Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Ma ktoś indykatorek na bazie ATR, który w skalpowaniu podpowiadałby SL i TP na dana chwilę? Dzięki

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Łap :wink: niewiem czy to ci wystarczy ale wskaxnik pokazuje odczyt z ATR z shift okresów , dodatkowa funkcja rysowania lini ,czyli jezeli art 30 to linia narysuje sie o 30p w góre i druga 30 pipsów w dół od poprzedniego closa . mam nadzieje ze się przyda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

No nie zupełnie o to, ale również jestem wdzięczny. Raczej taki indykato który by podawał liczbowo, że np. na dany moment jakby zajmowac pozycje to sl "tyle" tp "tyle" cos jak THV ATR pips tylko ze on pokazuje tylko SL.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

ten indyk był napisany na w 1 min , i nie wiem do końca jak by miał taki wyglądac podaj dokładnie założenia to moze dam rade.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

7087822 a znajdziesz czas na ten skrypcik do wysyłania maili dla mnie? Sprawę z wysyłką SMS już rozwiązałem.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

czy ma może ktoś wskaźnik slope direction line, który daje alert dzwiękowy przy zmianie koloru :?:

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

klonmarcin pisze:czy ma może ktoś wskaźnik slope direction line, który daje alert dzwiękowy przy zmianie koloru :?:

8)
Proszę,tu jest ,drugi post od dołu.Pozdr
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=330
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

dzięki za ten wskaźnik ale mam problem, nie działa mi to powiadamianie, ani email, ani sound :oops:

bardzo proszę o wyjaśnienie jak skonfigurować ten wskaźnik slope direction line alert i mt4 aby dawał mi sygnał dzwiękowy w momencie zmiany koloru wskaźnika

wskaźnik jest tutaj:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... =email+mt4

bardzo mi na tym zależy

8)

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

tu masz to samo , kwestia doboru ustawien. jest alert , filtry , email i funkcja warning.
co do skonfigurowania platformy pod email /sms /,nie trzeba zadnych aplikacji ,wskaznikow czy EA .wystarczy poustawiac w narzedziach /opcjach . chyba w tamtym temacie jest to dokladnie opisane.
/najpierw skonfiguruj platforme a pozniej we wskazniku zaznacz opcje email/

marius09 pisze:Poszukuję EA albo skryptu, które byłoby w stanie wysłać maila po osiągnięciu określonej ceny. Super gdyby było coś zdolnego wysyłać SMS-y ale maile też będą ok. Wiem, że coś takiego jest bo już gdzieś widziałem ale za chorobę nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Wie ktoś?

http://articles.mql4.com/190 /link z tamtej strony od macka408/
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
secu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: secu »

Witam, mam pytanie czy istnieje wskaźnik który mówił by nam jaka jest rozbieżność (chodzi o pipsy) pomiędzy kolejnymi poziomami na wykresie w MT4?
Wiem, że niezbyt wyjaśniłem o co chodzi , więc dołączam wykres.
Nie chodzi o to, że mam w tym problemy, ale jeśli wskaźniki są od ułatwiania pracy z wykresem to mi coś takiego by się przydało.....taka mała wiadomość po prawej stronie i byłoby miodzio :)

Pozdrawiam

Zablokowany