Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Koleżanki i Koledzy taka prośba jest o podpowiedź. Potrzebuję jakiegoś wskaźnika jeśli takowy w ogóle istnieje aby na jego podstawie wnioskować siłę rozpoczynającego się trendu. Chodzi mniej więcej o to, że pracuję nad pewną strategią, która daje dobre sygnały ale jest właśnie pewne ale. Strategia źle sobie radzi w momemncie wejścia w obszar, który trend jest srasznie krótki i co chwila się zmienia. Może kojarzycie jakiś wskaźnik, który mógłby pomóc odsiać chociaż część tego typu zdarzeń?

Dziękuję za pomoc i podpowiedzi.

adamski
Uczestnik
Uczestnik

szukam wskaźnika

Nieprzeczytany post autor: adamski »

Witam bardzo serdecznie,

Poszukuję wskaźnika który:
1.Oblicza wartość minimalną i maksymalną (minimum z 5 ostatnich mininalnych świec, maximum z 5 ostatnich maksymalnych).
2.Jeżeli w kolejnej świecy kurs przekroczy wartość obliczonego wcześniej maksimum - otworzyć pozycję krótką ustawiając Stop Loss na poziomie 0.0020
3.Jeżeli w kolejnej świecy kurs przekroczy wartość obliczonego wcześniej minimum - otworzyć pozycję długą ustawiając Stop Loss na poziomie 0.0020
4.Jeżeli kurs pozostaje pomiędzy min i max - nic nie rób
5.zamknij każda otwarta pozycje po zakończeniu świecy następnej po tej, w której pozycja była otwarta.

bardzo serdecznie dziękuje za wszelką pomoc.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

adamski pisze:Witam bardzo serdecznie,
Witaj,
To czego potrzebujesz to coś więcej niż "wskaźnik". To już raczej EA (wskaźniki nie otwierają pozycji) - wskazany programista. Natomiast co do punktu pierwszego to gdzieś mam tego typu wskaźnik, który właśnie oblicza zakresy max-min ale wątpię żeby tylko to Cię zadowoliło ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

witam, widziałem kiedyś na forum taki wskaźnik, który pokazywał pozostały czas do zamknięcia aktualnej świecy, mógłby mi ktoś podać do niego linka?

i drugie pytanie czy ma może ktoś jakiś wskaźnik do wyznaczania np. ryzyko 1% dla całego depo i na tej podstawie podawałby jaką stawką mogę maksymalnie zagrać aby nie przekroczyć 1% ?

bardzo proszę o pomoc 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

klonmarcin pisze:witam, widziałem kiedyś na forum taki wskaźnik, który pokazywał pozostały czas do zamknięcia aktualnej świecy, mógłby mi ktoś podać do niego linka?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 363#111363
klonmarcin pisze:i drugie pytanie czy ma może ktoś jakiś wskaźnik do wyznaczania np. ryzyko 1% dla całego depo i na tej podstawie podawałby jaką stawką mogę maksymalnie zagrać aby nie przekroczyć 1% ?
Zobacz czy to Ci odpowiada:
http://luktom.biz/blog/e290/luktom-lot-size-calc
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Poszukuję wskaźnika, który pokazywał by wartości oscylatora stochastycznego dla wszystkich TF-ów, ewentualnie dawał znać jeśli stoch wchodził by w strefę wyprzedania lub wykupienia.

RobertFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertFx »

nie wiem o takim dla MT4 ( i może tu jest offtop) ale jest coś takiego jak Advanced GET - tam masz to w postaci ekranu zegarów. Może to być inspiracja dla kodera
http://www.esignal.com/advancedget/features.aspx
kliknij na dashboard
Trąd jest twoim przyjacielem...

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nie dam rady z tego skorzystać, ale dzięki za dobre chęci.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

dargoth pisze:Poszukuję wskaźnika, który pokazywał by wartości oscylatora stochastycznego dla wszystkich TF-ów, ewentualnie dawał znać jeśli stoch wchodził by w strefę wyprzedania lub wykupienia.

taki autorstwa cja

Dodano po 15 minutach:
chojnak pisze:Witam,

Może ktoś ma, bo wczoraj przekopałem net i nie znalazłem.

Wskaźnik ze strategii Auslanco, widać go pośrodku.
Nazywa sie TRUE TREND i wygląda dość podobnie do MACD.

Załączam link:

http://2.bp.blogspot.com/_lINMKxeb25U/R ... signal.jpg

Indykator znajduje się pośrodku obrazu.

Pozdrawiam, J.

PS. Pracuje nad podpasowaniem Auslanco, a właściwie jego elementów do skalpu na eur/usd. True Trend przydałby się jako filtr trendu. A może ktoś ma jakiś pomysł jaki indykator mógłby przydać się jako filtr trendu wyższego rzędu dla interwałów 1 min i 5 min ?

A może ktoś ma coś takiego:

Na interwale 5 minut widzimy zwykłą linię trendu z wyższego interwału np 15 min czy 30 min ? Linia aktualizuje się automatycznie i pojawia pod lub nad wykresem wskazując aktualny trend. Taki długoterminowy Demark Trend czy coś podobnego, żeby nie kreślić samemu linii na wykresie.

Coś jak to:

Obrazek

ten true trend to najprawdopodobniej cci 120- 144 albo doublewoodiescci 120 -144

ta linie mozna sobie odpuscic na rzecz gana HILO o wyzszym periodzie , albo wrzucic mtf SHI channel , albo trendlines indicator
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

dargoth
Gaduła
Gaduła

Dzięki, ciekawy wskaźnik. Jednak odrobinę wartości nie zgadzają się z tym co tradycyjny stoch pokazuje (na takich samych parametrach) i szkoda, że nie pokazuje z wyższych TFów niż H4.
Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam!

Zablokowany