Ciekawe wskaźniki do MT4
hehe - wlasnie jest OK. pamietaj ze masz wspolna os czasu dla obu okienek - dla wykresu glownego jak i dla wykresu wskaznika.
porownaj przeciecia sie srednich na MACD - beda w tych samych miejscach co na wykresie D1. sygnal jaki masz na screenie bedzie taki sam niezaleznie od przegladanego TF. beda po prostu mniej <wygladzone>.
wskazniki typu MTF tak wygladaja - wlasnie ze wzgledu na wspolna os czasu.
generalnie nie ma innej opcji - chyba ze w oddzielnym okienku zakryjesz/zminimalizujesz wykres glowny i pozostawisz tylko macd na daily i nalozysz na wykres na ktorym pracujesz, np H1
porownaj przeciecia sie srednich na MACD - beda w tych samych miejscach co na wykresie D1. sygnal jaki masz na screenie bedzie taki sam niezaleznie od przegladanego TF. beda po prostu mniej <wygladzone>.
wskazniki typu MTF tak wygladaja - wlasnie ze wzgledu na wspolna os czasu.
generalnie nie ma innej opcji - chyba ze w oddzielnym okienku zakryjesz/zminimalizujesz wykres glowny i pozostawisz tylko macd na daily i nalozysz na wykres na ktorym pracujesz, np H1
Money Never Sleeps
Codzi mi glownie o slupki. Roznice pomiedzy dwoma ostatnimi wiec lipa.
Ja wiem, ze mozna miec otwartych kilka okienek i tak mam a chcialbym uproscic to i miec jeden profil dla wszystkich par. A jak otworze po 2 okienka kazdej pary to zrobi sie burdelik.
To jak dziala signal bars ? Tam pokazane jest na zasadzie koloru prostokacika zielony lub czerwony. Wszystko by bylo ok gdyby nie to, ze pokazuje on max H4.MACIEK408 pisze: generalnie nie ma innej opcji
Ja wiem, ze mozna miec otwartych kilka okienek i tak mam a chcialbym uproscic to i miec jeden profil dla wszystkich par. A jak otworze po 2 okienka kazdej pary to zrobi sie burdelik.
no ale signal bars pokazuje tylko 2 stany wlasnie - a tu masz pokazane gdzie dokladnie jestes
. mozna pokusic sie o szersza analize. czy srednie sie nie cofaja, czy sa blisko siebie itp.
jezeli chcesz cos takiego jak signalbars tylko z dioda D1 to na bank widzialem takie, wydaje mi sie ze na FF. jest to shit generalnie, ale coz moze da rade na tym cos zarobic. dziala w ten sposob ze po prostu daje zielone swiatlo gdy histogram jest dodatni, a czerwone gdy ujemny.

jezeli chcesz cos takiego jak signalbars tylko z dioda D1 to na bank widzialem takie, wydaje mi sie ze na FF. jest to shit generalnie, ale coz moze da rade na tym cos zarobic. dziala w ten sposob ze po prostu daje zielone swiatlo gdy histogram jest dodatni, a czerwone gdy ujemny.
Money Never Sleeps
news indi
Znalazłem wskaźnik dla niusów, mam viste i poprzednie wesje FFcal wywalały mi mt4. To działa w osobnym oknie. Trzeba mieć otwarty jakiś wskaźnik, np. MACD. Umożliw import DDL musi być zaznaczone.
kris007 - i-GroupOfHistoryOnChart - ŚWIETNY!!!
kris007 - i-GroupOfHistoryOnChart - ŚWIETNY!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys
Krys
spoko nie ma problemu. generalnie wskaźniki typu MTF, chociażby rożne średnie czy ichi, są ciekawe i można na ich podstawie zbudować niejedna fajna strategie.exodus24 pisze:Chcialbym ci w tym momencie podziekowac za ten wskaznik. Rano bylem polprzytomny i nie zobaczylem ze ten caly rzad swiec sklada sie na 1 dzienna dlatego tak schodkowo wyglada.
Money Never Sleeps
- w_ujek edek
- Stały bywalec