Harmonic Trading
No to i ja dodam swoja analize.
Na zalączonym screenie EU mamy formacje kraba (zielone linie to max zasięg XD i CD) poziom 161.8 po wczesniejszym odbiciu od 61.8 oraz silny obszar oporu dobrze widoczny na W1, przyjmuje ten rejon jako PRZ. Na EU1 fibo ret i fibo time, zastanawiam sie czy dobrze wyznaczylem punkty w fibo time, wyszedlem z zalozenia ze skoro szukam trzeciego szczytu to powinienem wczesniej zaznaczyc dwa poprzednie, które maja znaczący wpływ. Co Wy na to ?
Na zalączonym screenie EU mamy formacje kraba (zielone linie to max zasięg XD i CD) poziom 161.8 po wczesniejszym odbiciu od 61.8 oraz silny obszar oporu dobrze widoczny na W1, przyjmuje ten rejon jako PRZ. Na EU1 fibo ret i fibo time, zastanawiam sie czy dobrze wyznaczylem punkty w fibo time, wyszedlem z zalozenia ze skoro szukam trzeciego szczytu to powinienem wczesniej zaznaczyc dwa poprzednie, które maja znaczący wpływ. Co Wy na to ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
tomaz_z - przeanalizowałem porządnie rynek i Twoje wykresy. Sytuacja ma szansę zajść, ale formacja to tylko pseudo-formacja. Ja bym jej nie uznał, bo główna zależność nie jest spełniona, niemniej jest dość harmoniczna, aby się jej przyjrzeć. Z tego co oznaczyłeś da się zrobić jedynie kraba, ale to jest raczej poza zasięgiem rynku.
Trade what you see, NOT what you hear or think