[OIL] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Przemo11111
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Przemo11111 »

szyslak pisze:To moja wina
...
Dobre!!! :D :D :D
P.S: do Grzegorz123. O jaka szpile chodzi? wklej wykres

123456
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 123456 »

witam
czy mógl bym prosic o drobna analize ropy ?

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

U mnie na blogu jest, z tym, że wypełniona :) Aby jednak zachować sens mojej wypowiedzi to $60,40 jest realne. A potem trzeba obserwować, bo korekta imponującej korekty ogromnych spadków może mieć spore rozmiary. Czyli w skrócie dążymy do wartości zapowiadanej przez Putina *)

*) Choć nie ma to żadnego wpływu.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

123456 pisze:witam
czy mógl bym prosic o drobna analize ropy ?

z gory dziekuje
Nie wiem jaki TF Cie interesuje ale zgrubsza to tak wyglada
Test DLT zgodnie z moim systemem trend zostanie zlamany celowac nalezy w oczko. :D

pierwsza korekta moze wystapic przy 45 ale nie jest powiedziane ze musi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

analiza czasu na rynku ropy

http://www.fibonacciqueen.com/public/774.cfm

czy to już pora na zmianę kierunku? na rynkach commodities, gdzie trendy wyglądają inaczej niż na FX w takich sytuacjach warto zacieśnić stopa ...

edit:

na rysunku, w miejscu gdzie zaznaczyłem pojawiają się zniesienia DiNapolego. okolice 58-56$.
Money Never Sleeps

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

Witam

Podobnie jak kol. Maciek408 obstawiam korektę w okolice 67-68 $.
Na dziennym mamy doji, poza tym dziś testowaliśmy poziom 59,25$, tuż ponizej 50% zniesienia Fibo trendu wzrostowego 46,5 - 73,5 $. Poza tym jestem zaskoczony gwałtownością spadków, 7 czarnych świec na dziennym bez żadnej korekty, dopiero wsparcie 60% i 50% Fibo zatrzymało przecenę :shock: .
Możliwa jednocześnie konsolidacja na tym poziomie w zakresie 59-61$ i pakowanie L-ek przez grubasów przez parę sesji.
Kontrakt CLQ9 wygasa 19-21.07 w zależnosci od brokera.
16.07 startuje wrześniowy CLU9.

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Jednak Doji na dziennym nie zrobiła wrażenia na technikach, inwestorzy sprzedawali ropę zerkając jednym okiem na DJFuture, który kontynuował spadki i osiągnął min. poziom 8072 pkt. o godz. , ropa crude w tym czasie min. intraday 58,75 $, jednocześnie osiągając nowe miesięczne minimum. Od początku spadków od 30.06 kurs ropy spadł już ponad 14 dolarów w ciągu 9 sesji. Widać jednak, że kurs został napompowany przez spekulantów, którzy realizują obecnie zyski spuszczajac ceny do wartości rynkowych przy których nastąpi stabilizacja.
Zmieniam więc koncepcję i oczekiwanie na większą korektę. Korekta owszem być może, gdyż spadki powoli tracą na gwałtowności, stoch jest wyprzedany do czerwoności, ale na wyzej niż 63-64 $ bym nie liczył. Raczej widzę dalsze powolne obsuwanie, jeżeli oczywiście trend spadkowy na DJFuture będzie kontynuowany.
Poziom 60 $ ze wsparcia stałby się wtedy oporem.
Najbliższe wsparcie IMHO to poziom 56,75$ - 55,75 $. Tutaj cena ropy już dotyka zakresu "putinowskiego" :wink: I faktycznie myślę, że jezeli zostaną podjęte kroki antyspekulacyjne, o których szerzej tu:
http://nafta.wnp.pl/sarkozy-i-brown-wzy ... 1_0_0.html
to cena ropy powinna się wahać w II poł. roku w przedziale 47-57$ za baryłkę.

Jezeli zaś popatrzymy na wykres tygodniowy, to zakres spadków mamy aż do wsparcia 47 $. Zapewne patrzy na niego też sekretarz generalny OPEC Abdullah al Badri. :twisted:
http://nafta.wnp.pl/gwaltowna-przecena- ... 1_0_0.html

I jeszcze jedna sugestia - na wykresie M30 widać, że na dzisiejszej sesji została przebita linia trendu spadkowego trwającego od 01.07. Może być to przesłanką do próby zrobienia podwójnego dna na 58,70 $ i odbicia korekcyjnego do oporu 64 $.

strefanalizy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: strefanalizy »

Patrząc w dłuższym terminie to nasz cl.f oscyluje wokół mojej kumulacji fibo 58,35-57,43$.Myślę, że przetestujemy najpierw tą barierę a później zlecimy do następnej w pok.52$. Geometria też by się wtedy zgadzała.

http://www.analiza-techniczna.net/forex ... 009/07/12/

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

DJFuture odbił się od wsparcia w okolicy 8000, wraz z nim crude oil odbiła się od górnej linii krótkoterminowego trendu spadkowego.
Jednocześnie utworzyła się formacja podwójnego dna na H1 na poziomie 58.70-58,80.
Możliwe odreagowanie do 23,6 zniesienia Fibo (62$) lub 38,2 Fibo czyli okolice 64 $ w przypadku korekty wzrostowej na rynku blue chipów Wall Street.
Pierwszy poważny opór po drodze to psychologiczne 60$.

Edit: godz. 16.00 - wsparcie 58,70 jednak przebite, kurs odbił się od 60,7 $ po czym zwalił się w dół.
Edit: Po 18.00 DJFuture odbił na 8260 i ropa pod opór 60$. Jutro się wyjaśni, czy będzie przebicie, czy ponowne szukanie dna.

mikemc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mikemc »

Sadze, ze korekta dobiega konca, H4 odbite od oporu, stoch wyprzedany, fibo 50% osiagniete, dla bezpieczenstwa SL powyzej 61,8 fibo, potencjal spadku i tak jest spory, wiec mysle ze warto shorcic.

ODPOWIEDZ