Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

MaxRipper pisze:Remember my son - don't be a greed :)
Może nie wynikało to z mojej wypowiedzi, ale w wolnym tłumaczeniu mojego języka = całkowicie Ciebie popieram i trzymam kciuki za dalsze udane forexowe zmagania - tak mniej więcej :P

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Shadi pisze:Może nie wynikało to z mojej wypowiedzi, ale w wolnym tłumaczeniu mojego języka = całkowicie Ciebie popieram i trzymam kciuki za dalsze udane forexowe zmagania - tak mniej więcej
Zrobię wszystko abyście byli ze mnie dumni - chociaż wiem że długa droga przede mną - w końcu na forexie jestem od chyba tygodnia :D

Awatar użytkownika
doni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doni »

MAxRipper
ciekawy system stosujesz coś jak Gamma, ale tylko z wyglądu i jak dotąd bardzo dobrze Ci idzie.
Czy wiesz może jak ta metoda spisuje się w ciut większych interwałach np. M5 lub M15..?
W załączniku który podałeś z dnia pierwszego jest tylko jedno Twoje wejście SELL to z największą czerwoną strzałką, prawda..? reszta strzałek różowych to zapewne jakiś wskaźnik, mam rację?
Trzymam kciuki i podawaj jak najwięcej screenów, w swoim czasie system oparty na średnich był pierwszym systemem jakim grałem, na demo oczywiście :lol:
śledze z niecierpliwością.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

doni pisze:i jak dotąd bardzo dobrze Ci idzie.
Heh, dzięki ale chyba to za wczesnie powiedziane :). Jak bede miał za sobą minimum 30 transakcji to juz odrobine bedzie mozna powiedzieć o systemie i jego uzyteczności.
doni pisze: Czy wiesz może jak ta metoda spisuje się w ciut większych interwałach np. M5 lub M15..?
Odpowiem tak dziwnie ale wszystko tak naprawdę działa na kazdym interwale. Problem lezy jednak w cierpliwosci. Ja mam ok 10 sygnałow dziennie. Na interwale 5 min to moze byc juz 5 sygnalow, na 15 min - 2 z czego jeden w nocy :)
doni pisze: W załączniku który podałeś z dnia pierwszego jest tylko jedno Twoje wejście SELL to z największą czerwoną strzałką, prawda..? reszta strzałek różowych to zapewne jakiś wskaźnik, mam rację?
Gdy patrzysz na wykres to:
Różowa strzałka w górę oznacza longa.
Różowa strzałka w dół oznacza shorta
Zamknięcie pozycji oznaczam znakiem X

Natomiast duże czerwone i zielone strzałki to sygnał z wskaźnika EMA CrossOver Signal.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 2 - wyniki

Heh dzisiaj w kość dał mi nie tylko rynek ale i dostawca internetu :D. Niestety w wyniku awarii nie dane mi było obserwować i zamknąć zyskownej pozycji. Na szczęście już dawno zamieniłem stop mentalny na stop mechaniczny i to uratowało moją dupcie. Ale nie na długo :). Potem to była już próba złapania straconej szansy. W skrócie ten rynkowy mecz mogę przedstawić w taki sposób:

ja :: rynek

0:1 - transakcja #1 - obstawiałem odbicie zdechłego kota czyli kontynuacje trendu (paradoksalnie wczoraj się udało :D ) niestety rynek miał inny plan na ten mecz i straciłem swojego pierwszego gola (padło na SL)
1:1 - transakcja #2 - bramka na wagę remisu okazała się bramka na wagę porażki ponieważ rynek postanowił.... odłączyć mi internet, a wiec cudem udało się ugrać 2 pipsy dzięki trailling stop, który działał jeszcze przed odcięciem kabla :D
1:2 - transakcja #3 - po dwóch straconych golach postanowiłem zmienić taktykę, czyli grac na korektę w trendzie, niestety i tu rynek postanowił mnie obkiwac i zrobił korektę ale wolniejsza niż zwykle. Na szczęście tego typu transakcja była narażona na małe straty (-6 pipsów)
1:3 - transakcja #4 - pięknym golem z woleja rynek zakończył mecz i było pozamiatane

Wyniki na dziś:
- 25 pipsów

Wynik ogólny (ja : rynek):
1 : 1 (34 : 25)

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2009, 06:29 przez MaxRipper, łącznie zmieniany 1 raz.

Hirvonen
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Hirvonen »

nie chce medrkowac, ale te stopy to blisko stawiasz:)

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Hirvonen pisze:nie chce medrkowac, ale te stopy to blisko stawiasz:)
Jak bedę miał chociaż minimalna probe statystyczna to rozpatrzę, w którym miejscu system daje tyłka :)

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 3
Cel: ustrzelić 33 pipsy

Komentarz:
Wczoraj rynek pokazał mi kto tu rządzi ale nie oznacza, że dam a wygraną :). Trochę trenowałem a więc dziś postaram się nie dać ciała. Trzymajcie kciuki!

Dzień 3 - wyniki

Wyniki na dziś:
- 21 pipsów

1 : 2 (34 : 46)

Komentarz:
Dzisiejszy mecz rynek postanowił rozegrać krótko, w ten sposób testując moją strategie.

0 : 1 - transakcja #1 - tutaj rynek pokazał swoje nowe zagranie, pomimo dywergencji, która wskazywała na kontynuacje wzrostu rynek zrobił błyskawiczny zwrot i w ten sposób piłka znalazła się w siatce (padło na SL). To było naprawdę mocne uderzenie...
0 : 2 - transakcja #2 - tym golem rynek ostatecznie utwierdził swoje zwycięstwo. Sygnał przecięcia ceny miał mi zapewnić wyrównująca bramkę jednak w praktyce ten strzał był za słaby
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Hirvonen
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Hirvonen »

MaxRipper pisze:Dzień 3
Cel: ustrzelić 33 pipsy

Komentarz:
Wczoraj rynek pokazał mi kto tu rządzi ale nie oznacza, że dam a wygraną :). Trochę trenowałem a więc dziś postaram się nie dać ciała. Trzymajcie kciuki!

Dzień 3 - wyniki

Wyniki na dziś:
- 21 pipsów

1 : 2 (34 : 46)

Komentarz:
Dzisiejszy mecz rynek postanowił rozegrać krótko, w ten sposób testując moją strategie.

0 : 1 - transakcja #1 - tutaj rynek pokazał swoje nowe zagranie, pomimo dywergencji, która wskazywała na kontynuacje wzrostu rynek zrobił błyskawiczny zwrot i w ten sposób piłka znalazła się w siatce (padło na SL). To było naprawdę mocne uderzenie...
0 : 2 - transakcja #2 - tym golem rynek ostatecznie utwierdził swoje zwycięstwo. Sygnał przecięcia ceny miał mi zapewnić wyrównująca bramkę jednak w praktyce ten strzał był za słaby
nie chce medrkowac, ale te stopy to blisko stawiasz:)
:D :D :D

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Hirvonen pisze:nie chce medrkowac, ale te stopy to blisko stawiasz:)
Ciekawe co powiedz jak 3 dni z rzedu zarobie po 30 pipsow :D. A tak na serio to spokojnie - stratne serie sie zdarzaja przy tego typu systemach. Czekamy na wiecej danych statystycznych.

ODPOWIEDZ