Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

szkoda ze tak pozno wstalem mialbym kolejne 10 pipsiorow

ale grajac na realu robilbym 20 pipsow dziennie i konczyl teraz sie sprawdzam w testach jak w dluzszej perspektywie czaasu bedzie to wygladalo ile pozycji na plus ile na minus test zaczynam od dnia dzisiejszego wiec jak na razie po jednym dniu jak dla mnie wspaniale

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

bilo22,

czy mógłbyś jeszcze raz podać, jak to wyczaiłeś z tymi kropkami?

Tzn. chodzi mi o to, przy której ustalonej wchodzisz i coś jeszcze pisałeś, o jakichś przeskakujących, ale nie zrozumiałem idei ...

A nie korzystałeś dodatkowo z wykresu M1?
Jak przeanalizowałem Twoje wejścia, to okazuje się, że były tuż nad lokalnym wsparciem na M1. Zastanawiam się czy patrzyłeś na M1 czy takie masz wyczucie ...

P.S.
Rozumiem już o co chodzi z tymi kropkami "zmieniającymi poziom".
No zgodnie z PA, to właśnie oznacza, że są ciągle nowe H, a więc jest trend wzrostowy.
Bardzo sobie to mądrze wymyśliłeś.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

zaczynamy od wykresu :
kiedy kropki niebieskie i czerwone tworza jeden poziom
plik:przyklad 1
patrze na D1 i tylko z tym trendem gram (wykres mam ustawiony na okres M15) np D1 jest zielone wiec w moim przypadku wchodze tylko jak kropki czerwone zmieniaja swoj poziom wzgledem pionu
plik:przyklad2

po zamknieciu czekam ponownie na kolejna kropke jezeli jest na tym samym poziomie co poprzednia odpuszczam
plik : przyklad 3
jezeli nadal zmienia pozycje staram sie grac dalej (chociaz to dopiero chce przetestowac czy warto wchodzic pozycja po pozycji) czy lepiej odpusci i poczekac na rozwoj sytuacji

nie wiem czy zrozumiesz to co napisalem ale jestem nowicjusze i nie znam jeszcze slangu forexowego :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

nie jestem do konca przekonany o slusznosci tego podejscia gdyz zauwaz ze w momencie kiedy te kropki narastaja kreowane sa nowe szczyty, co zwieksza ryzyko tranzakcji i moment zwrotu. natomiast w sygnalach zgodnych z systemem, wchodzisz znacznie wczesniej. dowod-pare fotek wstecz.dzis byl udany dzien bo byl silny i zdecydowany trend, trzeba zobaczyc co bedzie sie dzialo w slabych trendach, nie jestem przekonany czy tak samo bedzie klarownie. ale zycze sukcesow i daj znac:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

sgorn pisze:dzis byl udany dzien bo byl silny i zdecydowany trend, trzeba zobaczyc co bedzie sie dzialo w slabych trendach, nie jestem przekonany czy tak samo bedzie klarownie.
Pewnie że nie będzie tak samo,każda sytuacja jest inna,a ja wiem co będzie działo się w słabych trędach:)a mianowicie kanał będzie w tedy w poziomie i cena będzie raz wychodzic górą raz dołem po prostu musimy poczekać aż kanał podniesie się bądź opadnie i wtedy wchodzić w pierwszy możliwy sygnał zachowując wszystkie inne zasady czyli
kanał w góre H1 i D1 zielone czekamy na sygnał buy i wchodzimy
kanał w dół H1 i D1 czerwone czekamy na sygnał sell i wchodzimy.

Nie grajcie w konsolidacji tylko z trendem jeśli widzicie że cena wyszła poza kanał poczekajcie jeszcze troche aż kanał naprawde będzie szedł w góre/dół i w tedy zróbcie tranzakcje,zobaczcie jak to wygląa na histori przy M15 gdy jest silny trend jedno wejście i 30-50 pipsów albo i więcej.wystarczy tylko jedno wejście dziennie.

