Harmonic Trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Ma sporą szansę się zrealizować taki scenariusz. Mi wychodzi, że edek dojdzie do 1.4248 z innej analizy też związanej z HT), więc zobaczymy w następnym tygodniu.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

No to i ja dodam swoja analize.
Na zalączonym screenie EU mamy formacje kraba (zielone linie to max zasięg XD i CD) poziom 161.8 po wczesniejszym odbiciu od 61.8 oraz silny obszar oporu dobrze widoczny na W1, przyjmuje ten rejon jako PRZ. Na EU1 fibo ret i fibo time, zastanawiam sie czy dobrze wyznaczylem punkty w fibo time, wyszedlem z zalozenia ze skoro szukam trzeciego szczytu to powinienem wczesniej zaznaczyc dwa poprzednie, które maja znaczący wpływ. Co Wy na to ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

tomaz_z - przeanalizowałem porządnie rynek i Twoje wykresy. Sytuacja ma szansę zajść, ale formacja to tylko pseudo-formacja. Ja bym jej nie uznał, bo główna zależność nie jest spełniona, niemniej jest dość harmoniczna, aby się jej przyjrzeć. Z tego co oznaczyłeś da się zrobić jedynie kraba, ale to jest raczej poza zasięgiem rynku.

Awatar użytkownika
tomaz_z
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomaz_z »

W sumie ja też bym jej nie uznał bo dwie zależności nie są spełnione chodź i tak zwróciła moją uwagę bo jest dosyć harmoniczna. I dodatkowo wewnątrz tej formacji jedna z linii to formacja abcd. Zobaczymy co z tego wyjdzie i wyciągniemy wioski :) zawsze jakaś nauka.
pozdro
Tylko biedronka niema ogonka.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Pozwoliłem sobie napisać coś o tym na moim blogu, warto zobaczyć co może z tego wyjść :)

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

wiec jeżeli nie występuje formacja to duże prawdo podobieństwo że rynek zignoruje np opór ?

ixon
Uczestnik
Uczestnik

fibo

Nieprzeczytany post autor: ixon »

:wink:

zniesienia wewnetrzne od 0 - 100:

14.6 / 18.6 / 23.6 / 30.0 / 38.2 / 44.7 / 48.6 / 50.0 / 56.4 / 61.8 / 68.5 / 78.6 / 88.6

LiKhazar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LiKhazar »

Wczoraj na DE30 H1 ładne 3drives bullish się wyrysowało i równie ładnie zadziałało :D

ixon
Uczestnik
Uczestnik

eur/usd

Nieprzeczytany post autor: ixon »

:wink: :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

ixon bardzo podobnie widze sytulacje na eu i równiez w tym przedziale szukał bede dobrej okazji do zajecia pozycji.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

ODPOWIEDZ