Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Mike_Scofield pisze:
Shadi pisze:Specjalnie dla Ciebie.

Nie wiem czy dobrze widać, ale 4 wejścia z wczoraj na jednej parze ~150 pipek. Da się ? dziś jak na razie oczekuję na TP.

http://i27.tinypic.com/fauhb8.jpg

i target +45 jest, na eu +25. Fakt 4h dziś czekać musiałem<konsolka>.. ale myślę że warto było.
Shadi, podaj jeszcze z jakim SL-em wchodzisz i jak długo trwa Twoja transakcja (od otwarcia do zamknięcia), bo te 2 sprawy mają dla mnie kolosalne znaczenie. :lol:
Mnie nie bawią transakcje otwarte po kilka godzin ... próbowałem i wiem, że to nie dla mnie ...
20-30 pips. Dziś pozycje miałem otwartą przez 3 albo 4h. średnio 2-3h pozycja trzymana.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Mike_Scofield
dzięki Mike. I o taką odpowiedź mi chodziło:).
Pozdrawiam
Even when it's snowing I'm party going

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Shadi pisze:
Mike_Scofield pisze:
Shadi pisze:Specjalnie dla Ciebie.

Nie wiem czy dobrze widać, ale 4 wejścia z wczoraj na jednej parze ~150 pipek. Da się ? dziś jak na razie oczekuję na TP.

http://i27.tinypic.com/fauhb8.jpg

i target +45 jest, na eu +25. Fakt 4h dziś czekać musiałem<konsolka>.. ale myślę że warto było.
Shadi, podaj jeszcze z jakim SL-em wchodzisz i jak długo trwa Twoja transakcja (od otwarcia do zamknięcia), bo te 2 sprawy mają dla mnie kolosalne znaczenie. :lol:
Mnie nie bawią transakcje otwarte po kilka godzin ... próbowałem i wiem, że to nie dla mnie ...
20-30 pips. Dziś pozycje miałem otwartą przez 3 albo 4h. średnio 2-3h pozycja trzymana.
Czyli zgodzisz się ze mną Shadi, że dla depo - zgarnięcie +45 pipsów przy sl 20-30 pipsów, oznacza prawie to samo co zgarnięcie +20 pipsów przy SL 10-12 pipsów. A transakcja trwa kilka minut, a nie godzin?

Dodano po 6 minutach:

HEX i Borysewicz,

chyba naprawdę szybciej byłoby mu po prostu napisać, co to za wskaźnik nawet jak nie zauważył niż produkować kilka dodatkowych postów z jakimiś bzdurami, które zaśmiecają wątek. Nie sądzicie?

HEX to Twój wątek więc chyba Ci powinno zależeć żeby był merytoryczny.
Jak Wam się nie chce odpowiadać na pytania (nawet czasami głupie) , to po co piszecie na forum?

Tym się właśnie to forum potem różni od zagranicznych, że tam odpowiedzą nawet na najgłupsze pytanie zadane po raz tysięczny ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

HEX pisze:klonmarcin napisał:
aha jeszcze może mi ktoś powiedzieć który wskaźnik rysuje te linie buy i sell??

To też juz było trzeba tylko głową ruszyć,korzystam tylko z 4 wskaźników ale tak naprawde potrzebny jest tylko 1 a te 3 to takie ułatwienia dla "leniuchów"
-custom candle-imitacja godzinnych świeczek na mniejszych interwałach.
-TRO_Dynamic_fibs_SR główny wskaźnik to on rysuje te linie buy/sell
-multimeter candle color to wskaźnik który wyświetla kolory świec na poszczególnych przedziałach czasowych.
-no i EMA high/low
Popatrz mike było:)Ale dobra mniejsza będe odpisywał na wszystkie pytania żeby najwięcej tu było informacji a jak najmniej nie potrzebnych postów.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX pisze:
HEX pisze:klonmarcin napisał:
aha jeszcze może mi ktoś powiedzieć który wskaźnik rysuje te linie buy i sell??

To też juz było trzeba tylko głową ruszyć,korzystam tylko z 4 wskaźników ale tak naprawde potrzebny jest tylko 1 a te 3 to takie ułatwienia dla "leniuchów"
-custom candle-imitacja godzinnych świeczek na mniejszych interwałach.
-TRO_Dynamic_fibs_SR główny wskaźnik to on rysuje te linie buy/sell
-multimeter candle color to wskaźnik który wyświetla kolory świec na poszczególnych przedziałach czasowych.
-no i EMA high/low
Popatrz mike było:)Ale dobra mniejsza będe odpisywał na wszystkie pytania żeby najwięcej tu było informacji a jak najmniej nie potrzebnych postów.
Ja wiem HEX, ze było, facet nie zauważył, a nie zauważył min. dlatego, że coraz więcej jest tu informacji nie na temat. Zrobiło się juz kilkanaście stron i coraz trudniej osobie "nowej" będzie tu odszukać ważne informacje.
Chyba powinieneś co jakiś czas zrobić porządek i pousuwać wszytskie OT, to wtedy nie będą się powtarzały te same pytania ...

Będzie krócej, ale bardziej treściwie .. Ja też naprodukowałem trochę niepotrzebnych postów, więc nie będę miał pretensji jak je usuniesz :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Nie tak do końca bym się zgodził z tym że to było.
To że jest to wskaźnik pokazujący linię jakąś to każdy kto zajmował się choć chwile forexem wie... bo takie linie się same nie robią...
ja się zapytalem czym ta linia jest i dlaczego akuart taka, skąd się bierze? proste merytoryczne pytanie...
Even when it's snowing I'm party going

HEX
Gaduła
Gaduła

dobra dobra.

Wracając do metody.
Jak wasze statystyki po dzisiejszym dniu?Testujecie go?? ja byłem zajęty i nie miałem czasu wchodzić w zlecenia ale jak widze system działa i to dobrze.

Piszcie co zauważyliście może w tedy szybciej dojdziemy do tego jak stosowac ta metode najlepiej!! O to tu chodzi.

Edit: świeczka o godzinie 18:00 E/J kolejne 10 pipsów.nie widziałem takiego skalpera jeszcze:D

Mike opisz jak ty widzisz ten system.
Może KERIMB mógłby coś jeszcze dodać:)Jego opinie są mile widziane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

ja tam gram 5min na 30 min i jakos dzis ustukalem mialem czas to posiedzialem

Dodano po 4 minutach:

na tych screenach co sa wyzej to dzis latwizna zjazdy byly ladne gorzej jak rynek tanczy ale jak narazie jest ok PS Hex chcialem wyslac ci prv ale nie moge :(

Dodano po 6 minutach:

czy na parze EJ i swiecy 1H o 9:00 nie bylo wtopy co mistrzu?

HEX
Gaduła
Gaduła

kiker pisze:czy na parze EJ i swiecy 1H o 9:00 nie bylo wtopy co mistrzu?
HAHAHA nie jestem mistrzem LOL broń boże :D jestem taki sam jak wy:D ja tylko przedstawiłem ta metode:D TRO jest mistrzem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

jak mozesz podeslij mi swoje gg na prv

ODPOWIEDZ