrobić z tego serię zwycięstw

Legenda:
Dzień 6
Komentarz:
Dziś postaram się aby wczorajszy zysk zamienił się w serie zysków. Czy mi się uda pokaże rynek. Oczywiście nie bede tego robił na siłe.
Kolejną rzeczą są nadchodzące zmiany w strategii. Być może już pod koniec tego tygodnia napiszę czego dokładnie będą one dotyczyć.
Dzień 6 - wyniki
Wyniki na dziś:
+ 12 pipsów
3 : 3 (73 : 66)
Komentarz:
Dzisiejszy dzień nie obfitował w jakieś wielkie okazje - przynajmniej dla mnie
. Udało się ugrać skromne 12 pipsów i uważam ze wystarczy! Nic na siłę. Dzisiejszy wynik to zasługa dwóch transakcji, niestety pierwsza była stratna - co będzie widać na załączonym obrazku. Z fajniejszych rzeczy mogę wspomnieć tylko o tym, że w dziś udało mi się zremisować z rynkiem
a w ujęciu "pipsowym" wyjść na minimalny plus
Legenda:
Komentarz:
Dziś postaram się aby wczorajszy zysk zamienił się w serie zysków. Czy mi się uda pokaże rynek. Oczywiście nie bede tego robił na siłe.
Kolejną rzeczą są nadchodzące zmiany w strategii. Być może już pod koniec tego tygodnia napiszę czego dokładnie będą one dotyczyć.
Dzień 6 - wyniki
Wyniki na dziś:
+ 12 pipsów
3 : 3 (73 : 66)
Komentarz:
Dzisiejszy dzień nie obfitował w jakieś wielkie okazje - przynajmniej dla mnie

Legenda:
Dzień 7
Komentarz:
Dziś po raz kolejny spróbuję wygrać z rynkiem. Jeśli jeszcze parę dni z rzędu będę kosił pipsy to wraz z sukcesem będzie rosła "presja przegranego", przed którą muszę się bronic. Wg mnie "presja przegranego" to rosnące myślenie o własnej nieomylności i podejmowanie coraz bardziej ryzykownych decyzji. Dlatego będę te myśli odganiał...
Dzień 7 - wyniki
Wyniki na dziś:
- 22 pipsy
3 : 4 (73 : 88 )
Komentarz:
Hmm transakcji było dużo ale niestety nie był to idealny dzień do realizacji moich założeń. Wciąż we znaki daje mi się wąski SL. Wkurza mnie także to, że trochę łamałem zasady i tylko dzięki paru skalpom udało mi się zmniejszyć rozmiar straty. Pracujemy dalej.
Legenda:
Komentarz:
Dziś po raz kolejny spróbuję wygrać z rynkiem. Jeśli jeszcze parę dni z rzędu będę kosił pipsy to wraz z sukcesem będzie rosła "presja przegranego", przed którą muszę się bronic. Wg mnie "presja przegranego" to rosnące myślenie o własnej nieomylności i podejmowanie coraz bardziej ryzykownych decyzji. Dlatego będę te myśli odganiał...
Dzień 7 - wyniki
Wyniki na dziś:
- 22 pipsy
3 : 4 (73 : 88 )
Komentarz:
Hmm transakcji było dużo ale niestety nie był to idealny dzień do realizacji moich założeń. Wciąż we znaki daje mi się wąski SL. Wkurza mnie także to, że trochę łamałem zasady i tylko dzięki paru skalpom udało mi się zmniejszyć rozmiar straty. Pracujemy dalej.
Legenda:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 06:39 przez MaxRipper, łącznie zmieniany 2 razy.