Never Lose Again by DRAGON33
- klonmarcin
- Maniak
właśnie na tym polega dostosowanie się do rynku jeśli jest okazja to trzeba brać długie trejdy, jeśli dzień jest do niczego to trzeba się przestawić na scalp, ja także nastawiam się na taką strategię

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
zastanawiam sie czy nie lepiej jest grać w zgodzie z H4 niz z D1. mozna by szybciej reagować na zmiany trendów( czerwona linia rozgranicza zmianę przynajmniej w skali paru godzin). czy ktos probował tak grać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Specjalnie dla Ciebie.
Nie wiem czy dobrze widać, ale 4 wejścia z wczoraj na jednej parze ~150 pipek. Da się ? dziś jak na razie oczekuję na TP.
http://i27.tinypic.com/fauhb8.jpg
i target +45 jest, na eu +25. Fakt 4h dziś czekać musiałem<konsolka>.. ale myślę że warto było.
Nie wiem czy dobrze widać, ale 4 wejścia z wczoraj na jednej parze ~150 pipek. Da się ? dziś jak na razie oczekuję na TP.
i target +45 jest, na eu +25. Fakt 4h dziś czekać musiałem<konsolka>.. ale myślę że warto było.
Wiele razy już mówiłem korzystajcie z M15 ma najlepsze efekty,wiem że można się czepiać i ktoś może powiedzieć że był na m5 do kupna i poszło 20 pipsów momentalnie do góry a na m15 nie było sygnału do kupna ale lepiej mniej tranzakcji i bardziej pewnych. co do tej ciekawostki to powinno się sprawdzać wiadomości co godzine żeby nie byc zaskoczonym.edi666 pisze:Witam
mam pytanie do autora co robi w takiej sytuacji kiedy buy na 15 M jest sporadycznie
czy przechodzisz na M5 ?
czy wykonujesz tylko S ?
i ciekawostka z godź 16 00 (wystrzał po danych o 16 00) czy i w jaki sposob wykonasz zlecenie kup .
zauważylem że jest sporo takich sytuacji na rozpoczęcie godziny
Pozdrawiam
edi
Przypominam ja tylko przedstawiłem ten system jeśli zna ktoś angielski na poziomie komunikacyjnym niech wejdzie na NLA i poczyta tam jest naprawde wszystko.
Dodano po 6 minutach:
Nie! Ma byc D1 i H1 zawsze w zgodzie z H1.Pomyśl oczym świadczy zielone D1 o godzinie 12:00 a otym że od 00:00 rynek szedł cały czas do góry i przewage mają byki albo że przewage miały niedźwiedzie a byki i tak podniosły rynek więc "trend" jest rosnący nie malejący.Ale kolejny raz przypominam grajcie/modyfikujcie jak chcecie ale po co komplikowac coś prostego??reguły jakie dał TRO są masakrycznie proste wiem że jest strach wchodz ąc w te tranzakcje ale jak widzicie to działa.A jak pójdzie nie tak jak trzeba to można się doszukać swojego błędu i wyjdzie tak jak pokazywał system tylko trzeba troche czasu żeby to rozpracować,Ja widze sygnały a boje się w nie wchodzić i często przepuszczam możliwość zebrania 20-30 pipsów a później z nerwów wchodze w głupią tranzakcje i trace ;]sgorn pisze:zastanawiam sie czy nie lepiej jest grać w zgodzie z H4 niz z D1. mozna by szybciej reagować na zmiany trendów( czerwona linia rozgranicza zmianę przynajmniej w skali paru godzin). czy ktos probował tak grać?
Dodano po 20 minutach:
sgorn pisze:albo inaczej HEX- masz D1 zielone wchodzisz przy czerwonym H1 na krotki scalp i nie wylapujesz nic a H1 staje sie zielone. zostawiasz czy zamykasz ze strata ?
To po co ci ten scalp?? ;] Lepiej poczekac na longa,Moim zdaniem im więcej masz tranzakcji tym więcej ryzykujesz/możesz wygrać.Dopasujcie system pod siebie widzicie historie wszystko jest jak czarne na białym,Można tez grac na przebicia sup/res czyli tych lini kropkowanych.
no i napisales-" to byl long scalp, bo D1 spadkowe. wiec pytam co w sytuacji tej gdybys nie wylapal doslownie nic,a H1 zmiewnia nagle sie na czerwone. Wiem ze masz ustawiony SL , czy zatem czekasz na rozwoj wydarzen i na wylapanie tych 5 pip czy zamykasz z reki jak H1 jest juz na spadki?
Tro ciągle powtarza YOU SEE YOU SEE.Wkurr... mnie to i irytuje ale gdybym to widział to bym był bogaty.Oczywiście I SEE THAT ale jak już to było a mój broker nie pozwala grac na historisgorn pisze:no i napisales-" to byl long scalp, bo D1 spadkowe. wiec pytam co w sytuacji tej gdybys nie wylapal doslownie nic,a H1 zmiewnia nagle sie na czerwone. Wiem ze masz ustawiony SL , czy zatem czekasz na rozwoj wydarzen i na wylapanie tych 5 pip czy zamykasz z reki jak H1 jest juz na spadki?

Oczywiście to był żart

Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 15:01 przez HEX, łącznie zmieniany 2 razy.
przyklad sprzed godzinki na edku poczciwym, udalo sie wycisnąc 30 p
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Shadi, podaj jeszcze z jakim SL-em wchodzisz i jak długo trwa Twoja transakcja (od otwarcia do zamknięcia), bo te 2 sprawy mają dla mnie kolosalne znaczenie.Shadi pisze:Specjalnie dla Ciebie.

Mnie nie bawią transakcje otwarte po kilka godzin ... próbowałem i wiem, że to nie dla mnie ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield