MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forPPP pisze:@green7
Spodziewałem się "odpalenia" TTO - czyli orderu sell po cenie market - jednak nic się nie dzieje .....
Dobrze sie spodziewales. Powinien pojsc Sell. Ze nie poszedl to raczej wina demo. Ja zauwazylem, ze demo dziwnie sie zachowuje w niektore dni, tak jakby cos testowali - np. czasami (przez pare godzin) zlecenia limit / stop wchodza natychmiast (po dowolnej cenie). Jako ciekawostke podam, ze jesli zlecenie wykonasz w wielkosci podzielnej przez 3, konto demo zasymuluje ci pozycje partial.
Z miesiac temu mialem chyba podobna sytuacje do twojej - TTO wogole przestalo dzialac na demo. Napisalem do nich, nie bylo odpowiedzi, ale nastepnego dnia zaczelo dzialalo. Naszczescie na koncie real nie ma takich niespodzianek, a przynajmniej nie bylo jak mam u nich konto ;)
Dzięki za odpowiedź. A czy byłbyś tak miły i sprawdził jeszcze czy TTO na demo Ci zadziała? Ja próbowałem już bodaj 3 razy (w różne dni) i jeszcze nie udało mi się zmusić TTO na demo do działania. Może na demo wcale nie działa .....
Aha. Jeszcze jedno - jak wygląda w nawigatorze odpalenie TTO? Zapewne w orderbook'u pojawia się informacja o nowym zleceniu i pojawia się ono w oknie "positions" ? Co dzieje się z pozycją w oknie "open orders" ?

EDIT: ok - w końcu demo mi zafungowało już wiem wszystko. No prawie bo teraz będę męczył Limit+TTO :)

N_Tesla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: N_Tesla »

Czy Wam też nie działa metatrader na koncie demo w MBTrading?

Awatar użytkownika
MasterOfBlaster
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterOfBlaster »

N_Tesla pisze:Czy Wam też nie działa metatrader na koncie demo w MBTrading?
Właśnie miałem zadać dokładnie to same pytanie
Limuzyna 450tys! Helikopter 1,2 mln! Posiadłość pod Toruniem 15 mln!
Pełne miłości spojrzenia uległych polityków bezcenne!
Są rzeczy , których kupić nie można, za całą resztę zapłać pieniędzmi od wiernych radiosłuchaczy.

zag
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zag »

czy MBtrading ma jakies gwarancje na depozyty ?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nie wiem jak to powiedzieć.....Z mojego doświadczenia chcąc grać na MBT,IB trzeba znać język angielski i to w wersji technicznej.
Żeby zobrazować problem moja koleżanka która uczy angielskieko i jest po studiach w tym zakresie niestety padła w tym temacie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

whitetrash

Nieprzeczytany post autor: whitetrash »

to cienka ta koleżanka była po filologii angielskiej...

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

czy MBtrading ma jakies gwarancje na depozyty ?
Nie.
"From an accounting and operating standpoint, customer’s non-margined Forex funds and MB Trading Futures, Inc.’s (“MBTF”) operating funds are separately maintained. MBTF maintains a separate account at Wells Fargo Bank, a federally insured bank, for the exclusive benefit of customers in which Forex funds that are not used to satisfy margin or trading requirements will be deposited for safekeeping. Forex funds that are held in the separate account will not be used in the day-to-day operations of MBTF. While Forex funds are separated from MBTF’s operating funds, they are not segregated as defined under CFTC regulations. This would not protect against bankruptcy.

zz
Maniak
Maniak

Jeżeli mógłbyś to przetłumaczyć na nasze będę zobowiązany, :oops:

Pozdrawiam.

Ps. temat jest niesłychanie istotny ponieważ w UE reguluje to dyrektywa UE numer jakiś tam.. :clap: ............już nie pamiętam.
Jeżeli chodzi o USA to jest u nas czarna dziura............. : :wall:
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
szakal_
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szakal_ »

zz pisze:Jeżeli mógłbyś to przetłumaczyć na nasze będę zobowiązany, :oops:

Pozdrawiam.

Ps. temat jest niesłychanie istotny ponieważ w UE reguluje to dyrektywa UE numer jakiś tam.. :clap: ............już nie pamiętam.
Jeżeli chodzi o USA to jest u nas czarna dziura............. : :wall:
Chłopie, nie osłabiaj mnie. Koleżanka po filologii angielskiej. Gdzie, w Picipowie Wielkim? 3 minuty mi to zajęło:

Z punktu widzenia polityki MB Trading w zakresie księgowości i działalności operacyjnej, fundusze klienta, niestanowiące części zabezpieczenia transakcji forexowych oraz fundusze operacyjne firmy są utrzymywane oddzielnie. MBT posiada odrębne konto w Wells Fargo Bank, banku ubezpieczonym na poziomie federalnym. W celu zabezpieczenia funduszy klientów, wszelkie kwoty, które nie stanowią części zabezpieczenia transakcji na rynku Forex, będą deponowane na tym koncie. Fundusze znajdujące się na odrębnym koncie nie zostaną użyte w celu pokrycia działalności operacyjnej MBTF. Niemniej jednak, pomimo iż fundusze związane z rynkiem Forex oraz fundusze operacyjne MBTF są oddzielone, odseparowanie to nie jest zgodne z regulacjami CFTC (Commodity Futures Trading Comission – Komisja Wymiany Towarowej i Transakcji Terminowych) w tym zakresie. Nie stanowi to gwarancji przed upadłością.

zz
Maniak
Maniak

szakal_ pisze:Chłopie, nie osłabiaj mnie. Koleżanka po filologii angielskiej
Panowie nie komplikujmy sobie już dość skomlikowanego życia.Jeżeli mógłbym to bym zapytał widocznie teraz nie mogłem.
Za odpowiedż serdecznie dziękuję myślę że każdy z nas z Twojej odpowiedzi wyciągnie ważne wnioski i przemyślenia.

Pozdrawiam.

Dodano po 2 godzinach 3 minutach:

Ps.szakal_ widzę że trochę jesteś w temacie jeżeli Masz taką możliwość to podziel się z nami jak w stosunku do banków oraz solidnych brokerów np.MBT ,IB ta sprawa z gwarancjami wygląda.Pytam dlatego ponieważ ostatnio coś słyszałem że podnieśli gwarancje bankowe do 250 000$.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