Fibo system
Gra ktoś może strategią opartą na samym fibo??
Mam pewną strategie z tym właśnie związaną.
mianowicie ustawiam fibo tak aby na odcinku 23,6 a 35 była widoczka korekta która właśnie wraca do pierwotnego trendu
sl ustawiony w miejscu końca korekty
powinien wynosić przynajniej 15 pipsów dla m1 dla m30 jeszcze nie wiem
wchodzimy po przekroczeniu o 1 pips ostatniego szczytu/dołka
tp ustawiony na 161,8 oraz 261,8 w momencie dotarcia ceny do 161,8 zamykamy połowę pozycji.
tp obliczamy na podstawie fibo miedzy szczytem/dołkiem a punktem skrajnym korekty.
tf : m1 m30
pary niemal wszystkie.
robiłłęm dzisiaj paredziesiąt testów na wszelakich parach wyniki w większości pozytywne
powód :
-systemem wchodzimy przeważnie przy zmianie trędu bo tylko wtedy wszystko gra tak jak należy
Dodano po 1 minutach:
to oczywiście szybko wzięty przykłada ale jak poprubujecie na parach z euro dolar funt jen to wam adnie to powychodzi pozdrawiam i podzielcie sie spostrzezeniami
Mam pewną strategie z tym właśnie związaną.
mianowicie ustawiam fibo tak aby na odcinku 23,6 a 35 była widoczka korekta która właśnie wraca do pierwotnego trendu
sl ustawiony w miejscu końca korekty
powinien wynosić przynajniej 15 pipsów dla m1 dla m30 jeszcze nie wiem
wchodzimy po przekroczeniu o 1 pips ostatniego szczytu/dołka
tp ustawiony na 161,8 oraz 261,8 w momencie dotarcia ceny do 161,8 zamykamy połowę pozycji.
tp obliczamy na podstawie fibo miedzy szczytem/dołkiem a punktem skrajnym korekty.
tf : m1 m30
pary niemal wszystkie.
robiłłęm dzisiaj paredziesiąt testów na wszelakich parach wyniki w większości pozytywne
powód :
-systemem wchodzimy przeważnie przy zmianie trędu bo tylko wtedy wszystko gra tak jak należy
Dodano po 1 minutach:
to oczywiście szybko wzięty przykłada ale jak poprubujecie na parach z euro dolar funt jen to wam adnie to powychodzi pozdrawiam i podzielcie sie spostrzezeniami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Boby_Fischer
- Gaduła
trend sam się określa ważne aby korekta nie przewyższała 35 i nie była mniejsza niż 23 a sl z tego powstały czyli zasięg korekty w pipsach nie był mniejszy niż 15 pipsów tp w ten czas powstałe z drugiego nałożenia fibo(przypuszczalnie 15 pipsów) da nam liczby 161oraz 261 w odwrotnym kierunku to są właśnie nasze dwa tp. jeśli nie jest to jasne to spróbuje wytłumaczyć rysunkami pozdro
Dodano po 2 minutach:
jeśli korekta przecina liczbe 35 to w ten czas nie wchodzmy bo jest prawdopodobne że po wejściu w transakcje przetnie nam linie sl czyli zasięgu korekty. wchodzimy w transakcje na początku korekty czyli na ostatnim HH lub LL
Dodano po 49 sekundach:
OCZYWIŚCIE W MOMENCIE KIEDY CENA Z POWROTEM DOTRZE do tego miejsca po korekcie
Dodano po 2 minutach:
jeśli korekta przecina liczbe 35 to w ten czas nie wchodzmy bo jest prawdopodobne że po wejściu w transakcje przetnie nam linie sl czyli zasięgu korekty. wchodzimy w transakcje na początku korekty czyli na ostatnim HH lub LL
Dodano po 49 sekundach:
OCZYWIŚCIE W MOMENCIE KIEDY CENA Z POWROTEM DOTRZE do tego miejsca po korekcie
- Boby_Fischer
- Gaduła
jeśli uważasz po tym co napisałem ze to mój wymysł to nie sprawdzaj, jeśl zrozumiesz o co chodzi i trafni ebędziesz oddzielał dobre sygnały od złych to uzyskasz około 70% 161 oraz 40% 261 przy zmienianiu sl drugiej transakcji na 0 w momencie przekroczenia 161
Dodano po 18 minutach:
sprawdziłem właśnie od godziny 13 30 czasu london do teraz ile by weszło i wyszło 2x 261 i 3x 161 bez strat na m1 eurusd
Dodano po 57 sekundach:
wyszło około 9% konta przy ryzyku 2% na transakcje
Dodano po 3 minutach:
jeśli nie wie ktos jak to osiągnołem proszę pytać a odpowiem sytuacja po sytuacji co robiłem
Dodano po 8 minutach:
tak że pamietaj o fskaźniku fibo miedzy 23,1 a 35 tak by sl bylo wiekrze niż 14 a bedzie dobre granie na m1 usd eur od 7 rano do teraz obliczalem dalej i była tylko jedna sytuacja w której zaliczyli bysmy -4% ale 17% reszty w zupełności wystarcza na zysk około 1300zl prz koncie 10000
Dodano po 18 minutach:
sprawdziłem właśnie od godziny 13 30 czasu london do teraz ile by weszło i wyszło 2x 261 i 3x 161 bez strat na m1 eurusd
Dodano po 57 sekundach:
wyszło około 9% konta przy ryzyku 2% na transakcje
Dodano po 3 minutach:
jeśli nie wie ktos jak to osiągnołem proszę pytać a odpowiem sytuacja po sytuacji co robiłem
Dodano po 8 minutach:
tak że pamietaj o fskaźniku fibo miedzy 23,1 a 35 tak by sl bylo wiekrze niż 14 a bedzie dobre granie na m1 usd eur od 7 rano do teraz obliczalem dalej i była tylko jedna sytuacja w której zaliczyli bysmy -4% ale 17% reszty w zupełności wystarcza na zysk około 1300zl prz koncie 10000
-
- Uczestnik
No czesc,
Tzn, jakos nie moge dopasowac tego co jest na zrzucie, do tego co piszesz. Bardziej lopatologicznie, jesli mozna.
pozdrawiam
Jesli moge, to poprosilbym wiecej screenow z opisem Twojej strategii. Po tym jednym, co zamiesciles nijak nie moge sie rozeznacvipovsky pisze:

pozdrawiam
system prosty i skuteczny. trudniejsz jest znalezienie na czas odpowiedniej fali
Dodano po 16 minutach:
proszę. Jeśli dalej nie wiadomo o co biega proszę pytać dalej.
Jeśli się ktoś zainteresuje prosze o komentarze po wykonaniu testów.
dziękuję
Dodano po 23 sekundach:
dziękuję
Dodano po 25 sekundach:
trochę mi się porypało ale luzzz.
Dodano po 1 minutach:
pamiętajcie że drugie fibo należy robić po przekroczeniu 14 pipsów
Dodano po 16 minutach:
dziękuję

Dodano po 23 sekundach:
dziękuję

Dodano po 25 sekundach:
trochę mi się porypało ale luzzz.
Dodano po 1 minutach:
pamiętajcie że drugie fibo należy robić po przekroczeniu 14 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.