TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Panowie Szlachta, ;)

Kolejne wskaźniki od Tudor Girl z FF, które ulepszają strategię.

W załączeniu bardzo czuły Tudor Girl Hydrodynamic Vorticity.

oraz

HG_0001a w wersji z kilkoma TF (Multi Time Frame). Od razu jednym rzutem oka możecie sprawdzić jaki kolor ma HG w wyższych interwałach czasowych. Warto !

Indykator wskazuje nam zgodność lub brak zgodności ruchu ceny z trendem wyższego rzędu.

Kolor baru NIEBIESKI - możliwy wzrost w trendzie spadkowym.

Kolor baru CZERWONY - możliwy spadek w trendzie wzrostowym.

UWAGA! Hydro-blabla jest zdecydowanie czulszy od HG_0001a !

Pamiętajcie proszę, by ewentualne zlecenie korelować z wyższym TF.

Pozdrawiam, Jarek

PS. Ostatni załącznik to Najlepszy Przyjaciel Tradera :D Zyski z kolejnego dnia przeznaczę na zakup Ulubionych Kości do Gryzienia bo przez to ślęczenia przy kompie i optymalizację Trend Magica zaniedbuje ostatnio spacery z NPTkiem ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

Wskaznik HG niestety wywala mi MT4. Musze sobie poradzic bez niego.
Chciałem sobie z ciekawości zobaczyć te wskaźniczki, ale mnie również wyrzuca i to nie tylko HG ale trend magic również :? Ktoś wie jaka moze być przyczyna takiego problemu i jak mu zaradzić bo przyznaje szczerze że nie spotkałem się z takim problemem wcześniej. pzdr

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

PS. Ostatni załącznik to Najlepszy Przyjaciel Tradera Very Happy Zyski z kolejnego dnia przeznaczę na zakup Ulubionych Kości do Gryzienia bo przez to ślęczenia przy kompie i optymalizację Trend Magica zaniedbuje ostatnio spacery z NPTkiem Wink
Witaj Chojnak,przepiękny pies,to jest dosłownie mój ideał psa,też chcę takiego mieć.
Poza tym ,ciekawy sys.
Czy te wskaźniki Tudor Girl maja jakąś swoją stronę,tak np. jak wskaźniki od TRO ?
Pozdrawiam i zyczę wysokich profitów :)
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Tantric,

Nic mi nie wiadomo, czy Tudor Girl ma własną stronę z opisem tych wskaźników. Wydaje mi się, że nie ale zapytam się jej.

Owczarki niemieckie długowłose mogę polecić w ciemno. Inteligencja, lojalność, wierna przyjaźń - te trzy słowa prawie w pełni opisują te wspaniałe kudłacze.

UWAGA!

Hydrodynamic Vorticity REPAINTUJE ! Co za tym idzie, jego przydatność jest iluzoryczna...
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

4greg4
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 4greg4 »

chojnak pisze:Tantric,
Hydrodynamic Vorticity REPAINTUJE ! Co za tym idzie, jego przydatność jest iluzoryczna...[/b]
No właśnie, chociaż czułość tego wskaźnika jest faktycznie bardzo duża - czy to właśnie wynika z tego że repaintuje ?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Bardzo możliwe.

Czułość kosztem repaintu.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

chojnak pisze:Bardzo możliwe.

Czułość kosztem repaintu.
Witaj.
Usunąłem ten repaintujący wskaźnik i teraz jest wszystko klarowne ( nie wiem jak dla innych ale dla mnie wskaźniki ,które mają repainty to tak jakby ich w ogóle nie było :D :? )
Strategia bardzo fajna .Ja dzis obserwowałem jak pracuje i wszystko ok,mozna by sporo pipsów na niej ciachnąć.Myślę ,że tak jak przy strategii Imrana Saita dobrze by bylo wesprzeć sie drugim interwałem czasowym.
Trzymalo dobrze pozycje ale na niektórych parach na szumie wszystkie wskaźniki pokazywały pozycję odwrotną np. przez jedną tylko swieczkę po czym trend był dalej wskazywany.
Trzeba to dopracowac,ogólnie dla mnie sys bardzo dobry.
Myslę ,żę gdy np. pojawia się na jednej swieczce sygnał przeciwny do zajetej pozycji to wtedy dobrze jest spojrzec na świeczki z wyższych interwałów i też na wyższy interwał strategii.Ten sys jest dobry do M5,czyli jak pojawia się przeciwny sygnał to obserwujemy M15 i swieczki M15,M30 ,H1
Jak będę miał jeszcze jakieś inne dygresje to napiszę
Pozdrawiam i zycze wysokich profitów. :D
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Tantric,

Twoje opinie, sugestie i propozycje ulepszeń są mile widziane.
J.

Działam na 1m ale na tym interwale strasznie wozi... Tym niemniej ok. +40 pips zysku za dziś. Wspomagam się 15min i składam transakcje na 1 min wyłącznie zgodnie z trendem na 15stce (4 zyskowne, 1 strata).

System wykłada się w konsolidacji każąc co chwila zawierać przeciwne pozycje. Ale to urok każdego trendfollowera.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Chojnak pytanko takie. Z tego co widzę to systemik na małe TP itd. W związku z tym czy możemy mówić o konsolidacji w przypadku tak mały timeframów jak 1 m i 5 minut? Mi się wydaje, że zawsze w jakąś stronę idzie.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

konsolidacje występują na każdym TF

ODPOWIEDZ