VEGAS
Kwiatek nie mecz fxlamera, niech chlopak drazy temat i zapodaje nam wyniki
Cala metode masz opisana na forexfactory. Dla tych ktorzy nie maja jeszcze konta i nie moga sciagnac tych dokumentow - wlacznie z druga czescia opisu - wrzucilem wszystko na moj serwerek.
Oto link: http://www.es.jhost.pl/fx/vegas/
Jesli na prawde chcesz sprobowac tego systemu (jak ja) i tak czeka Cie lektura calosci. Pozdrawiam

Cala metode masz opisana na forexfactory. Dla tych ktorzy nie maja jeszcze konta i nie moga sciagnac tych dokumentow - wlacznie z druga czescia opisu - wrzucilem wszystko na moj serwerek.
Oto link: http://www.es.jhost.pl/fx/vegas/
Jesli na prawde chcesz sprobowac tego systemu (jak ja) i tak czeka Cie lektura calosci. Pozdrawiam
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...
						Jest to cena zamknięcia 8 świecy wstecz, licząc aktualną świecę jako zero, plus 20 pips jako filtr. Poziom neutral line można zmieniać w ustawieniach i wyznaczyć ją na poziomie np 10 lub 30 pips od ceny zamknięcia 8 świecy wstecz, zależy od indywidualnych preferencji.Kwiatek pisze:jak jest wyznaczony Neutral Line Entry ?
Gdy świeca zamknie się nad tym poziomem. Decyzja o otwarciu na tym poziomie zależy też od wielu innych czynników, na rynku w trakcie konsolidacji te poziomy mogą wprowadzać w błąd, przydatna jest dodatkowa analiza w postaci ważnych wsparć i oporów, zniesień fibo, formacji itp.Kwiatek pisze:czy otwiera sie pozycje po dojsciu ceny do tego poziomu czy jedynie w momencie gdy zamkniecie swiecy znajdzie sie nad tym poziomem?
To poziom zamknięcia 8 świec wstecz od aktualnej świecy. Aktualny poziom pokazuje linia Alfa.Kwiatek pisze:czy slope change to poziom tej sredniej?
Jest ważne, może oznaczać zmiane trendu krótkoterminowego. Informuje o tym alarm wbudowany we wskaźnik, dodatkowo widać to na SMA 8 która zmienia kolor po zmianie kierunku.Kwiatek pisze:czy zmiana nachylenia (wyhamowanie) sredniej jest wazne i jak mozna je wyznaczyc
Generalnie te wszystkie poziomy i alarmy maja na celu informowanie nas o tym, że coś się dzieje, nie zawsze otwarcie pozycji w tym momencie może przynieść zamierzony efekt, tutaj potrzeba jeszcze trochę doświadczenia i ogrania z tą strategią. Zachęcam do testów i analiz na danych historycznych, później można grać w realu małymi pozycjami.
Bedzie dobrze, luz......
=================
						=================
Witam,
Odnoszę wrażenie, że nie przeczytałeś dokładnie opisu strategii, tam są odpowiedzi na Twoje pytania.
Ale ok, spróbujemy:

Jeżeli jednak chciałbyś dodać inną MA (lub inny wskaźnik) do okna RSI (lub innego), musisz w kodzie wskaźnika który chcesz nałożyć na inny wskaźnik, zmienić linię #property indicator_chart_window na linię #property indicator_separate_window

Odnoszę wrażenie, że nie przeczytałeś dokładnie opisu strategii, tam są odpowiedzi na Twoje pytania.
Ale ok, spróbujemy:
S/L ustawiamy poniżej/powyżej ostatniego wsparcia/opru lub na poprzednim poziomie fibo.Krzycho pisze:1. jakieś stop lossy się ustawia w ogóle, czy po prostu obserwujemy wykres i przy zmianie ze wzrostu na spadek lub odwrotnie wycofujemy się z pozycji?
Nie trzeba jej tworzyć, jest częścią wskaźnika FF_Tunnel. Jeżeli jednak chciałbyś ją dodać do innego wskaźnika, zajrzyj do kodu źródłowego i zobacz jak ją napisano.Krzycho pisze:2. Linia "Alfa" - jak ją stworzyć?
Napisałem o tym w drugim poście, pewnie dodajesz MA ze wskaźników własnych, musisz dodać MA ze wskaźników zawartych standardowo w MT i postępować tak jak opisałem w poście #2.Krzycho pisze:jak na platformie xtrade ustawić, żeby w oknie wskaźników gdzie jest SaRSI (to to samo co RSI?) znalazła się SMA (bo SMA pokazuje mi się zawsze w oknie wykresu głównego) - chcę po prostu mieć RSI i SMA w jednym oknie, żeby widzieć kiedy się przecinają

Jeżeli jednak chciałbyś dodać inną MA (lub inny wskaźnik) do okna RSI (lub innego), musisz w kodzie wskaźnika który chcesz nałożyć na inny wskaźnik, zmienić linię #property indicator_chart_window na linię #property indicator_separate_window
					Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 23:08 przez fxlamer, łącznie zmieniany 4 razy.

Bedzie dobrze, luz......
=================
						=================
Siedze w gułagu i nie mam opcji. Na jame zjade dopiero na mecz a po nim zakodze swojego pierwszego sysa bo mam olsnienie  Pewnie dopiero na weekendzie zabiore sie za Vegasa szybka kasa
 Pewnie dopiero na weekendzie zabiore sie za Vegasa szybka kasa 
A ty moze sie nie len tylko otwieraj i wklejaj aktualne pozycje to zlepi sie wiecej ochotnikow do gry tym sysem.
 tylko otwieraj i wklejaj aktualne pozycje to zlepi sie wiecej ochotnikow do gry tym sysem.

A ty moze sie nie len
 tylko otwieraj i wklejaj aktualne pozycje to zlepi sie wiecej ochotnikow do gry tym sysem.
 tylko otwieraj i wklejaj aktualne pozycje to zlepi sie wiecej ochotnikow do gry tym sysem.Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...
						Otrzymałem sporo pytań na temat zasad otwierania pozycji, zamykania i stop/loss. Kierując się zasadą, że obraz zastępuje 1000 słów, na obrazku wzorcowy styl gry wykorzystujący setup Vegas4H (734 pips w 14 dni):

Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 23:09 przez fxlamer, łącznie zmieniany 2 razy.

Bedzie dobrze, luz......
=================
						=================

(joke)
 (joke)