5% tylko dla elity czy ...
Moze jestem juz troche stary i szalony ale...
Moze jestem juz troche stary i szalony ale...
Ja tu widze niezly kanal
Przynajmniej tak dlugo jak wytrzyma GLT.
Ja tu widze niezly kanal

Przynajmniej tak dlugo jak wytrzyma GLT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spoko wodzanadja pisze:Ts_A teraz spróbuj shorta na kiwi

caly czas sie trzymam swojej analizy chocby to mialo potrwac jeszcze kilka tygodni.
obecnie mam shorta na kiwi i longi na eur/gbp eur/aud usd/cad.usdchf usd/pln
Bestia mnie zrobila w bambuko poniewaz JPY oberwal rano po komunikacie rzadu Japonii o czyms tam (juz nie pamietam)wiec dlatego USD stanie sie safe heaven.Jestem bardzo ciekawy jak zareaguja dzis w nocy azjaci i oceania po takim ataku jakim mielismy okazje obserwowac po 17.
Wiec caly czas kupuje USD dywersyfikujac pomiedzy roznymi walutami.
Taki mam plan i tego sie trzymam.Moze troche za wczesnie zaczalem kupowac dolary za zlotowki no ale coz odrobi sie.Wazne ze mam srodki aby stale dokupowac.
Nawiazujac do tematu o kiwi,
Olbrzymia dywergencja na dziennym zaczela sie 2 czerwca, 2 miesiace to dobra pora aby ja w koncu rozegrac.
Poza tym podwojny szczyt, na przecieciu dwoch kanalow, test dolnego kanalu to absolutne minimum,
Musze zobaczyc jakie momentum zostanie wygenerowane przy DLT wtedy bede w stanie okreslic czy TL zostanie przelamany czy nastapi odbicie.
Oczywiscie jesli kiwi zanurkuje mocno( a jest wysokooprocentowana waluta)
to pociagnie za soba reszte podobnych walut takich jak PLN czy HUF, w duzej mierze zalezy to od AUD jako ze glownym partnerem hadlowym Nowej Zelandii jest wlasnie Australia.
AUD zatankuje ze wzgledu na wzrost awersji do ryzyka widocznej juz dzis na metalach. A ten scenariusz juz zostal przetestowany w zeszlym roku tym razem bedzie to prawdziwy trend a nie przymiarka.
Olbrzymia dywergencja na dziennym zaczela sie 2 czerwca, 2 miesiace to dobra pora aby ja w koncu rozegrac.
Poza tym podwojny szczyt, na przecieciu dwoch kanalow, test dolnego kanalu to absolutne minimum,
Musze zobaczyc jakie momentum zostanie wygenerowane przy DLT wtedy bede w stanie okreslic czy TL zostanie przelamany czy nastapi odbicie.
Oczywiscie jesli kiwi zanurkuje mocno( a jest wysokooprocentowana waluta)
to pociagnie za soba reszte podobnych walut takich jak PLN czy HUF, w duzej mierze zalezy to od AUD jako ze glownym partnerem hadlowym Nowej Zelandii jest wlasnie Australia.
AUD zatankuje ze wzgledu na wzrost awersji do ryzyka widocznej juz dzis na metalach. A ten scenariusz juz zostal przetestowany w zeszlym roku tym razem bedzie to prawdziwy trend a nie przymiarka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
EUR/AUD swing
Od poniedzialku zaprezentuje Wam wspanialy i dziecinnie prosty system opisany tutaj.
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2130179
Zalozenia sa takie:
1) SL 30 pips + spread
2) TP 65 pips(jesli AUD/USD lamie wazne opory TP 130 pips, jesli wzrasta awersja do ryzyka i gieldy nurkuja, TP +500pips i vice versa gdy panuje euforia na gieldzie ale to sie rzadko zdarza)
3) gramy w dwie strony, trend ma male znaczenie.
4) Gdy na daily jest wyrazny trend, wspieramy sie srednimi gdy trendu brak ignorujemy.
5) Aby zdeterminowac czy nastapi odbcie od poziomu S/R posluzy mi moj system na malych TF 30sec,1min,5min,
6) pozycje najlepiej otwierac na poczatku lub koncu sesji gieldowych czyli 6-8 12-14 22-1.
7) gramy intraday nie przetrzymujemy pozycji przez kilka dni.
8 ) target dzienny to +-100 pips.
9) nie gramy na danych bo na tej parze to loteria.
10) zarobic 1000$ do konca roku.Jesli bedzie mniej nic sie nie stanie.
Kapital poczatkowy 50$ SL 1%, start poniedzialek 7-8 rano.Jako ze bede operowal na malych TF screenshoty beda dodawane z opoznieniem,
Na koniec tygodnia historia do wgladu.
Powod jest taki ze chce cos zaplanowac i skonczyc.
Projekt sie uda albo spali w blokach,
Milego weekendu zycze i odpoczynijcie od FX.
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2130179
Zalozenia sa takie:
1) SL 30 pips + spread
2) TP 65 pips(jesli AUD/USD lamie wazne opory TP 130 pips, jesli wzrasta awersja do ryzyka i gieldy nurkuja, TP +500pips i vice versa gdy panuje euforia na gieldzie ale to sie rzadko zdarza)
3) gramy w dwie strony, trend ma male znaczenie.
4) Gdy na daily jest wyrazny trend, wspieramy sie srednimi gdy trendu brak ignorujemy.
5) Aby zdeterminowac czy nastapi odbcie od poziomu S/R posluzy mi moj system na malych TF 30sec,1min,5min,
6) pozycje najlepiej otwierac na poczatku lub koncu sesji gieldowych czyli 6-8 12-14 22-1.
7) gramy intraday nie przetrzymujemy pozycji przez kilka dni.
8 ) target dzienny to +-100 pips.
9) nie gramy na danych bo na tej parze to loteria.
10) zarobic 1000$ do konca roku.Jesli bedzie mniej nic sie nie stanie.
Kapital poczatkowy 50$ SL 1%, start poniedzialek 7-8 rano.Jako ze bede operowal na malych TF screenshoty beda dodawane z opoznieniem,
Na koniec tygodnia historia do wgladu.
Powod jest taki ze chce cos zaplanowac i skonczyc.

Projekt sie uda albo spali w blokach,
Milego weekendu zycze i odpoczynijcie od FX.