TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.
Gutek, testuj ile się da.
Przy okazji czy mógłbyś zamieścić zrzut z ekranu z przykładami, w których ATR Levels dał sygnał do zamknięcia danej pozycji? Bardzo mnie to ciekawi bo na razie korzystam wyłącznie z Pivotów i z reguły zamykam pozycję najpóźniej po dojściu ceny do któregoś z pivotów.
ATR levels może zastąpić pivoty ale najpierw muszę cisnąć na to okiem.
Przy okazji czy mógłbyś zamieścić zrzut z ekranu z przykładami, w których ATR Levels dał sygnał do zamknięcia danej pozycji? Bardzo mnie to ciekawi bo na razie korzystam wyłącznie z Pivotów i z reguły zamykam pozycję najpóźniej po dojściu ceny do któregoś z pivotów.
ATR levels może zastąpić pivoty ale najpierw muszę cisnąć na to okiem.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Shadi,
Szczerze - krótko. Kilka dni. Dla mnie też jest nowością i cały czas go "rozgryzam". Generalnie zaprezentowanie go na forum jest zachętą do testowania go, wprowadzenia ulepszeń oraz szerszej dyskusji.
Dziś ok. 40 pipsów przy czym bawię się wyłącznie w pracy między 8.00 a 16.00.
Poniżej załączam kilka zrzutów z ekranu dla TF 1 dzień. Jak widać system TREND MAGIC ładnie wskazuje nam trendy także na większych interwałach.
Co prawda inwestowanie długoterminowe to nie dla mnie, ale jak ktoś myśli o używaniu TM lub jego elementów w dłuższym segmencie czasowym to tutaj ma przykłady z życia wzięte.
Poniżej przykład dla EUR/USD interwał 1 dzień oraz CFD na niemiecki DAX30, również interwał 1 dzień, ropę naftową 1 dzień i nasz patriotyczny, poczciwy Wiguś (pozdrawiam Wigusia20!) a konkretniej kontrakty FW20.
PAMIĘTAJCIE, TO SĄ TYLKO PRZYKŁADY !
Dodano po 21 minutach:
WIG20.
Szczerze - krótko. Kilka dni. Dla mnie też jest nowością i cały czas go "rozgryzam". Generalnie zaprezentowanie go na forum jest zachętą do testowania go, wprowadzenia ulepszeń oraz szerszej dyskusji.
Dziś ok. 40 pipsów przy czym bawię się wyłącznie w pracy między 8.00 a 16.00.
Poniżej załączam kilka zrzutów z ekranu dla TF 1 dzień. Jak widać system TREND MAGIC ładnie wskazuje nam trendy także na większych interwałach.
Co prawda inwestowanie długoterminowe to nie dla mnie, ale jak ktoś myśli o używaniu TM lub jego elementów w dłuższym segmencie czasowym to tutaj ma przykłady z życia wzięte.
Poniżej przykład dla EUR/USD interwał 1 dzień oraz CFD na niemiecki DAX30, również interwał 1 dzień, ropę naftową 1 dzień i nasz patriotyczny, poczciwy Wiguś (pozdrawiam Wigusia20!) a konkretniej kontrakty FW20.
PAMIĘTAJCIE, TO SĄ TYLKO PRZYKŁADY !

Dodano po 21 minutach:
WIG20.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Gratuluje autoriwi odwagi podzielenia sie własnym systemem skalpujacym. Główną wadą tego systemu jest to, że wykorzystuje wskaźniki repaintujące co powodować będzie trochę błednych sygnałów. Przy ustawionym odpowiednio SL możemy wyeliminować wieksze straty jednak może ktoś wymysli jak wyeliminowac błedne sygnały? Trzeba tez sprawdzić co pokażą wskaźniki kiedy będie tred boczny 

Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...
To trend follower ...
W konsolidacji rozkłada się, jak to ktoś zabawnie na forum napisał, jak pijana nastolatka
Samo założenie systemu nakazuje wstrzymanie się od transakcji poza trendem.
Najprawdopodobniej nie ma systemów dokonałych. Być może są ale nic mi o nich nie wiadomo...
Co do wskaźników - nie repaintują i jest to ich największa zaleta.
Co do huraoptymizmu to jestem od niego daleko. Fx skutecznie oducza optymizmu i poczucia 100% pewności
Tu nic nie jest pewne (poza zaciachaniem depozytu z byle powodu) a cały czas jedziemy na mniejszym lub większym prawdopodobieństwie. I nic więcej.
W konsolidacji rozkłada się, jak to ktoś zabawnie na forum napisał, jak pijana nastolatka

Najprawdopodobniej nie ma systemów dokonałych. Być może są ale nic mi o nich nie wiadomo...
Co do wskaźników - nie repaintują i jest to ich największa zaleta.
Co do huraoptymizmu to jestem od niego daleko. Fx skutecznie oducza optymizmu i poczucia 100% pewności

piszesz o repaincie wskaznika dla aktulnie tworzonej swieczki? Jesli tak to nie jest to repaint . Bo wtedy rowniez mozna byloby powiedzec ze same swieczki repaintuja bo w trakcie ich tworzenia tez kolor moze sie zmieniac w zaleznosci od tego czy aktualna cena jest nizsza czy wyzsza od Open dla niej.Ada$ pisze:był czerwony, przez kilka sekund niebieski, by po chwili znow sie zaczerwienić
Ale jesli zmiana koloru dotyczy wskaznika dla juz zamknietych swieczek to jest to wlasnie repaint.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Małe zmiany :)
Testuje twój system i powiem że jest dość ciekawy ale dodałem dodatkowo jeszcze kilka wskaźników tj.
- level_trading_123,
- hull THV
- toptrend
- THV Trix V5
- MT4 - LevelStop
- wymieniłem panca eagle na luktom panca eagle

- level_trading_123,
- hull THV
- toptrend
- THV Trix V5
- MT4 - LevelStop
- wymieniłem panca eagle na luktom panca eagle