Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

zauwazylem takze przyklad;

niebieskie robia poziom czerwone sie zmieniaja wiec kupuje ale jak 3 czerwone z kolei robia takze poziom przestaje grac i czekam na kolejne zmiany poziomow kropek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

bilo22 pisze:opis na fotce pewnie dla was smieszny ale jak dla mnie narazie daje mi satysfakcje
cos Ty , nie bedzie nas to smieszylo bo w koncu wszyscy sie uczymy tego sysa:) ale wydaje mi sie ze wejscie nie bylo zgodne z zalozeniami systemu gdyz zauwaz PA bylo spadkowe i dopiero ta swieca na ktorej zarobiles przebila LH spadkowego czyli po niej trzeba by szukac okazji na wzrosty. Aczkolwiek nie twierdze ze to co piszesz jest zle.porob wiecej testow i daj znac czy dziala:)

Dodano po 3 minutach:
Mike_Scofield pisze:GBPUSD w dniu dzisiejszym:

7:30 SELL 1,6714 SL = -16 pips
8:10 BUY 1,6743 SL = -15 pips
Mike ale wdlug mnie w tych godz nie bylo zadnego trendu..spojrz jak EMA sie ksztaltowalo..szlo bokiem,ani do gory ani w dol..poza tym PA w tych godz nie dawalo odpowiedzi czy dol czy gora..nie sadzisz ze pospieszyles sie z wejsciem?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

tak jak mike pisal zgodnie z zalozeniami systemu tracilem wiekszosc pozycji ogladajac wykresy doszedlem do wnioskow jakie wyzej opisalem nadal bede testowal ten sposob i dam wam pozniej znac ile pozycji bylo do przodu a ile stracilem

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

sgorn pisze:Mike ale wdlug mnie w tych godz nie bylo zadnego trendu..spojrz jak EMA sie ksztaltowalo..szlo bokiem,ani do gory ani w dol..poza tym PA w tych godz nie dawalo odpowiedzi czy dol czy gora..nie sadzisz ze pospieszyles sie z wejsciem?
Tak masz rację, te wejścia były zdecydowanie za wczesne.
Tak myślę, że chyba nie będę otwierał pozycji dopóki kurs nie przebije S/R z sesji azjatyckiej.
Zawsze jak wchodzę w "zakresie Azji", to mam straty ...

My tu gadu-gadu, a na kablu znowy był piękny long ...

Tylko, o której należało dokładnie wchodzić wg systemu w tego LONG-a?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

moim zdanie tam gdzie strzalka czyli po 9.45. jak na fotce. widac wybicie PA pokazuje HH i HL. EMA sie podnosi i wchodzimy. wiadomo ze ten wzrost to duza zasluga danych z UK ale mysle ze tak powinno byc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

wszedlem jak pojawila sie 2 czerwona kropka na tym samym poziomie moj blad mialem czekac na 3-cia czy bedzie w tym samym poziomie ale na szczescie dobrze sie to skonczylo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

sgorn pisze:moim zdanie tam gdzie strzalka czyli po 9.45. jak na fotce. widac wybicie PA pokazuje HH i HL. EMA sie podnosi i wchodzimy. wiadomo ze ten wzrost to duza zasluga danych z UK ale mysle ze tak powinno byc.
No właśnie.
Dokładnie wtedy mój broker miał awarię (9:36 - 10:09).
Muszę zwracać więcej uwagi i rzeczywiście nie wchodzić "na siłę" jak ema jest w poziomie ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

nie sadzicie ze zarowno na EURUSD i GBPUSD na poczatku tej godziny byly prawdziwe i ladne sygnaly na long?:) jednym slowem warto poczekac i bez pospiechu wejsc kiedy wszystko jest naprawde klarowne.

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

dzieki wlasnie EURUSD jestem 3 pozycje do przidu czy to zgodnie z zasadami systemu czy moimi wazne ze plus :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

bilo22 pisze:dzieki wlasnie EURUSD jestem 3 pozycje do przidu czy to zgodnie z zasadami systemu czy moimi wazne ze plus
zgadzam sie ze wlasciwe podejscie to takie w ktorym sie ZARABIA :) pytanie tylko czy sprawdzi sie to podejscie w dlzszej perspektywie.

ODPOWIEDZ