DokładnieMike_Scofield pisze:Nikt się nie śmieje, wszyscy się tuitaj uczymy ...
Never Lose Again by DRAGON33
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Long już był na +9, ciekawe czy dobije do 10.Mike_Scofield pisze:Znowu był sygnał na longa na kablu po 1,6486.
Zobaczymy jak się skończy tym razem ...

No i trafiło w +10. System działa

Widzisz HEX?
TRADE WHAT YOU SEE NOT WHAT YOU EXPECT

A kto mnie zgłosił do moderatora i za co?
A już wiem ...
Nievinny, usuń proszę tą jedną wiadomość, która się zdublowała ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Hehehe ze mnie taki mistrz jak z ciebie ;] Przerośnij TRo;] a ja przeciez napisałem żekiker pisze:no i masz uczen przerasta mistrza doczekales sie HEX
To nie był koniec ruchu :)czekamy do zamknięcia świeczki i gramy z nową świeczką:)Wszystko się może zdarzyć Trade what you see,ja bym czekałHEX pisze:Spójrz co mówi PA nie koniecznie to jest long cena przygotowuje się do zajęcia pozycji na short.Ale wszystko się może zdarzyć.Nie mam pojęcia co może być ale PA mówi na dół ale świeczka D1 zielona ale to koniec dnia,
na nową świeczke i nie handlował bym przeciwko D1:)
Dodano po 58 minutach:
OK znalazłem MM DRAGONA
Here is my money management. The strategy i use to make a lot of money.
I know you guys buy and sell mini,micro and maybe standard lots.
My platform is much easier. I allready posted a few times my platform screen.
The only thing i have to do is push buy or sell, that's it. I can set SL and TP and that is all i can do.
If you have practiced wathever strategy, you have to do some calculations. I am going to tell you my calculation for the TRO DYNAMIC SR strategy. I am able to make a lot of trades in short times, i have shown you.
My average SL is 20 pip. I can NOT make (i believe in myself)10 losers in a row. I take 10 times 20 pips is my max drawdown. That would be 200 pip.
Take that number and multiply by two=400. Then you take your pipvalue. Let's take 1euro (Euro zone). Now you have your starting money.
Start with 400 eur. When you lose 10 times in a row what i think it is impossible, then you still have the half of your money.
This is the best part. Every time you score 400 pip you raise your pipvalue with 1 and so on and on. So you will be able to play with 10000 euro with a pipvalue of 50 euro. If you can manage what i do you are able to make 25000 euro with just 500 pips. I have shown you can do that in just a few days. It is not luck, you have to SEE what TRO learned me to SEE.
I know some people are talking about money managemant and the 2% rule. I told you before if you know how to handle things and you have enough back up to believe in yourself you can create your own rules. I mean trading must working for you if not keep practicing untill you do.
This method is about in and out the market as quick as you can. Other methods can't have my management rule because you will be wiped as quick as you start trading. This is working for me. If you try it it is at your own risk. The most important thing is that when you are losing: cut off asap.
This is how it wil look in numbers and when you don't lose.
start 400 gain 400 pivalue 1euro
800 400 2
1200 400 3
and so on.
About my SL. Most of it i trade without BUT i use a disaster and that is the one i set and is 50 pip. But when the market is against you and the bigger picture is not wright then i close my trade manual around -20 pip. Always put a disaster SL because when you have wathever problem you can whiped out very quick.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
Witam Wszystkich. Kolejny dzien zaczynam od szybkiego scalpu na EURUSD... +5 p zamykam.
P.S.
ciekawy MM,daje do myslenia..
P.S.
ciekawy MM,daje do myslenia..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- klonmarcin
- Maniak
ja mam takie pytanie jak ten system sprawuje się w konsolidacji ???

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
wedlug moich obesrwacji , moge powiedziec tyle ze jak wedlug PA nie widze trendu rosnacego lub spadkowego , a wrecz przypadkowe rozlozenie kolejnych HH i LL, HL i LH to wogole odpuszczam poszukiwania. Lepiej poczekac pewnego i klarownego ruchu w dol lub gore. Ale pewnie jak wiekszosc systemow generuje wtopy:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Człowiek pojawił się w wątku TRO na babypips około 60 strony wątku. Widać jak z tygodnia na tydzień hardzieje, wreszcie koło marca tego roku obraził się na forum i przeniósł na stałe na forum Kreslika w slad za swym mistrzem.HEX pisze: OK znalazłem MM DRAGONA
Here is my money management.
Jeśli faktycznie trejdował tak jak pisze to jest świetnym przykładem czego można dokonać przy odpowiednio silnej motywacji. W tym wypadku - facet potrzebował kasy na leczenie córki z tego co pamiętam. I dopiął swego, relatywnie szybko nauczył się trejdowania, mimo pracy na etacie, kiepskiego angielskiego i niedużej kasy na start. Jednym presja pomaga, innych sparaliżuje.
Szacun.
A jego MM? Proste jak budowa cepa, ważne, ze się go trzyma. Dla mnie przelewarowany, ale to tylko mój punkt widzenia,
pozdro