Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: borysewicz »

Mike_Scofield pisze:
Borysewicz,

mam równiez pytanie do Ciebie - jak Twoje testy DTB?
Czy są gdzieś w jednym miejscu spisane zasady tego systemu?
Znalazłem masę wątków, ale nigdzie jakiejś konkretnej "instrukcji".
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=1897
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... 0254#17729

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Mike_Scofield pisze:HEX,

pisałeś, że testowałeś Drain The Banks i że Ci się nie spodobał.
Możesz napisać, co było nie tak z tym systemem?
System dopasowywujemy pod siebie a w nim nic nie widziałem,zadużo tego wszyskiego.A co chcesz zacząć grać DTB??odrazu mówie to strasznie podobna metoda do tej w tym wątku,Nie spodoba ci się,Ty przecież lubisz kosić min po 30 pipsów a to tez metoda do skalpowania.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

A wracając do systemu, to troszkę go dzisiaj poobserwowałem na kablu i wyniki są obiecujące.

Założyłem, że SL=TP=10 pips (ustawiamy sztywno i nie przestawiamy).
Przy +6 przestawiamy SL na BE=+1.
Wchodzimy za każdym razem po linii O ze świecy H1 uwzględniając spread.

Od 8:00 do teraz wynik jest następujący:

8:00 B 1,6527 +10 (mogło być +27)
9:00 B 1,6529 +10
10:00 S 1,6535 BE +1 (tutaj raczej można było grać S, bo widać było że kurs nie może przebić oporu na 1,6555 i trend może się odwrócić)
B 1,6538 +10
S 1,6535 +10
11:00 B 1,6525 +10

Razem +51 pipsów za 3,5 godziny

Ani jednego SL :lol:, Jestem pod wrażeniem.
Jest coś dziwnego w tych liniach, że kurs sę przy nich nie zatrzymuje, tylko gładko przez nie przechodzi, więc jest małe ryzyko złapania SL-a.

Będę obserwował nadal ....
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze: tak swoją drogą, nie lepiej już walczyć z semaforami ? myślę iż ta sama metodologia.. <dragon chyba też tym walczy> a daje lepsze rezultaty.. tzn.. wszystko znowu zależne od tf
a grałes semaforami że mówisz że daja lepsze rezultaty?skoro wszystko jest zależne od tego samego,a jak byś się uważnie przypatrzał to byś zobaczył w kropkach czerwonych i niebieskich semafory więc powiedz mi JAK to może lepiej działać skoro to to samo tylko zmieniony jest wygląd wskaźnika.

Ludzie wy zapominacie że jeśli macie system którym możecie skosić prawie pewne 5 pipsów(napisze odrazu +spreadczyli dajmy te 7-8 pipsów )to ile do szczęścia potrzeba 10-15 pipsów ??jeśli pipvalue wynosił by 30 -40 euro to raczej ładna dniówka,Oczywiście można przegrać no pewnie że można to tylko forex a spójrzcie w ilu przypadkach dizałał ten system i chodzi mi o scalpowanie a nie po 30 pipsów ,ciągle chcecie miliony w tranzakcjach.a spróbujcie jeden system doprowadzić do perfekcji i wyeliminować potencjalne fałszywe wejścia,i w tedy 3 wejścia dziennie i wszystko gra
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

HEX pisze:Nie spodoba ci się,Ty przecież lubisz kosić min po 30 pipsów a to tez metoda do skalpowania.
HEX,

wcale nie napisałem, że muszę kosić po 30 pipsów.
Chodziło mi o to, że albo system musi mieć bardzo wysoką skuteczność (np. 80-90%) i wtedy możesz grać np mając TP=SL, bo i tak zarobisz, albo jeśli ma niższą skuteczność (np 50-60%) to musisz mieć TP większe od SL.

Proporcje SL 15 pipsów i TP 5 pipsów są złe, bo system musiałby mieć skuteczność pow 80% żeby to zarabiało w dłuższym terminie.
A i tak dla psychiki, to raczej nie jest najlepsze jak w jednej transakcji tracisz to, co zarobiłeś w 3. Wyobraź sobie, że np stracisz 3 razy pod rząd. Żeby to odrobić musiałbyś wygrać 9 razy pod rząd ...

Jak widać przy zastosowaniu zasady SL=TP=10 pips, jak na razie wygląda to nieźle ... Trzeba to przetestować w dłuższym terminie.
Jak się zacznie większa zmienność na rynku, to wyniki też się powinny poprawić ...

HEX
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:A wracając do systemu, to troszkę go dzisiaj poobserwowałem na kablu i wyniki są obiecujące.

Założyłem, że SL=TP=10 pips (ustawiamy sztywno i nie przestawiamy).
Przy +6 przestawiamy SL na BE=+1.
Wchodzimy za każdym razem po linii O ze świecy H1 uwzględniając spread.

Od 8:00 do teraz wynik jest następujący:

8:00 B 1,6527 +10 (mogło być +27)
9:00 B 1,6529 +10
10:00 S 1,6535 BE +1 (tutaj raczej można było grać S, bo widać było że kurs nie może przebić oporu na 1,6555 i trend może się odwrócić)
B 1,6538 +10
S 1,6535 +10
11:00 B 1,6525 +10

Razem +51 pipsów za 3,5 godziny

Ani jednego SL :lol:, Jestem pod wrażeniem.
Jest coś dziwnego w tych liniach, że kurs sę przy nich nie zatrzymuje, tylko gładko przez nie przechodzi, więc jest małe ryzyko złapania SL-a.

