Gann grid - modyfikacja

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.

Korzysztasz z Gann grid ?

tak
7
32%
nie
10
45%
nie wiem po co to jest :)
5
23%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Gann grid - modyfikacja

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Gann grid - modyfikacja
Chodzi mi o fioletowe poziome linie i pionowe brązowe na przecięciu się linii gann grid. Chciałbym żeby tworzyły się automatycznie. Da się to zrobić ? Gann grid ma 4 parametry ale nie wiem czy da się na tym działać w mql.
Ma ktoś może sprawny skrypt do Gann Box ? PW ? :roll:

Obrazek

EDIT:
xpep pisze:jak masz kod to prawdopodobnie by dalo rade ale ciezko tak powiedziec w ciemno, nie wiadomo co to za 4 parametry
można spr w właściwościach, są to:
1. czas (czas początkowy)
2. wartość (poziom ceny z czasu początkowego)
3. skala ( odpowiadająca na skale wykresu, dla 1:1 skala dla Gann grid = 0)
4. czas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2009, 22:04 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

jak masz kod to prawdopodobnie by dalo rade ale ciezko tak powiedziec w ciemno, nie wiadomo co to za 4 parametry

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

sprawdzałem, i niestety narzędzie GannGrid w MT4 nie podaje odpowiednich wartości, ani cen, ani dat, pomimo tego, że do wyrysowania GannGrid trzeba podać dwie wartości czasu... Tak więc nie udało mi się na razie wyrysować linii pionowych i poziomych...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Jeśli ktoś miałby pomysł co do tego GannGrida to śmiało 8) Może ktoś polubi :wink:
Ykee Dzięki. Spróbuje znów pomęczyć znajomych z metaq :lol: bo i tak coś jest źle z wykresami w mt4. :?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 531#129531

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Ykee pisze:sprawdzałem, i niestety narzędzie GannGrid w MT4 nie podaje odpowiednich wartości, ani cen, ani dat, pomimo tego, że do wyrysowania GannGrid trzeba podać dwie wartości czasu... Tak więc nie udało mi się na razie wyrysować linii pionowych i poziomych...
mogłbys to wrzucic?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

xpep pisze:mogłbys to wrzucic?
...eeee... wrzucić co? GannGrid? To standardowe narzędzie w MT4... A pobieranie danych z GG poprzez GetSetting nie ładzia... więc, co mam wrzucić?
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

coz za fopa nigdy tego nie uzywalem :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Ykee pisze:A pobieranie danych z GG poprzez GetSetting nie ładzia... więc, co mam wrzucić?
http://docs.mql4.com/constants/objects
http://book.mql4.com/appendix/objects
OBJ_GANNLINE 7 Gann line. Uses 2 coordinate, but price part of second coordinate ignored.
OBJ_GANNFAN 8 Gann fan. Uses 2 coordinate, but price part of second coordinate ignored.
OBJ_GANNGRID 9 Gann grid. Uses 2 coordinate, but price part of second coordinate ignored.
* czy to dlatego nie działa bo domyślnie przez mt4 są ignorowane te 2 parametry?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Ykee pisze:sprawdzałem, i niestety narzędzie GannGrid w MT4 nie podaje odpowiednich wartości, ani cen, ani dat, pomimo tego, że do wyrysowania GannGrid trzeba podać dwie wartości czasu... Tak więc nie udało mi się na razie wyrysować linii pionowych i poziomych...
Hey!
czyli poza wyrysowaniem siatki nie da się pobierać wartości, tylko trzeba do tego napisać własną funkcję?

ODPOWIEDZ