Bandy czyli jak zabrac brokerowi 2%-5% dziennie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Odniosę się jeszcze do Twojego screena:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=15082

Odbicie od pivota.. korekta - cena nie dała rady przebić ema 52... Tworzy się LH... i technicznie all ok.. ale po drodze jeszcze ema 200 i pivot :) czemu wejście nie wyżej powiedzmy po 2 świecach spadkowych ? (na oko okolice 4340)

Tak poza tym muszę przyznać że to coś napisał wyżej zmieniło moje patrzenie na emki :) Dzięki
Swoją drogą, nie mogłeś tego napisać rok temu :>

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

Shadi pisze:Odbicie od pivota.. korekta - cena nie dała rady przebić ema 52... Tworzy się LH... i technicznie all ok.. ale po drodze jeszcze ema 200 i pivot czemu wejście nie wyżej powiedzmy po 2 świecach spadkowych ? (na oko okolice 4340)

Tak poza tym muszę przyznać że to coś napisał wyżej zmieniło moje patrzenie na emki Dzięki
Swoją drogą, nie mogłeś tego napisać rok temu
Poniewaz to jest demo :D
Wiec prosze sie nie sugerowac wejsciami :D

Prawidlowe wejscie powinno byc tuz pod ema52
Pisalem o tym rok temu ale na FF :mrgreen:
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Pominę fakt że bez SL :P Ale ok, rozumiem ocb i tą odpowiedzią sprowadziłeś moje że tak powiem przemyślenia na właściwy tor - nic jak tylko pobawić się tą zabawką :P

i jeszcze jedno:D

w tym przykładzie poniżej( tak wiem że długo oglądam jeden wykres^^), słusznie jak targetu spodziewałbym się w miejscu zaznaczonym strzałką?

http://i28.tinypic.com/30scygm.gif

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Ts_A: fajny systemik, naprawde ciekawy :) mam pare pytyan. a mozesz powiedziec w ktorych momentach nie podejmujesz zadnych decyzji? nie chodzi mi o posilki i czas na spanie ;) tylko jakies ograniczenia np ksztalt srednich? czy jak EMA200 jest prawie pozioma,kąt zblizony zeru to szukasz okazji na odbicia lub przebicia czy dajesz sobie spokoj?
druga sprawa: jak oddzielasz konsolidacje od trendu w tym systemie? uklad srednich cos podpowiada?
dzieki za odpowiedz :)
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 18:54 przez sgorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:TsA: fajny systemik, naprawde ciekawy :) mam pare pytyan. a mozesz powiedziec w ktorych momentach nie podejmujesz zadnych decyzji? nie chodzi mi o posilki i czas na spanie ;) tylko jakies ograniczenia np ksztalt srednich? czy jak EMA200 jest prawie pozioma,kąt zblizony zeru to szukasz okazji na odbicia lub przebicia czy dajesz sobie spokoj?
druga sprawa: jak oddzielasz konsolidacje od trendu w tym systemie? uklad srednich cos podpowiada?
dzieki za odpowiedz :)

Jestem sideline gdy cena jest pomiedzy S/R
ale wrzuc screena z przykladem :D
na sucho nie ma sensu.
Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

oto screen. srednie sie zblizyly do siebie , plaski rynek. ale momentum podpowiada dol wiec?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Tu jest raczej prosto :D gorzej z eu. Tutaj masz: koperty w dół, cena nie jest w stanie zamknąć się ponad ema 200 masz opór.. grałbym na odbicie jak to szefu tematu powiedział... po korekcie blisko ema 52 :) tak też się stało

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:oto screen. srednie sie zblizyly do siebie , plaski rynek. ale momentum podpowiada dol wiec?
Zdecydowanie sideline gdy ema52 i ema200 sa plasko mamy range czyli doji na h1 lub h4 poczekac na wybicie z range, jak slusznie zauwazyles momentum mialo racje w tym przypadku czyli sentyment byl bearish :D
Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

dzieki za odpowiedz Panowie :) bedziecie zamieszczac przykladowe wejscia? mozna by pociwczyc i omowic rozne sytuacje co nieukrywam pomoglo by zaszczepic tą metode w krew ;)

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:dzieki za odpowiedz Panowie :) bedziecie zamieszczac przykladowe wejscia? mozna by pociwczyc i omowic rozne sytuacje co nieukrywam pomoglo by zaszczepic tą metode w krew ;)
Jak najbardziej zachecam do umieszczenia tutaj wejsc trafnych i tych mniej trafnych tylko zeby byl rowniez napisany powod dlaczego akurat w tym momencie, Moze znajdziemy optymalny timing co pozwoli zmniejszyc wartosc SL na starcie.
Obrazek

ODPOWIEDZ