Never Lose Again by DRAGON33
na poczatku 24 p , potem zmniejszylem do 10 p. jak wytworzyl sie HL. a potem juz BE
Dodano po 40 sekundach:
ale TP bylo tez docelowo ok 25 p.
Dodano po 40 sekundach:
ale TP bylo tez docelowo ok 25 p.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- borysewicz
- Stały bywalec
sgorn
Mimo iż były 3 kropki i inne warunki były spełnione to ja bym nie wchodził świeca H1 byłą już daleko zielona i zbliżał się koniec świecy. Na następnej świecy mamy sytuację bardzo ciekawą tak chyba wyglądają czyste wejścia najpierw świeca jest czerwona ale nie wchodzimy bo nie ma warunków spełnionych na sell ale za chwilę robi się zielona i są 2 kropki i inne warunki są spełnione na buy. Pokazałam to na Twoich zdjęciach .
Mimo iż były 3 kropki i inne warunki były spełnione to ja bym nie wchodził świeca H1 byłą już daleko zielona i zbliżał się koniec świecy. Na następnej świecy mamy sytuację bardzo ciekawą tak chyba wyglądają czyste wejścia najpierw świeca jest czerwona ale nie wchodzimy bo nie ma warunków spełnionych na sell ale za chwilę robi się zielona i są 2 kropki i inne warunki są spełnione na buy. Pokazałam to na Twoich zdjęciach .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
szybko scalp.. +5 p H1 czerwone, 1D zielone . EMA w dół i PA w dół.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Tak zgadza się, Kerimb też o tym wspominał.borysewicz pisze:Na następnej świecy mamy sytuację bardzo ciekawą tak chyba wyglądają czyste wejścia najpierw świeca jest czerwona ale nie wchodzimy bo nie ma warunków spełnionych na sell ale za chwilę robi się zielona i są 2 kropki i inne warunki są spełnione na buy.
Wytworzył sie dolny cień świecy i wchodzimy w czystego longa.
Tylko jak spojrzymy na M1, to okazuje się, że prawdopodobnie skończyło by się to na BE ...
Dopiero wejście o 12:13 było ładne ... i dawało jakieś 20 pipsów ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
kolejny scalp.. +10 p. H1 H4 czerwone, D1 zielone, EMA i PA w dół.
P.S.
czyzby zmiana szykowala sie na D1 na czerwień..?:)
Dodano po 3 minutach:
Dodano po 55 minutach:
czas odpoczac, koncze na dzisja testy EURUSD. Dzien zamyka mi sie na plusie.Czas wyskoczyc z kobieta cos zjesc na miasto, bo w koncu jest za co hehe:) (na kebaby bedzie) łączny zysk z dzisiaj 11+5+10 daje 26 pips.

