Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

L33T pisze:Czy musze miec net bez przewodowy do palmtopa typu bluceconnec I plus orange itp? jesli tak to jaki polecacie?
Jeśli palmtop ma wifi to najlepiej też tak się łączyć - przeważnie bezpłatne i stabilne połączenie. W innym wypadku korzysta się z internetu, który udostępnia operator. Najtaniej jest chyba obecnie w simdata lub play. Ja korzystam z heyah ze zmienioną taryfą i 100kb kosztuje mnie bodajże 2 lub 4 gr.
L33T pisze:Jakiego palmtopa najlepiej kupic do Fx
Jeśli ma być do samego FX to chyba bez większej różnicy, najlepiej żeby miał EDGE (szybszy transfer danych). Ale dodatki typu GPS przydają się w codziennym użytkowaniu.
L33T pisze:Słyszałem ze na palmtopie mozna uzywać tylko bazowych wskazików nie moza dodawac własnych czy to prawda??
To prawda. Są dostępne tylko standardowe wskaźniki. Ale nie ma się co martwić. Na samym palmtopie raczej ciężko cokolwiek analizować. Jest bardziej pomocny do monitorowania pozycji lub działań w krytycznych sytuacjach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

safranek
Bywalec
Bywalec

HP iPAQ DataMessenger

Nieprzeczytany post autor: safranek »

Mam na oku HP iPAQ Datamessenger , czy ktoś używa na tym MT4 mobile, jeśli tak to jak mu się maszynka sprawuje?
Bawiłem się HTC ale brak klawiatury dla mnie zdyskwalifikował telefon, i teraz mam możliwość tego kupić w dobrej promocji i nie wiem czy warto?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

astra
Pasjonat
Pasjonat

ta firma, producent OQO jakieś 2 tygodnie temu padła, wiec już tego nie kupisz. A nawet jak kupisz jakiś leżak magazynowy to nie będzie do tego żadnego serwisu ani akcesoriów :-(

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Czy każdy UMPC z systemem Windows XP lub Vista obsłuży MT4 oraz np. oprogramowanie OANDA ?
Oanda potrzebuje JAVA do uruchomienia - chodzi o obsługę JAVA w systemie czy w przegladarce ? Nie za bardzo sie orientuję..

Mam "na oku" taki model :) http://www.umpcportal.com/2009/05/viliv ... ull-review
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

astra
Pasjonat
Pasjonat

rh-fx pisze:Czy każdy UMPC z systemem Windows XP lub Vista obsłuży MT4 oraz np. oprogramowanie OANDA ?
tak
rh-fx pisze:Oanda potrzebuje JAVA do uruchomienia - chodzi o obsługę JAVA w systemie czy w przegladarce ?
w systemie. Trzeba ściągnąć jave ze strony sun i zainstalować ją w systemie

astra
Pasjonat
Pasjonat

to jest ciekawa propozycja- w pełni multidotykowy tablet z atomem i łącznością WiFi i 3G :-)
http://www.frazpc.pl/news/25641-Trzy_sz ... _Viliv_X70
ps. tylko nie wiem, czy to ma Windows CE czy zwykłę winde

nadja
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadja »

zwykla winde xp

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Witam wszystkich!

Który z powyższych modeli byście wybrali?

1) MDA VARIO IV
2) MDA VARIO III
3) MDA COMPACT IV
4) MDA COMPACT III

Proszę o komentarz, opinie... Dlaczego akurat ten itp :)))

Dzięki z góry za pomoc!
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Ja bym brał MDA VARIO IV, bo jest klawiatura. A najlepiej poczekać na wersję V - ta będzie wypasiona. Generalnie wszystkie i tak robi HTC.
Jednak ja uważam, ze każdy musi wybrać to czego potrzebuje. Dlatego powinieneś zrobić listę czynności, do których będziesz go używał a potem sprawdzić czy to spełnia. A potem dopiero patrzyć na sam sprzęt.
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