Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

wpisz zadany timeframe, dla daily bedzie to 1440, biezacy to zawsze 0. wskazniki typu MTF wlasnie tak dzialaja. pewnie masz ustawione 0 i dlatego nie widzisz roznicy.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Zrobilem tak i jak mam ustawione tf na H1 to wskaznik wyglada dziwnie (fota), a jak przestawie tf na D1 to normalnie. Co robie zle.

Obrazek

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

hehe - wlasnie jest OK. pamietaj ze masz wspolna os czasu dla obu okienek - dla wykresu glownego jak i dla wykresu wskaznika.

porownaj przeciecia sie srednich na MACD - beda w tych samych miejscach co na wykresie D1. sygnal jaki masz na screenie bedzie taki sam niezaleznie od przegladanego TF. beda po prostu mniej <wygladzone>.

wskazniki typu MTF tak wygladaja - wlasnie ze wzgledu na wspolna os czasu.
generalnie nie ma innej opcji - chyba ze w oddzielnym okienku zakryjesz/zminimalizujesz wykres glowny i pozostawisz tylko macd na daily i nalozysz na wykres na ktorym pracujesz, np H1
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Codzi mi glownie o slupki. Roznice pomiedzy dwoma ostatnimi wiec lipa.
MACIEK408 pisze: generalnie nie ma innej opcji
To jak dziala signal bars ? Tam pokazane jest na zasadzie koloru prostokacika zielony lub czerwony. Wszystko by bylo ok gdyby nie to, ze pokazuje on max H4.

Ja wiem, ze mozna miec otwartych kilka okienek i tak mam a chcialbym uproscic to i miec jeden profil dla wszystkich par. A jak otworze po 2 okienka kazdej pary to zrobi sie burdelik.

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

no ale signal bars pokazuje tylko 2 stany wlasnie - a tu masz pokazane gdzie dokladnie jestes :). mozna pokusic sie o szersza analize. czy srednie sie nie cofaja, czy sa blisko siebie itp.

jezeli chcesz cos takiego jak signalbars tylko z dioda D1 to na bank widzialem takie, wydaje mi sie ze na FF. jest to shit generalnie, ale coz moze da rade na tym cos zarobic. dziala w ten sposob ze po prostu daje zielone swiatlo gdy histogram jest dodatni, a czerwone gdy ujemny.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Chcialbym ci w tym momencie podziekowac za ten wskaznik. Rano bylem polprzytomny i nie zobaczylem ze ten caly rzad swiec sklada sie na 1 dzienna dlatego tak schodkowo wyglada.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

news indi

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Znalazłem wskaźnik dla niusów, mam viste i poprzednie wesje FFcal wywalały mi mt4. To działa w osobnym oknie. Trzeba mieć otwarty jakiś wskaźnik, np. MACD. Umożliw import DDL musi być zaznaczone.

kris007 - i-GroupOfHistoryOnChart - ŚWIETNY!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

exodus24 pisze:Chcialbym ci w tym momencie podziekowac za ten wskaznik. Rano bylem polprzytomny i nie zobaczylem ze ten caly rzad swiec sklada sie na 1 dzienna dlatego tak schodkowo wyglada.
spoko nie ma problemu. generalnie wskaźniki typu MTF, chociażby rożne średnie czy ichi, są ciekawe i można na ich podstawie zbudować niejedna fajna strategie.
Money Never Sleeps

naginacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: naginacz »

Witam
Słuchajcie, co może być powodem samoczynnego znikania narysowanych linii skośnych na wykresie pod MT4?

Awatar użytkownika
w_ujek edek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: w_ujek edek »

jezeli masz odpalonego jakiegos indyka, to czasami czyszcza one okno i rysuja na nowo.

sprobuj wywalic indyka :cry:

Zablokowany