P.S.
czyzby zmiana szykowala sie na D1 na czerwień..?:)
Dodano po 3 minutach:
Święte słowa! mysle ze jak tego warunku bedziemy sie trzymac bezwzglednie to z duzym prawdopodobienstwem tranzakcja skonczy sie sukcesem. Od tej pory zwracam na to baczną uwage.Mike_Scofield pisze:Tak zgadza się, Kerimb też o tym wspominał.
Wytworzył sie dolny cień świecy i wchodzimy w czystego longa.
Dodano po 55 minutach:
czas odpoczac, koncze na dzisja testy EURUSD. Dzien zamyka mi sie na plusie.Czas wyskoczyc z kobieta cos zjesc na miasto, bo w koncu jest za co hehe:) (na kebaby bedzie) łączny zysk z dzisiaj 11+5+10 daje 26 pips.
ale co to wszystko to sa te warunki.no i jeszcze kanał.Tylko to .Zobacz screeny jakie zamieszczam sa tam opisane wejścia i widac oco chodziKazik pisze:Wiem, że musi byc 3 warunki 1D, 1 H i linie ale.....
Błąd! Trade what you see NOT what you expectMike_Scofield pisze:No być może dobrze, ale jak spojrzysz na H1, to widać, że kabel już chyba dzisiaj zrobił swoje?
Zrobił przecież bez korekty ponad 150 pipsów. Nie za bardzo bym liczył na to, że pójdzie w górę kolejne 50 czy 100.
Ja bym już sobie odpuścił dzisiaj longi ...
Sporo razy miałem na myśli ale spadało i spadało przydała by się korekta idzie do góry ale było przeciwnie do H1 ale powiedziałem sobie wyprzedze warunek no i kupiłem no i wdupiłem bo zaraz się odwróciło następna H1 też czerwona i pozamiatane.Więc zawsze należy się trzymać zasad a nie grac jak się oczekuje.Dragon mi napisał przestań grac natychmiast jeśli uważasz że cena pójdzie tam gdzie chcesz.
Zawsze czekaj do nowej świeczki.Nieraz można się zdziwić co w ostatnich minutach H1 moż esię dziać.zgodnie z PA i tak miało być do góry więc lepiej czekać i kupić po lepszej cenie.Dragon powtarza w tej metodzie najważniejsze to wejście w dobrym momencie a takie jest przy nowej świeczce.sgorn pisze:11.45 ,trzy kropki BUY, H1 i D1 zielone, wchodze 0.2 lot na wzrosty, SL=TP,jak na fotce, ponizej lokalnego HL 1.4045. TP 1.4100. Jak widac cena szybko spadla ponizej tego wsparcia formuując kolejne na 1.4059. Cale szczescie ze SL byl nizej, nie wywalilo mnie.
Bardzo dużo wejść wypada na BE jeśli je trzymać z włączonym TS dlatego albo trzymac pozycje albo zamykac ręcznie po przekroczeniu 10 pipsów.Mike_Scofield pisze:ylko jak spojrzymy na M1, to okazuje się, że prawdopodobnie skończyło by się to na BE ...
Dopiero wejście o 12:13 było ładne ... i dawało jakieś 20 pipsów ...
Nie wiem czy zauważyliście ale największe zmiany sa przy pierwszych 15 minutach świeczki H1 Więc naprawde warto trzymać te zlecenia 15 minut.Zazwyczaj jest tak rozpoczyna się godzinna świeczka cena idzie w naszym kierunku łapie nam TS 5 dochodzi do 10 pipsów cofa się i mam tylko +5 następnie zapierd*** w tym kierunku i miałbym 15-30 pipsów i wszystko to w tych 15 minutach.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Całkowita prawda HEX.HEX pisze:Błąd! Trade what you see NOT what you expect
Sporo razy miałem na myśli ale spadało i spadało przydała by się korekta idzie do góry ale było przeciwnie do H1 ale powiedziałem sobie wyprzedze warunek no i kupiłem no i wdupiłem bo zaraz się odwróciło następna H1 też czerwona i pozamiatane.Więc zawsze należy się trzymać zasad a nie grac jak się oczekuje.Dragon mi napisał przestań grac natychmiast jeśli uważasz że cena pójdzie tam gdzie chcesz.
Wtopiłem 3 razy na shortach po 14.30, bo byłem pewny, że będzie spadało ...

Dodano po 2 minutach:
To by się zgadzało, pisałem, że dopiero wejście o 12:13 poszło w jednym kierunku na +20 ...HEX pisze:Nie wiem czy zauważyliście ale największe zmiany sa przy pierwszych 15 minutach świeczki H1 Więc naprawde warto trzymać te zlecenia 15 minut.Zazwyczaj jest tak rozpoczyna się godzinna świeczka cena idzie w naszym kierunku łapie nam TS 5 dochodzi do 10 pipsów cofa się i mam tylko +5 następnie zapierd*** w tym kierunku i miałbym 15-30 pipsów i wszystko to w tych 15 minutach.
Panowie cierpliwości ja testuje ten system 2 miesiące i założyłem ten wątek tylko dlatego że jestem pewny jak się wchodzi znam dobrze zasady ale mam kłopoty z PA no i jestem strachliwy a jak się boje łamie zasady
Pomyślałem że jak się zbierze grupka ludzi której przypadnie ten system do gustu będzie szybciej i łatwiej rozwalimy Forex hehe :)Takie naprowadzanie innych i pokazywanie im na czym ten system polega bardzo mi pomaga i zauważam coraz to nowsze rzeczy.
My ciągle zapominamy że do szczęścia potrzebne nam tylko 20 pipsów albo i jeszcze mniej.najważniejsze jest opanowanie wejść,Gdy już tak będzie wystarczą tylko 2-3 wejścia na dzień na realu z pipvalue 30-40 euro 1-2 godziny ,dniówka jest i wracamy do normalnego życia.a nie siedzieć przed komputerem i wszystko zaniedbywać nawet siebie.

My ciągle zapominamy że do szczęścia potrzebne nam tylko 20 pipsów albo i jeszcze mniej.najważniejsze jest opanowanie wejść,Gdy już tak będzie wystarczą tylko 2-3 wejścia na dzień na realu z pipvalue 30-40 euro 1-2 godziny ,dniówka jest i wracamy do normalnego życia.a nie siedzieć przed komputerem i wszystko zaniedbywać nawet siebie.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Z tym się też zgadzam. Ja nie potrafię trzymać otwartej pozycji po kilka godzin.HEX pisze:1-2 godziny ,dniówka jest i wracamy do normalnego życia.a nie siedzieć przed komputerem i wszystko zaniedbywać nawet siebie.
Dodano po 1 minutach:
HEX, jaka wg Ciebie jest teraz sytuacja na kablu?
Czekam na shorta od kilku godzin i chyba się jednak nie doczekam ...