Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Hehe, dlatego ja właśnie dążę do tego by pracować dla kogoś a nie sam dla siebie. Przynajmniej na razie. Wypowiedzi Tymka utwierdzają mnie w przekonaniu, że moje cele są racjonalnie słuszne.

Faktycznie jest to bardzo dobra firma, jeśli tak dba o pracownika. Niewiele jest takich firm w jakiejkolwiek branży, więc tym bardziej można mieć powody doz zadowolenia, że firmy związane z Fx traktują ludzi bardzo poważnie.

Swoją drogą spekulacja i to dość skuteczna, wcale nie musi pochłaniać 20 godzin dziennie. Nawet scalp nie wymaga aż takiej uwagi (choć parę godzin trzeba posiedzieć). Jeśli obstawiasz średni termin to 2-3 godziny intensywnej pracy dziennie w zupełności wystarczą. Może wyniki nie są ogromne (w odniesieniu do innych z Fx) i bez dźwigni wychodzi niezbyt wielka kwota, ale ta kwota jest. Jak widzę po sobie i swoim wkładzie pracy to da się zarabiać. Czy systematycznie i w długim terminie? Czas pokaże, bo za krótko to robię żeby się przekonać.
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Wielka szkoda że nie możemy się zrozumieć..................
Ja Was rozumiem ponieważ tak jak piszecie postępuje 99.9% DI oraz zadządzających.Niestety nie Ted droga.
Nie wiem jak to napisać aby serwera nie brakło............................
Uważam jak wyżej napisałem to jest dla mnie pełny profesjonalizm
zz pisze:Masz trend długoterminowy który trwa np. 15 lat........
średnioterminowy,krótkoterminowy, itp na skalpingu kończąc dodatkowo cały świat na głowie BC które są największymi spekulantaki oraz miliony instytucji na świecie przeciw sobie nie wspominając banków co tylko żyją z obalania stop-lass.
I spróbuj teraz jakiś sensowny wynik zrobić mając ogólne warunki o jakich piszesz?.Tak czy siak to jest chore..........................
Nie chce mi się milionów powodów podawać lecz jeden konkretny z życia//Pamiętam czasy że jak przewalano trendy długoterminowe na majorsach to rynek dołował nawet o 700 pip jeżeli na to nałoży się jeszcze luka cenowa to niestety panowie jest po Was i Waszych instytucjach finansowych.

Pozdrawiam i zaczęcam do przemyśleń.

Ps.proszę tego nie traktować jako złośliwość z mojej strony po porostu staram się wymusić ciekawą dyskusję na ten temat.
I jescze jedno jeżeli chce się tak działać jak ja piszę to niestety 20 godzin w pracy to jest minimum oraz olbrzymi stres dlatego Tymek nie zrozum mnie żle jeżeli po zapłaceniu podatku za taką pracę o jakiej ja mówię miałbym niewiele więcej niż opiekunka ...........to sam wiesz.................

Dodano po 3 minutach:

Ps. Poza tym Tymek Ty jako jeden z nielicznych w Polsce rozumiesz......że aby mieć mimimum godności w Polsce to jest świadczenia na poziomie 950 EURO to musisz mieć 1 000 000 zł.Więc pod tym kontem na to patrz co napisałem.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz pisze:Ps.proszę tego nie traktować jako złośliwość z mojej strony po porostu staram się wymusić ciekawą dyskusję na ten temat.
I jescze jedno jeżeli chce się tak działać jak ja piszę to niestety 20 godzin w pracy to jest minimum oraz olbrzymi stres dlatego Tymek nie zrozum mnie żle jeżeli po zapłaceniu podatku za taką pracę o jakiej ja mówię miałbym niewiele więcej niż opiekunka ...........to sam wiesz.................
Zmień strategię bo ci pikawa wysiądzie ;) Nikt tak nie gra. No chyba, że swoimi.

zz pisze:Ps. Poza tym Tymek Ty jako jeden z nielicznych w Polsce rozumiesz......że aby mieć mimimum godności w Polsce to jest świadczenia na poziomie 950 EURO to musisz mieć 1 000 000 zł.Więc pod tym kontem na to patrz co napisałem.
Wytłumacz to jakoś składniej bo naprawdę nie rozumiem sensu. Jakoś
nie łapię o co biega.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Drogi Tymku sprawa jest bardzo prosta.Dobry DI sorry bardzo dobry DI robi Tobie średniorocznie 20-30% +razy to co nam ZUS i OFE przepirerd...a lub inaczej jesteś w stanie powiedzmy odłożyć te 600-700 zł i sprawa jeat prosta Masz z palcem w dupie ten 1 000 000 zł oraz z tego te skromne 950E m-c tyle i tylko tyle.Jeszcze jedna ważna sprawa
Tymek pisze:Nikt tak nie gra. No chyba, że swoimi.

Jak zrozumiesz sens swoich słów.To nic więcej dodać.

Serdecznie Pozdrawiam.

