Bandy czyli jak zabrac brokerowi 2%-5% dziennie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
w_ujek edek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: w_ujek edek »

witam,

u mnie wszystko bez zarzutu.

Ts_A :clap: jestem pod wrazeniem tego systemu zwlaszcza po nocce :lol: ,
Swietna robota, musze jeszcze popracowac nad wejsciami i bedzie mozna ruszyt z tym realu

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

w_ujek edek pisze:witam,

u mnie wszystko bez zarzutu.

Ts_A :clap: jestem pod wrazeniem tego systemu zwlaszcza po nocce :lol: ,
Swietna robota, musze jeszcze popracowac nad wejsciami i bedzie mozna ruszyt z tym realu
mozesz wrzucic screena? u mnie gdy otworzylem platforme ponocy tych linii juz nie bylo, wczoraj wszystko bylo ok

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

w_ujek edek pisze:Ts_A jestem pod wrazeniem tego systemu zwlaszcza po nocce ,
mówi sie o tym ze systemy oparte na srednich maja wielki potencjal tylko malo komu chce sie ten temat drążyc :) a koiega jak widac troche sie poswiecil :) pare lat robi swoje, forex to gra dla cierpliwych. ;)

Dodano po 42 minutach:

na screen pokazalem dywergencje(zielona linia), kolko pokazuje pivota i lower envelope w jednym miejscu. dobre miejsce do longa, czyz nie? wchodzilibyscie w takim momencie long?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

uzin2
Gaduła
Gaduła

czy moze ktos powiedziec jaki wskaznik jest odpowiedzialny za linie ktore zaznaczylem na czerwono? dzisiaj kiedy uruchomilem platforme juz ich nie bylo, wczoraj gdy rynek ruszal wszystko bylo ok, przepraszam za zasmiecanie watku ale moze jednak ktos cos doradzi.

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Moge sie mylic ale sa to chyba linie pivotow generowane na biezaco przez ten wskaznik. Wiec to co bylo w piatek nie bedzie juz na tym samym poziomie dzisiaj. Nie wiem czy calkiem zniknely Ci te linie (wtedy sprawa jest czysto techniczna i chodzi o bledy wskaznika) czy tez zmienily swoje miejsce na wykresie, a w tej sytuacji wszystko jest ok, po prostu wskaznik na danych opartych na piatku wygenerowal nowe pivoty itp (nie korzystam z tego wskaznika wiec nie wiem co innego moze wykreslac :) ) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

Shadi pisze:Czy takie zagranie było by/jest sensowne?

http://i27.tinypic.com/9h8bv5.gif

i tu 2gie:

http://i26.tinypic.com/2j3mtyt.gif

obydwa zagrania sa sensowne :D tylko z malym SL bo to szukanie dolka.
jedno mnie tylko niepokoi,
Twoje linie S/R sa w innych miejscach jakiego broka uzywasz ?
Ja mam demo w Liteforex
Obrazek

uzin2
Gaduła
Gaduła

rookie pisze:Moge sie mylic ale sa to chyba linie pivotow generowane na biezaco przez ten wskaznik. Wiec to co bylo w piatek nie bedzie juz na tym samym poziomie dzisiaj. Nie wiem czy calkiem zniknely Ci te linie (wtedy sprawa jest czysto techniczna i chodzi o bledy wskaznika) czy tez zmienily swoje miejsce na wykresie, a w tej sytuacji wszystko jest ok, po prostu wskaznik na danych opartych na piatku wygenerowal nowe pivoty itp (nie korzystam z tego wskaznika wiec nie wiem co innego moze wykreslac :) ) Pozdrawiam
no wlasnie calkiem zniknely, kasowac wskaznik, na nowo go dodawac, restertowac platforme ale nic to nie daje niestety

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

sgorn pisze:na screen pokazalem dywergencje(zielona linia), kolko pokazuje pivota i lower envelope w jednym miejscu. dobre miejsce do longa, czyz nie? wchodzilibyscie w takim momencie long?

Tutaj zawsze jest ryzyko iz momentum nie jest jeszcze gotowe na rozegranie dywergencji, pamietajmy o tym ze cena lubi testowac S/R wiec po pierwszym odbiciu dobrze jest poczekac na drugi test niz gonic rynek i wejec przykladowo z longiem pod ema14 tam gdzie rynek dostaje akceleracji w druga strone.
Obrazek

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Sciagnalem ten wskaznik, zeby moc lepiej pomoc, widze ze ma mozliwosc modyfikacji. Np jak klikniesz prawym na wykres i wybierzesz lista wskaznikow, masz widoczny "pivots" jak wejdziesz w jego edycje to masz w parametrach 3 zakladki, zobacz czy ktoras z nich nie jest na "false''

ps. przepraszamy za ot :)
ps2 uzin jakby co mozesz pisac na pw to cos podzialamy :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ts_A pisze:obydwa zagrania sa sensowne :D tylko z malym SL bo to szukanie dolka.
jedno mnie tylko niepokoi,
Twoje linie S/R sa w innych miejscach jakiego broka uzywasz ?
Ja mam demo w Liteforex
AM, ale faktycznie.. może badziewnego mam pivota :) trzeba wymienić i sprawdzić :D

edit wejścia z przed chwili.. O ile EU wydaje mi się srednim pomysłem o tyle GU wydaje mi się że dobrze.. czy może za szybko ?

eu: http://i25.tinypic.com/5n639f.gif

gu: http://i27.tinypic.com/2lv1o3o.gif

Komentarz mile widziany :)

i jeszcze usd/cad z oczekującego... myślałem że chwyci za 1-2h a tu boom i zlecenie online: http://i32.tinypic.com/m8k0vr.gif

ODPOWIEDZ