REAL NO BRAINER METHOD - presented by Mikaelion
-
- Stały bywalec
Wyniki
Osiągane przeze mnie wyniki są na poziomie ponad przeciętnym... Próbowałem wielu metod i jak wszyscy w większości przypadków ponosiłem sromotne porażki, ale odkąd zacząłem stosować tę metodę wszystko się zmieniło i naprawdę daje ona pozytywne wyniki... nie chodzi tu o nic innego jak o handlowanie z trendem.. złapanie górki przy korekcie trendu i czekanie aż rynek postawi drugą nogę w obstawianym przez nas kierunku.
Jeżeli chodzi o wielkość pozycji to zawsze jest taka sama - 5%
Zyski? są i są zadowalające..
Tak naprawdę ta metoda jest stosowana przez profesjonalistów z tym że oni nie muszą widzieć BB ani MACD - tylko i wyłącznie cena i poziomy S/R
PS
Wybacz ale jak ktoś pyta o statement to mam już chyba awersję..
źle zrozumiałem sorry
Jeżeli chodzi o wielkość pozycji to zawsze jest taka sama - 5%
Zyski? są i są zadowalające..
Tak naprawdę ta metoda jest stosowana przez profesjonalistów z tym że oni nie muszą widzieć BB ani MACD - tylko i wyłącznie cena i poziomy S/R
PS
Wybacz ale jak ktoś pyta o statement to mam już chyba awersję..
źle zrozumiałem sorry
A jak dugo grasz juz tym systemem 
PS; indyk sweet spots wywala mi criticala w metasie ;/

PS; indyk sweet spots wywala mi criticala w metasie ;/
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html
Nie ma sprawy, po reakcji domyślałem się że taki będzie następny postWybacz ale jak ktoś pyta o statement to mam już chyba awersję..
źle zrozumiałem sorry
Podpisuje się pod pytaniemJeżeli chodzi o wielkość pozycji to zawsze jest taka sama - 5%Trochę sporo ale to indywidualna kwestia.
Podasz zyski w Risk/Reward??
A jak długo grasz juz tym systemem?
Obstawiam niecały miesiąc 2-3 tygodnie max

-
- Stały bywalec
Jak długo
Nie zgadłeś... ponad pół roku 
R/R nie jest stałe... bo na rynku nic nie jest stałe to zależy od tego jak się zachowuje cena w danym momencie aczkowliek często korzystam z Fibo ext.
nie staram się wynaleźć koła, handel jest prosty tylko niektórzy (w tym także i ja kiedyś) go sami sobie utrudniają dodając coraz to bardziej wymyślne wskaźniki, a tak naprawdę wszystkie wskaźniki można sobie wsadzić w d..., wszystkie opóźniają i sugerowanie się nimi prędzej czy później doprowadzi do rozwalenia konta.. Wskaźniki to tylko "zdjęcie" tego co się działo 1m, 5m,1h lub rok temu - to moja prywatna opinia... używam MACD tylko do określania obecnego trendu a BB do zwizualizowania sytuacji i prawdopodobnego wejścia (czyni mnie pewniejszym w podejmowaniu decyzji o wejściu w daną potencjalną transakcję)
PS
Nie wiem dlaczego Sweet spoty wywalają cie MT$.. spróbuj sweet spoty ustawić ręcznie

R/R nie jest stałe... bo na rynku nic nie jest stałe to zależy od tego jak się zachowuje cena w danym momencie aczkowliek często korzystam z Fibo ext.
nie staram się wynaleźć koła, handel jest prosty tylko niektórzy (w tym także i ja kiedyś) go sami sobie utrudniają dodając coraz to bardziej wymyślne wskaźniki, a tak naprawdę wszystkie wskaźniki można sobie wsadzić w d..., wszystkie opóźniają i sugerowanie się nimi prędzej czy później doprowadzi do rozwalenia konta.. Wskaźniki to tylko "zdjęcie" tego co się działo 1m, 5m,1h lub rok temu - to moja prywatna opinia... używam MACD tylko do określania obecnego trendu a BB do zwizualizowania sytuacji i prawdopodobnego wejścia (czyni mnie pewniejszym w podejmowaniu decyzji o wejściu w daną potencjalną transakcję)
PS
Nie wiem dlaczego Sweet spoty wywalają cie MT$.. spróbuj sweet spoty ustawić ręcznie
Polecam do tego sysa brać notowania od kilku broków : ) żeby nie omijały nas sygnały bo u jednego cena moze być na 51 i nie odpalimy zlecenia a u drugiego na 50 i tam odpalimy zlecenie i przez to nie omijamy sygnałów. 

GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
GU
Jak znalesc odpowiedni moment wejscia w Shorta w szarej elipsie zaznaczonej na screenie? Cena dochodzi do gornej wstegi juz w punkcie 1 i przebija trzy poziomy wejscia w transakcje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
GU short
Tutaj szukasz shorta,,? jeżeli szukasz shorta w tym miejsca to przeczytaj jeszcze raz zasady tej metody i zaimportuj prawidłowy template.. bo osobiści nie widzę tutaj żadnego sygnału. Dziś niewiele było sygnałów na GU (bardziej skalpowanie niż coś konkretnego)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Iwan, ustawiając MACD trzeba dać Fema=60, Sema=30, macd sma=30. Będzie wtedy ok. I rzeczywiście nie było szorta na Twoim screenie bo macd cały czas podczas tego "galopu" był na plusie.
Może ktoś podać jak powinny być ustawione parametry MACD? Bo jak ustawiam tak jak podałem Iwanowi to rzeczywiście nie powinno się szukac szorta, ale w innych miejscach mam inny wygląd MACD niż michaelion. Wyadaje mi się, że nie jestem tabaka a z tym nie mogę sobie poradzić
Może ktoś podać jak powinny być ustawione parametry MACD? Bo jak ustawiam tak jak podałem Iwanowi to rzeczywiście nie powinno się szukac szorta, ale w innych miejscach mam inny wygląd MACD niż michaelion. Wyadaje mi się, że nie jestem tabaka a z tym nie mogę sobie poradzić