Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
trzycenty

Post autor: trzycenty »

co za roznica co powoduje takie ruchy?
Yankee, one sie zdarzaja i koniec.

nie chodzi o to, zeby te waluty sie nie ruszaly, bo nie bedzie na czym zarobic.
musza chodzic, tyle ze odpowiednio.

momenty, w ktorych dzieje sie cos, co ma wplyw tylko na jedna pare oczywiscie sa niebezpieczne. dla NZDusd i AUDusd oprocz stop procentowych w zasadzie wiecej takich nie ma.

ponizej przykladowy portfel zbudowany z AUDusd i NZDusd.
oby takich wiecej ; )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: marius09 »

Panowie czytam wątek i czytam na początku system był dość klarowny i prosty potem (szacun za mózgi) wjechaliście z kombajnami statystycznymi i już coraz mniej rozumiałem. Niemniej jednak co ważne. Z tego co widzę to nie udało się jednak stworzyć EA. Zatem mam pewną propozycję mam człowieka, który takie EA może stworzyć (do tej pory szybko mu szło pisanie różnych bajerów mam nadzieję, że to nie są takie czary iż nawet on wymięknie). Zatem teraz szukamy tylko osoby, która mogłaby służyć swoją wiedzą i występować w roli konsultanta merytorycznego. Innymi słowy przekazać magikowi co ma w tym EA pisać i jakie warunki dla kupna/sprzedaży, stop lossy itd. Jest chętny?

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Post autor: mysje_hood »

o ile pamietam to swego czasu powstal tutaj na forum EA oparty na tym hedgingu i jest w jakims innym temacie :)

pozdrawiam
Obrazek

trzycenty

no dzieki.

marius, ale co chcesz pisac? EA dla systemu w tej wersji nie bedzie profitowe, jak pisalem pare postow wyzej idea jest wlasnie taka jak opisana, wykorzystac jednak nalezy nieco bardziej skomplikowane metody.

Dodano po 3 minutach:

ps: jak sie Wam podoba ten portfel zlozony z AUD i NZD?

a poza tym: czytajcie, czytajcie, moze jakies swieze spojrzenie na system.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

mi sie podoba osobiscie jako ze jakis czas temu tym sie interesowalem i nawet gralem w realu na dodatnie skorelowanych parach.tyle ze XTB nie dalo mi potem cos wyskubac:) chetnie bym ten watek pobudzil do zycia i wrzucal tu jakies przemyslenia. a kolega jako ze jest fachowcem z tej dziedziny niech zamieszcza tu ciekawe pomysly:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

trzycenty

nie ma problemu.

polecam jednak poczytac tego pdf-a, ktorego wrzucilem na poprzedniej stronie. tam jest w sumie wszystko, czego potrzeba, bo jesli mialbym opowiadac, to powiedzialbym dokladnie to co tam jest ; ))

Dodano po 2 minutach:

i posluchac piosenki ; )))

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

sciagnalem go i przegladam. strasznie duzo matematyki:) czy Twoj licencjat ma polegac na stworzeniu czegos w rodzaju EA czy tez systemu ktory pozwoli wykorzystywac ta metode do zarabiania pieniedzy?
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

trzycenty

zegos w rodzaju EA czy tez systemu ktory pozwoli wykorzystywac ta metode do zarabiania pieniedzy?
nie to samo? ; )

ale jesli chodzi Ci po glowie, czy czasem nie pisze pracy dla sztuki, z ktorej zadnego pozytku w realu nie bedzie, to nie, nie bedzie to ten rodzaj naukowych bajek. mam nadzieje ; ) moja dusza tradera by tego nie przezyla ; )

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

a co sadzisz o spreadzie na tych parach? nie jest zabójczy?

trzycenty

ECN?

ODPOWIEDZ