TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.
- figurative
- Bywalec
Witajcie.
Strategia całkiem niezła, aczkolwiek ja nigdy nie byłem zwolennikiem małych interwałów typu M5. Próbuję stworzyć strategię aby wchodzić codziennie za parę EURUSD i ściągać 20 pipsów (taki Take Profit) i zamykać forex. zobaczymy jak to w realu wyjdzie. Przebadam jeszcze M15, może się lepiej sprawuje. A tak na marginesie, jakie są spready w innych domach maklerskich niż XTB na EURUSD EURGBP USDCHF i USDJPY?
Strategia całkiem niezła, aczkolwiek ja nigdy nie byłem zwolennikiem małych interwałów typu M5. Próbuję stworzyć strategię aby wchodzić codziennie za parę EURUSD i ściągać 20 pipsów (taki Take Profit) i zamykać forex. zobaczymy jak to w realu wyjdzie. Przebadam jeszcze M15, może się lepiej sprawuje. A tak na marginesie, jakie są spready w innych domach maklerskich niż XTB na EURUSD EURGBP USDCHF i USDJPY?
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
Strategie z powodzeniem spisuje sie tez na innych interwalach, byle wystepowal trend. TP na 20 pips to nie bardzo wiem po co wiekszy interwal, RR bedziesz miec wtedy nieciekawe. A co do spreadow jest pelno odnosnikow do wszystkich domow maklreskich, wiecej zajmie wpisanie spredow tutaj niz Tobie szukanie 
btw XTB nikt Ci raczej nie poleci

btw XTB nikt Ci raczej nie poleci

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
Witaj,Kondek pisze:A tak na marginesie, jakie są spready w innych domach maklerskich niż XTB na EURUSD EURGBP USDCHF i USDJPY?
w fxclearing masz na koncie mini(tylko nie mozesz zamykać zlecen poniżej 8 minut lub poniżej 8 pipsów-taką maja definicję skalpu)na edku i franku 1 pip,a na ujku i kablu 2 pips ( gdy nie ma newsów , przed newsami podnosza do 3 pips).Natomiast u nich na koncie micro standardowo,odpowiednio 2 i 3 pips. , tu mozna skalpować.
Pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
Co za dzień. Co zarobiłem to straciłem. Potem włączył się greed (więcej, więcej, więcej!) i zamiast TP łapałem SL.
No i po raz pierwszy od paru ładnych dni konto zamykam ze stanem niższym niż było poprzednio
Co za dzień, co za dzień ...
No i po raz pierwszy od paru ładnych dni konto zamykam ze stanem niższym niż było poprzednio

Co za dzień, co za dzień ...

Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
- figurative
- Bywalec
Figurative, to dobra myśl (alarmy).
Ślęczenie cały czas przy monitorze to średnie rozwiązanie.
A tak to będziemy mieli DZYŃ, DZYŃ, DZYŃ i człowiek wie kiedy warto rzucić okiem na wykres a kiedy nie.
Fajnie, gdyby można było samemu wybierać plik wave, który będzie odgrywany.
Swoją drogą podrzucam dość ciekawy indykator fraktalowy wskazujący górki i dołki. Oczywiście repaintujący, jak przystało na fraktale, za to można połączyć go z ADX lub Technique Scalping i szukać coraz wyższych górek/dołków przy słabnącym trendzie.
Ślęczenie cały czas przy monitorze to średnie rozwiązanie.
A tak to będziemy mieli DZYŃ, DZYŃ, DZYŃ i człowiek wie kiedy warto rzucić okiem na wykres a kiedy nie.
Fajnie, gdyby można było samemu wybierać plik wave, który będzie odgrywany.
Swoją drogą podrzucam dość ciekawy indykator fraktalowy wskazujący górki i dołki. Oczywiście repaintujący, jak przystało na fraktale, za to można połączyć go z ADX lub Technique Scalping i szukać coraz wyższych górek/dołków przy słabnącym trendzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Alarmy sa ok, ale jesli sie siedzi na 1min TF to raczej srednio sie spisza, czasem cena moze nam po prostu umknac sprzed nosa, wejdziemy akurat w korekte - pisze z wlasnego doswiadczenia
Wczesniej jak gralem patrzylem o leci ostro w gore to wchodze przeciez pociagnie mnie ze soba, a tu rynek jakby wyczul, ze jestem ze swoja pozycja i momentalnie stop i w druga strone zeby zjesc mojego stopa
.

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"