Bandy czyli jak zabrac brokerowi 2%-5% dziennie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

mialem 2 longi cadjpy, jeden 84.40 troche za wczesnie, drugi 83.90 po odbiciu od dolnej czerwonej bandy i ds3

w sumie zamknalem za szybko ale 45 pipsow w kieszeni, w sumie dzisiaj 115 pipsow, nie jest zle, tylko 3 pozycje dzisiaj, moglo byc 230..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

zagralem 2x short na odbice od niebieskiej bandy, SL 10p powyzej bandy, TP na ema200, w sumie profit 2x 42p, czy bylo to dobre wejscie wg systemu? jezeli nie to dlaczego?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

1wsze wejście nad pivotem (jednak dla mnie bandy są mocniejsze) więc nie wiem czy dobrze wchodzić nad pivotem.. 2gie... ema zakręca w dół.. W sumie wchodzić tym z rr -1:1 po powiedzmy 20 pips może być dobre

uzin2
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:1wsze wejście nad pivotem (jednak dla mnie bandy są mocniejsze) więc nie wiem czy dobrze wchodzić nad pivotem.. 2gie... ema zakręca w dół.. W sumie wchodzić tym z rr -1:1 po powiedzmy 20 pips może być dobre
nie wiem czy dobrze sie wyrazilem, 2xshort chodzil mi o to ze otwarlem 2 pozycje po odbiciu od bandy, zamknalem obydwie na ema200 (nizszy zielony prostokat)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

uzin2 pisze:
Shadi pisze:1wsze wejście nad pivotem (jednak dla mnie bandy są mocniejsze) więc nie wiem czy dobrze wchodzić nad pivotem.. 2gie... ema zakręca w dół.. W sumie wchodzić tym z rr -1:1 po powiedzmy 20 pips może być dobre
nie wiem czy dobrze sie wyrazilem, 2xshort chodzil mi o to ze otwarlem 2 pozycje po odbiciu od bandy, zamknalem obydwie na ema200 (nizszy zielony prostokat)
Faktycznie :d sorry źle przeczytałem.. gdyby nie ten pivot było by ok - nie wiem czy bym zagrał ale jak widać warto było

uzin2
Gaduła
Gaduła

podobnie bylo na edku, po odbiciu od bandy cena przebila pivot i w tej chwili jest prawie na ema200, zobaczymy czy tam dojdzie, ja na dzisiaj pasuje

pozdro

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Witam,
Tak jak pisałeś :) zerknij na to i powiedz co jest nie tak.

Pozdrawiam Łukasz

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Siema, osobiście nie zagrałbym tego z wielu powodów...

a/ azja online - nie korekci przypadkiem europy?
b/ konsola pewna jak nic opór przed Tobą.
c/ wszedłeś za wysoko wg mnie :)
d/ czekam na takie zagranie: (okolice 9 rano powinno zawrócić)

http://i31.tinypic.com/sxnn7a.gif

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Witam,
Chodzi mi raczej o samo wejscie :) To jest demo tam sie wchodzi w co sie widzi ;) Nie jestem dokonca pewny co do wejsc chodzi mi o to kiedy?? Czekam na odpowiedź "właściciela" wątku on wie o co mi chodzi :)

Ps. Dzięki Shadi za odpowiedź.

Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

luka...18 pisze:Witam,
Chodzi mi raczej o samo wejscie :) To jest demo tam sie wchodzi w co sie widzi ;) Nie jestem dokonca pewny co do wejsc chodzi mi o to kiedy?? Czekam na odpowiedź "właściciela" wątku on wie o co mi chodzi :)

Ps. Dzięki Shadi za odpowiedź.

Pozdrawiam
Luka ależ odpowiedział.. Zobacz masz przebicie emy 200? Masz.. Teraz Twoim zadaniem jest ... przejść się albo popatrzeć sobie na wykres i poczekać na korektę w okolicę ema 200 po korekcie wejść z wąskim stopem co też miało miejsce w okolicach 3-4 gmt. Z tego co zauważyłem: jeżeli ominiesz pierwszą korektę - a tą pewnie ominęło większość z nas :D to czekamy na powrót do emy 14 i znowu 20-25 sl i jedziemy... tak mi się wydaje :)

Niech właściciel tematu wypowie się co do słuszności spostrzeżeń :)

i jeszcze jedno pytanko :D Skąd wytrzasnąłeś te bandy ?... zadziwiająco działają ....

ODPOWIEDZ