Będę obserwował nadal ....
Trzeba było mike odpoczątku tak zrobić a nie narzekać;]jeszcze wkaźnika nie załadowałeś na początku nawet nie wiedziałeś jak wchodzić a już się czepiałeś troche zrozumienia i po.święcenia ja już troche siedze w tym systemie i powiem że nadal próbuje go rozgyźć w niektórych sytuacjach ale myśle e wszystko to PA.

Dodano po 3 minutach:
Mike_Scofield pisze:
HEX pisze:Nie spodoba ci się,Ty przecież lubisz kosić min po 30 pipsów a to tez metoda do skalpowania.
HEX,

wcale nie napisałem, że muszę kosić po 30 pipsów.
Chodziło mi o to, że albo system musi mieć bardzo wysoką skuteczność (np. 80-90%) i wtedy możesz grać np mając TP=SL, bo i tak zarobisz, albo jeśli ma niższą skuteczność (np 50-60%) to musisz mieć TP większe od SL.

Proporcje SL 15 pipsów i TP 5 pipsów są złe, bo system musiałby mieć skuteczność pow 80% żeby to zarabiało w dłuższym terminie.
A i tak dla psychiki, to raczej nie jest najlepsze jak w jednej transakcji tracisz to, co zarobiłeś w 3. Wyobraź sobie, że np stracisz 3 razy pod rząd. Żeby to odrobić musiałbyś wygrać 9 razy pod rząd ...

Jak widać przy zastosowaniu zasady SL=TP=10 pips, jak na razie wygląda to nieźle ... Trzeba to przetestować w dłuższym terminie.
Jak się zacznie większa zmienność na rynku, to wyniki też się powinny poprawić ...
Przeczytaj moje wypowiedzi i dowiesz się z nich że ja nie mam TP ja biore 5 pipsów jak nie idzie wyżej ale jak widzisz w tym systemie wchodzisz gdy PA się zaczyna i momentalnie wielerazy wychodzisz na 10-12 albo i więcej

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

HEX pisze: a grałes semaforami że mówisz że daja lepsze rezultaty?skoro wszystko jest zależne od tego samego,a jak byś się uważnie przypatrzał to byś zobaczył w kropkach czerwonych i niebieskich semafory więc powiedz mi JAK to może lepiej działać skoro to to samo tylko zmieniony jest wygląd wskaźnika.
Nie gram semaforami, obserwuję. Jednak z semaforami nie do końca chodzi o wbijanie się na każdy sygnał. Może to kwestia tego że gram na 1h wykresach, albo tego że wolę wejść raz zgarnąć te 30-100 pips i tyle mnie widzieli.. nie wiem.
Nie mówię że Twoja metoda jest zła... zadałem proste pytanie - powiedziałem że semy dają lepsze rezultaty bo ja tak uważam.. to że Ty się z tym nie zgadzasz - no i tak może być.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

jak narazie cos sie lapie lepsze to niz jakies wlasne wejscia

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam Was, ja osobiście tez testuje ten system i ładnie mi idzie . Gram tylko na EURUSD. Naszedl mnie jednak jeden dylemat , tzn jak go rozwiazac. Pytanie do HEX lub innych graczy:
co w sytuacji kiedy wchodzimy przy H1 i D1 np zielone i nie zalicza SL a zmieniaja sie kolory swiec H1 i D1( bo taki przypadek moze miec miejsce) . Czy zamykac z reki czy czekac na rozwoj wydarzen? co proponujecie

albo inaczej HEX- masz D1 zielone wchodzisz przy czerwonym H1 na krotki scalp i nie wylapujesz nic a H1 staje sie zielone. zostawiasz czy zamykasz ze strata ?

Dodano po 49 minutach:

mialem po 11 taka sytuacje, nie zamknalem , przeczekalem do 13.30 i BE+1. udalo sie. Ale czy nastpenym razem sie uda:) tego nie wiem:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze: wolę wejść raz zgarnąć te 30-100 pips i tyle mnie widzieli.. nie wiem.
Chyba wszyscy by tak woleli Shadi, ja też ...
Tylko pokaż mi sytuację dzisiaj na kablu z czystym wejściem na 30-100 pipsów. A wczoraj?

Takich długich ruchów w jednym kierunku jest coraz mniej. Dlatego ja też szukam skutecznego skalpera, bo uważam, że czystych wejść na np.10 pipsów jest dziennie conajmnie kilka, a takich na 30-100 bardzo mało, a czasami wcale. Kończy się tak, że gapię się cały dzień w ekran i nie otwieram żadnej transakcji. A po 10 pipsów coś by się nałapało ... skoro już tracę czas na siedzenie przy kompie ..

Może źle się wyraziłem powyżej.
Uważam, że łatwiej i mniej ryzykownie jest złapać kilka razy po 10 pipsów niż raz 30-100.

ODPOWIEDZ