Never Lose Again by DRAGON33
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Witm,
no cóż dzisiaj nie miałem takich problemów jak wczoraj (z kierunkiem), ale chyba był trochę łatwiejszy rynek.
GBPUSD M5
7:40 BUY przy drugiej niebieskiej kropce po cenie 1,6400
H1 zielone D1 zielone więć długi long
SL wystarczył nawet na poziomie 5 pipsów (pozycja od razu na plusie)
TP ile kto chciał
do pierwszej większej korekty był do wzięcia +30,
a jakby trzymał do momentu, w którym piszę to byłoby już +88 pipsów i powinno dobić do 100
8:35 BUY przy drugiej niebieskiej kropce po cenie 1,6438
SL wystarczył na poziomie 10 pipsów
TP do pierwszej większej korekty był do wzięcia +45
Nie wiem tylko dlaczego na świecy M5 o 9:10 nie powstała niebieska kropka ...
no cóż dzisiaj nie miałem takich problemów jak wczoraj (z kierunkiem), ale chyba był trochę łatwiejszy rynek.
GBPUSD M5
TP ile kto chciał

a jakby trzymał do momentu, w którym piszę to byłoby już +88 pipsów i powinno dobić do 100
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Mike_Scofield pisze:Witm,
GBPUSD M5
TP ile kto chciałdo pierwszej większej korekty był do wzięcia +30,
Cieszę się, że się udało i napisz na jakich poziomach była linia Buy
teraz jest na 1,6431
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Nie wiem teraz dokładnie na jakich była poziomach linia BUY, ale możesz to sobie łatwo obliczyć.Kazik pisze:Cieszę się, że się udało i napisz na jakich poziomach była linia Buy
teraz jest na 1,6431
U mnie są domyślnie dwa poziomy fibo 0,882 i 0,118.
O 7:15 High było 6411 a Low o 7:40 na 6394 (trend UP).
Masz więc 6411-6394 = 17 pipsów (róznica między H i L)
Teraz mnożysz 17*0,118 = 2 pipsy (odległość od H i L).
Czyli linia GO LONG była na poziomie 6394+2 = 6396
Więc wszystkie 3 warunki tj. H1 zielone, D1 zielone plus przekroczenie linii GO LONG były spełnione.
Jak chcesz szybko określić na jakim poziomie były linie GO LONG/SHORT wstecz, to obliczasz zakres korekty w pipsach i z tego 12%. Czyli jak masz korektę np na 40 pipsów, to linie będą oddalone po 5 pipsów.
Aha, przy okazji pytanie do HEX-a, jakie masz dokładnie parametry ustawione w tym DYNAMIC FIBO?
Dziękuję za odpowiedz.
Jest taki mały niuans, że jak jest korekta, to linia Long się przesuwa na dół cały czas daje Long.
Może wczoraj był jakiś dziwny dzień, że to nie działało.
Oby było lepiej.
Zauważyłem pewną prawidłowość, że po 1H często dobrze jest zajmować na przeciwnej, zwłaszcza na początku godziny.
To jest logiczne, bo świece w 80% zachodzą na siebie i na początku zwykle robią "ogon" ruch przeciwny do oprzedniego.
Jest taki mały niuans, że jak jest korekta, to linia Long się przesuwa na dół cały czas daje Long.
Może wczoraj był jakiś dziwny dzień, że to nie działało.
Oby było lepiej.
Zauważyłem pewną prawidłowość, że po 1H często dobrze jest zajmować na przeciwnej, zwłaszcza na początku godziny.
To jest logiczne, bo świece w 80% zachodzą na siebie i na początku zwykle robią "ogon" ruch przeciwny do oprzedniego.
piekne trejdy kolego:) nie bylo kropki bo ten wskaznik ,przy tych ustawieniach widzial wsparcie na 1.6395 i tam znajdowala sie linia BUY.. napewno jest to kwestia ustawien we wskazniku. Ale wizualnie widac te poziomy i pomogly Ci w decyzji ,z resztą trafnie.Mike_Scofield pisze:Nie wiem tylko dlaczego na świecy M5 o 9:10 nie powstała niebieska kropka ...
Dodano po 1 minutach:
jgg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Kazik pisze:Jest taki mały niuans, że jak jest korekta, to linia Long się przesuwa na dół cały czas daje Long.
No bo to jest dynamiczny wskaźnik, pisał już o tym HEX.
Ta linia pokazuje wartość w danej chwili.
Jeśli cena cały czas spada wyznaczając nowe niższe poziomy L to ta linia też się obniża.
W końcu dochodzi do ostatecznego najniższego poziomu, cena zaczyna rosnąć i linia GO LONG już jest na stałym poziomie (może się oddalić co najwyżej o kilka pipsów w zależności od tego jak daleko dojdzie nowe H), a zaczyna nam się przesuwać linia GO SHORT wraz z ceną ..
Poobserwuj to sobie na wykresie M1, tam szybciej zauważysz o co COME ON.

Dodano po 3 minutach:
Tak tylko zauważ, że o 9:35 była zmyłka i potem kolejno o 9:40 i 9:45.sgorn pisze:piekne trejdy kolego:) nie bylo kropki bo ten wskaznik ,przy tych ustawieniach widzial wsparcie na 1.6395 i tam znajdowala sie linia BUY.. napewno jest to kwestia ustawien we wskazniku. Ale wizualnie widac te poziomy i pomogly Ci w decyzji ,z resztą trafnie.Mike_Scofield pisze:Nie wiem tylko dlaczego na świecy M5 o 9:10 nie powstała niebieska kropka ...
Dodano po 1 minutach:
jgg
Dopiero o 9:50 było kolejne udane wejście w longa.
Co na to poradzić?
Może trzeba jednak czekać do 3 kropki? Ale wtedy opóźniemy bardzo wejście ...
A tam gdzie nie było kropki (9:10) jak się później okazało, dobrze że jej nie było, bo ruch w górę był krótki ...
Dodano po 7 minutach:
SGORN,
Zauważyłem, że u Ciebie na wykresie o 8:30 też nie masz kropek, a u mnie są .. W tym przypadku chyba moje ustawienia były lepsze?
Możesz podać jakie masz ustawienia we wskaźniku ...
..."No bo to jest dynamiczny wskaźnik, pisał już o tym HEX.
Jeśli cena cały czas spada wyznaczając nowe niższe poziomy L to ta linia też się obniża.
W końcu dochodzi do ostatecznego najniższego poziomu, cena zaczyna rosnąć i linia GO LONG już jest na stałym poziomie (może się oddalić co najwyżej o kilka pipsów w zależności od tego jak daleko dojdzie nowe H), a zaczyna nam się przesuwać linia GO SHORT wraz z ceną ..
"...
Chyba nie jest dokładnie tak jak piszesz.
Wg moich obserwacji linia short może się przesunąć dopiero po nowym HH.
Wtedy jest już po herbacie, bo jest nowe wybicie i reguły systemu są złamane.
Następują inne warunki wejścia.
"...
Chyba nie jest dokładnie tak jak piszesz.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Sorry, ale nie rozumiem o czym piszesz.Kazik pisze:Chyba nie jest dokładnie tak jak piszesz.
Mógłbyś przedstawić jakiś screen, albo bardziej dokładnie opisać problem?
Najlepiej na jakimś teraźniejszym wykresie, żeby sprawdzić co mamy teraz i co będzie np za godzinę ...
moje ustawienia standardowe czyli: 0.118 ; 0.882 line style -2 wing ding 119 max bars 300 box width 3 iperiods 5Mike_Scofield pisze:Zauważyłem, że u Ciebie na wykresie o 8:30 też nie masz kropek, a u mnie są .. W tym przypadku chyba moje ustawienia były lepsze?
a jak Twoje?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne