Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

badtiger pisze:Wydaje mi sie ze najlepiej jest grac tylko wtedy gdy sygnaly sa bardzo wyrazne.
nie ma takiego czegos jak wyrazne sygnaly, jest tylko wieksze albo mniejsze prawdopodobienstwo na to, ze cena pojdzie w danym kierunku.

badtiger pisze:Jesli w ciagu dnia kolysze to najlepiej odpuscic i przeczekac dzien czy dwa az znow trend zrobi sie widoczny i sygnaly w systemie jaki stosujemy beda dobrze widoczne.
jezeli wszystko zrobi sie widoczne tzn ze powinienes grac przeciw swojemu systemowi bo juz dawno po sygnale i z pewnoscia bedziesz kupowal na szczycie / sprzedawal w dolku.
badtiger pisze:Najwiecej wlasnie wydaje mi sie mozna stracic kiedy caly czas chcemy zarabiac i gramy przy czestych wahaniach - lepiej wtedy zrezygnowac.
Hasło "szybko. trudno i bogato" nie wzielo sie z nikad, chcemy zarabiac i tego nic nie zmieni ale fakt grajac na bujajacym sie powiedzmy GJ napewno wiekszosc traci i lepiej odpuscic, ale sa tez "spokojne" pary np UJ.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
DayTrader1
Bywalec
Bywalec

Re: Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?

Nieprzeczytany post autor: DayTrader1 »

NicDoStracenia pisze:Witam wszystkich,
dociera do mnie wiele sprzecznych informacji na temat Forex. Czytam wiele dzienników, blogów graczy, którzy wskazują w nich swoje sukcesy na tym rynku. Jednocześnie, odnotowuje ogromną ilość informacji niepochlebnych o wymianach forexowych, to że to zwykły "chłyt martetingowy", to że zarabiają na tym jedynie grube ryby, to ze 95% traci (ciekawe skad te dane?). Moje pytanie jest proste i skierowane do osób, które wiele lat zajmuja sie tym rynkiem. Czy zwykły, szary, indywidualny inwestor moze na tym rzeczywiscie zarobic? Czy moze po prostu, market makerzy zawsze po przejsciu na wieksze transakcje przez inwestora, stosuja nieczyste zagrywki, uszczuplajac jego konto?
(Jesli temat sie potworzyl prosze zamknac)

Nie czytaj za dużo tych głupot bo nigdy nie zaczniesz zarabiać na fx 8) tylko sam się przekonaj czy da się zarobić :wink: i wcale nie trzeba zajmować się tym latami żeby zarabiać :D aczkolwiek dużo pracy przed Tobą jeśli chcesz się utrzymywać z fx .

Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hs2 »

klonmarcin pisze:wg. mnie na forex można zarobić, tylko nie jest to takie proste jak może się wydawać, potrzeba wiele czasu, trzeba wyzbyć się chęci zostania milionerem w tydzień i nie liczyć na ogromne zyski od razu, jak dla mnie wystarczyło by 20 pips średnio dziennie przez cały miesiąc i byłbym bardzo szczęśliwy

8)
Spróbuj gry na tym interwale na którym mało kto gra.

Ostatnio w ramach eksperymentu zagrałem na skali miesięcznej i rocznej bo historycznie wygląda to obiecująco ,

System? byle średnia 3x3.
wynik? od 38 dni na nie małym plusie. Zagrałem na rynku terminowym aby swap nie zjadł mi zysków i przyznam że wygląda to bardzo ciekawie.

co śmieszniejsze trudno na tej skali nie zarobić. na niemal każdym papierze wartościowym z racji tego że konsola trafia się raz na kilka lat i w dodatku jest widoczna przez kilka miesięcy :D

Awatar użytkownika
tradermen
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tradermen »

Można zarobic ale też można stracic.
Zarobiłem niezły szmal ale też sporo straciłem w sumie jestem na plusie ale początki były straszne
Franc

Awatar użytkownika
Turkur
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Turkur »

Mam podobne doswiadczenia co poprzednik. Mialem okres kiedy w krotkim czasie zarobilem wiecej niz w ciagu roku normalnej pracy..ale bledy i niekonsekwencja oraz spora dawka glupoty i zbyt duzej pewnosci siebie doprowadzily do utraty wiekszosci tamtej kwoty.
Odkryj potęgę rynku walut i wyzwól w sobie potencjał inwestycyjny.

sanneo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sanneo »

Może jakieś konkretne liczby, ile kto ugrał, a ile kto przegrał? :)

Tak na zachętę dla nowicjuszy takich jak ja.

Zagrałem na koncie demo 10000 depozytu i w ciągu tygodnia zostało około 250, grałem na X-trade Brokers

Nie rozumiem tych zasad...

LOL!

M.

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Jasne że można zarobić, dzisiaj ktoś zarobił na mnie 130 oiro

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

LOL najlepsza odpowiedz :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

sanneo pisze:Może jakieś konkretne liczby, ile kto ugrał, a ile kto przegrał? Smile
Ja zarobiłem 5 zł

Przez rok :twisted:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ja zarobiłem 5 zł
a ile straciłeś ? :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