Aha i jeśli cena jest zzbyt daleko od kanału 50 ema nie róbcie tranzakcji czekajcie na revers albo na ponowne wybicie.TAK może to trwać cały dzień:)
Ale co tam w gruncie rzeczy forex to 99% czekanie na coś, na wejście i wyjście:)

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

widze widze ten moment ale jak sam dobrze wiesz po fakcie wszystko jest piekne i klarowne :D

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

bilo22 pisze:widze widze ten moment ale jak sam dobrze wiesz po fakcie wszystko jest piekne i klarowne :D
Prześledz historie a zobaczysz że takich momentów jest od zasrania;]po prostu musisz zaufać i wejśc w taki sygnał na M15 ryzykujesz 15-20 pipsów a można wziąść 5 razy tyle,chyba warto.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

oto przyklad z dzis w realu, 0.2 lot otworzylem, zgarnalem +11 p , zamknalem polowe, przestawilem na BE i trailing stop na 15 pip. Zamknelo mnie na +14 p co daje łacznie +25 p.

Dodano po 30 minutach:

dniówka zrobiona :)

Dodano po 7 minutach:
bilo22 pisze:widze widze ten moment ale jak sam dobrze wiesz po fakcie wszystko jest piekne i klarowne
dasz rade do konca tyg. potestowac swoje podejscie i zebrac w calosc ilosc tranzakcji, te zle i dobre?

Dodano po 3 godzinach 20 minutach:

godz. 14.00 wszedlem krotko na ej, zgodnie z PA i D1 i H1 i EMA. ale niestety wywalilo na SL. mozna bylo tego uniknac, wiedzac ze znajduje sie na tym poziomie lokalne wsparcie od ktorego odbila sie cena. jak na fotce-roboczy.jpg. jednym slowem trzeba unikac handlu w poblizy wiekszych RS. Musze zwracac na to wieksza uwage.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX pisze:Nie grajcie w konsolidacji tylko z trendem
Jakie macie spostrzeżenia po dzisiejszym dniu na GBPUSD?
Była konsolidacja, a mimo to można było chyba coś ugrać.

Jakby się kierować ema, to chyba nie należało grać wcale, a mimo to, jak się patrzy na świece H1 to praktycznie na każdej można było coś ugrać.

Pod jednym warunkiem - abolutnego zaufania do systemu i SL-a na poziomie ok 15-20 pipsów i dodatkowo SL na BE przy ok 8 pispach.
Nie analizowałem dokładnie na M1, ale na M5 wygląda, że przy tych założeniach nie było dzisiaj żadnego SL-a, a pipsów do zgarnięcia mnóstwo.

Dodano po 1 minutach:
sgorn pisze:0.2 lot otworzylem, zgarnalem +11 p , zamknalem polowe, przestawilem na BE i trailing stop na 15 pip. Zamknelo mnie na +14 p co daje łacznie +25 p.
Ja w takiej sytuacji przyjmuję, że zrobiłem 12,5 pipsa ...
Jakby nie było ryzykowałeś od 0,2, a nie od 0,1.
No ale to w sumie nie ważne jak kto liczy ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

sgorn pisze:dasz rade do konca tyg. potestowac swoje podejscie i zebrac w calosc ilosc tranzakcji, te zle i dobre?
test chyba pozostawie na nastepny tydzien do konca tygodnia zawalony jestem praca na maxa dzisaj praktycznie przespalem caly dzien i zaraz znowu ide do ppracy
a od jutra to juz na 18 bede chodzil i tak do konca tygodnia

PS. rano otworzylem jedna pozycje i wtopa -20piips (a po wszystkim przeanalizowalem to wejscie i rzeczywiscie lepiej nie bede gral jak wracam z kolejnej nocki i to na dodatek myslac tylko o lozku)

test napewno na moich zasadach przeprowadze i dam wam wyniki jake wyjda po np. tygodniu grania

pozdrawiam

ODPOWIEDZ