Dodano po 27 minutach:

Ps. żebyśmy się jasno rozumieli odnoszę sie do komentarza Tymka///Nie dość, że podniosą podatki to na dodatek nie dają nic w zamian.
Nie ma niczego co można by powiedzieć na plus.
Rozumiem płacić wysokie podatki ale wtedy gdy ma się coś w zamian.
Inne kraje pozwalają na zwrot z zapłaconego podatku odsetek za kredyt
hipoteczny. Co jest zazwyczaj 50% całości raty.
Inne kraje dają jakieś realne perspektywy na emeryturę a nasz kraj
mnie na przykład wyszło po 20 latach płacenia w najwyższej skali podatkowej
zaledwie 92zł !!! (wyliczenie na dzień dzisiejszy)
Przecież idzie się za to pochlastać.
Np. w Holandii z każdym rokiem przepracowanym nabywa się 2% średniej krajowej.
Czyli po 20 latach miałbym 40% średniej krajowej co daje 900EURO
Do tego dochodzi tzw. prywatny fundusz emerytalny więc wychodziłoby się
jeszcze lepiej. A w Polsce już wiadomo, że filary potraciły wszystko
I to jest ta różnica.
W Polsce wychodziłoby że średnia krajowa to 200zł
Można mnożyć bzdury i harować latami albo można wszystko pierdolnąć
i zacząć wszystko od początku w innym kraju.///

Myślę Tymku że z Twojego postu można co najmniej dwa doktoraty napisać oczywiście odpowiedznio go rozbudowując.

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

I bez jaj ................żeby ktoś nie pomyślał...............
Traktuję to co tu piszemy bardzo poważnie.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

OK, teraz zrozumiałem, nie pamiętałem do czego się odnosisz.
Dodam tylko, że dobra firma potrafi w rok odłożyć ci jedną pensję i
zarobić na tym dobry procent (takie emerytalne) ostatni rok był dobry i
było ponad 100% z kapitału plus to co się odkłada.
Czyli bardzo dobrze.
Niestety nie wszędzie jest tak kolorowo. Niektóre firmy nie dbają o swoich
pracowników i nie mają własnego funduszu emerytalnego. Trzeba bazować
na bankach. Gdybym 2 lata temu wybrał bank to miałbym stratę ponad 50%
na swoim koncie emerytalnym. Firma gwarantuje mi zysk w wysokości
minimum 10%. W momencie przejścia do innej muszę wskazać fundusz
do którego przeleją pieniądze. Tak to wygląda u mnie. ;)

Jeżeli ktoś jeszcze zastanawia się nad naszym krajem to radzę to przemyśleć ;)
Ostatnio zmieniony 07 sie 2009, 21:36 przez Tymek, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Właśnie o to mi chodziłio+ profesjonalny DI.

Pozdrawiam

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

Hejka!

Widzę, że strasznie dużo rozmawiacie tutaj o kasie, a nie o tym, że ona jest tylko efektem naszego performancu.

Nasze instytucje dbające o "złotą jesień" chyba nie są mistrzami w branży skoro tak jest jak jest.
Problem w tym, że trzymaja sie starych narzędzi analizy fundament i nie chcą zmieniac sie. No chyba, ze sie mylę.

Najgorsze jest to, ze jak nie jestes na bieząco w IFRS, US GAAP itp, to ciezko tam dostac sie, ale przeciez analiza fundamentalna to nie wszystko. Cale the edge opiera sie czesto na innych rzeczach.

No i jak to znalezc pracę w PL, takjak piszecie - albo dla siebie, albo za granice

zz
Maniak
Maniak

Temat bardzo ważny nie wiem od czego zacząć aby serwera nie brakło........ :P
exnergy pisze:Nasze instytucje dbające o "złotą jesień" chyba nie są mistrzami w branży skoro tak jest jak jest.
Problem w tym, że trzymaja sie starych narzędzi analizy fundament i nie chcą zmieniac sie. No chyba, ze sie mylę.
Niestety nie mylisz się.Pisząc na ten temat w Polsce balansuje na granicy kabaretu........ oraz rzeczywistości..............Aby to robić profesjonalnie praca po 20 godz w olbrzymim stresie ........... nie chcę się powtarzać poczytaj wcześniej..........krótko za taką pracę dostać niewiele więcej niż opiekunka? szok!.Moja subiektywna rada albo płacą 5 000 Euro m-c lub robić to samemu tylko dla siebie.Z moich obserwacji tak postępują najlepsi traderzy i teraz ich rozumiem.
Co do pracy w Polsce tylko po super znajomości lub praktyki w np. XTB po tych praktykach przyznasz mi rację.

Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:

Ps. jeszcze jedna uwaga PL to nie UK że takie usługi Masz w co drugiej bramie na głównej ulicy w Londynie.

Dodano po 49 minutach:

Ps. jeszcze jedna ważna sprawa
exnergy pisze:Widzę, że strasznie dużo rozmawiacie tutaj o kasie, a nie o tym, że ona jest tylko efektem naszego performancu
.
Rozmawiałem tak ogólnie z bardzo dobrymi traderami niestety robiąc to bardzo profesjonalnie traci się zdrowie już nawet po 5 latach pracy ............potem leczenie psychiatryczne........dlatego kasa też jest ważna.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Ale jak tu nie rozmawiać o kasie. Przecież jest to najważniejsze.
Nie wyżywisz rodziny obietnicami, nie zapewnisz sobie dobrej emerytury
kopiąc rowy.
Bez dobrej pensji i bonusów praca "for fun" nie da nic jak tylko zawał serca.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Tymek pisze:Bez dobrej pensji i bonusów praca "for fun" nie da nic jak tylko zawał serca.
heh nie moge powstrzymac sie od komentarza... praca na etacie od tzw pierwszego do ostatniego = margin call (różnica taka, że się tego nie rozumie) IMHO ... może dlatego tak mało zawałów po rocznym podsumowaniu pracy :lol:
zz pisze:Rozmawiałem tak ogólnie z bardzo dobrymi traderami niestety robiąc to bardzo profesjonalnie traci się zdrowie już nawet po 5 latach pracy ............potem leczenie psychiatryczne........dlatego kasa też jest ważna.
jakoś nie mówi się o złych stronach tradingu
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 13:32 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