TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
figurative
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: figurative »

HG 0001a nie repaintuje w ogóle.
HG 0001 MTF potrafi zmienić kolor w tył polega to na tym:
repaintować mogą ci tylko mniejsze interwały w HG 0001 MTF . Np jak jesteś na wykresie 15M to w HG MTF repaintować może 5M i 1 M.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Witajcie.
Strategia całkiem niezła, aczkolwiek ja nigdy nie byłem zwolennikiem małych interwałów typu M5. Próbuję stworzyć strategię aby wchodzić codziennie za parę EURUSD i ściągać 20 pipsów (taki Take Profit) i zamykać forex. zobaczymy jak to w realu wyjdzie. Przebadam jeszcze M15, może się lepiej sprawuje. A tak na marginesie, jakie są spready w innych domach maklerskich niż XTB na EURUSD EURGBP USDCHF i USDJPY?
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Strategie z powodzeniem spisuje sie tez na innych interwalach, byle wystepowal trend. TP na 20 pips to nie bardzo wiem po co wiekszy interwal, RR bedziesz miec wtedy nieciekawe. A co do spreadow jest pelno odnosnikow do wszystkich domow maklreskich, wiecej zajmie wpisanie spredow tutaj niz Tobie szukanie ;)
btw XTB nikt Ci raczej nie poleci :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Kondek pisze:A tak na marginesie, jakie są spready w innych domach maklerskich niż XTB na EURUSD EURGBP USDCHF i USDJPY?
Witaj,
w fxclearing masz na koncie mini(tylko nie mozesz zamykać zlecen poniżej 8 minut lub poniżej 8 pipsów-taką maja definicję skalpu)na edku i franku 1 pip,a na ujku i kablu 2 pips ( gdy nie ma newsów , przed newsami podnosza do 3 pips).Natomiast u nich na koncie micro standardowo,odpowiednio 2 i 3 pips. , tu mozna skalpować.
Pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Dzięki wielkie, bedę się bawił na EURUSD i starał się dziennie zarabiać 20 pipsów :D
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Co za dzień. Co zarobiłem to straciłem. Potem włączył się greed (więcej, więcej, więcej!) i zamiast TP łapałem SL.
No i po raz pierwszy od paru ładnych dni konto zamykam ze stanem niższym niż było poprzednio :?

Co za dzień, co za dzień ... :roll:
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Jutro bedzie lepiej :) Ogolnie dzien byl niezly, z tymze duze spadki byly glownie jak mnie nie bylo, ja caly czas stoje w miejscu ;)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
figurative
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: figurative »

Co za dzień, co za dzień ... Rolling Eyes
Nie martw się - na ff większość ludzi też się skarżyła, na to co się dzisiaj działo...
Ja dzisiaj praktycznie nie grałem, bo byłem zajęty dorabianiem alarmów do HG, TM i Hydro coś tam. Jak będą dobrze działać to jutro wstawię.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Figurative, to dobra myśl (alarmy).

Ślęczenie cały czas przy monitorze to średnie rozwiązanie.
A tak to będziemy mieli DZYŃ, DZYŃ, DZYŃ i człowiek wie kiedy warto rzucić okiem na wykres a kiedy nie.

Fajnie, gdyby można było samemu wybierać plik wave, który będzie odgrywany.

Swoją drogą podrzucam dość ciekawy indykator fraktalowy wskazujący górki i dołki. Oczywiście repaintujący, jak przystało na fraktale, za to można połączyć go z ADX lub Technique Scalping i szukać coraz wyższych górek/dołków przy słabnącym trendzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Alarmy sa ok, ale jesli sie siedzi na 1min TF to raczej srednio sie spisza, czasem cena moze nam po prostu umknac sprzed nosa, wejdziemy akurat w korekte - pisze z wlasnego doswiadczenia :P Wczesniej jak gralem patrzylem o leci ostro w gore to wchodze przeciez pociagnie mnie ze soba, a tu rynek jakby wyczul, ze jestem ze swoja pozycja i momentalnie stop i w druga strone zeby zjesc mojego stopa :D.

ODPOWIEDZ