ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

robertw7 pisze:To 21 czy 27? :)
w orginalnym założeniu jak to pisałem na początku to 21

Tutaj chciałem pokazać jak to wygląda np z sygnałami z linią 27 inna linia mniej wpadek ( coś w tym stylu )
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

A porównywałeś Super signal z braintrend signal albo z EMA CrossoverSugnal? Jaki daje lepsze efekty?

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

robertw7 pisze:A porównywałeś Super signal z braintrend signal? Jaki daje lepsze efekty?
sprawdzałem to plus to - wywaliłem braintrend zaśmieca wykres strasznie
super signal w zupełności wystarcza

można też grać na samych strzałkach 2 strzałki po sobie i wchodzimy i też będą wyniki na plus, ale ogólnie nie polecam po 2 strzałkach często jest odwrót - ADX jest nie zastąpiony
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Właśnie szukałem braintrend, ale już nie szukam :) Jeśli mówisz, że zaśmieca wykres to nie dla mnie. Czyli chyba jednak pozostane przy ss i będe go weryfikował ADX. Wtedy mamy dość klarowny obraz sytuacji.
Jak działa ADX? Szukałem, ale szczegółowego opisu nie znalazłem....

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

mozna eliminować troche fałszywych wejściówek przez taki filtr: na interwale 1H szukamy sygnalu, badz danego swingu i na 5M juz tylko wchodzimy pod ten sygnal z wyzszego interwalu. Tez dziala:) dalej testuje
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Riker, a testowałeś EMA CrossoverSugnal?

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10

tutaj na drugiej stronie od czwartego posta w dół i troche na trzeciej stronie zaraz od góry jest cos o tym waszym super-signals, którego co poniektórzy tak bronią. Okazuje sie, że autor napisal go dla zartu, a wy nim grac chcecie i traktowac jako pierwszy sygnal, dobre, mówilem nic nie wart jest ten indyk.

Awatar użytkownika
Zbyszek K.
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zbyszek K. »

robertw7 pisze: Jak działa ADX? Szukałem, ale szczegółowego opisu nie znalazłem....
DIRECTIONAL MOVEMENT INDEX (DMI) - indeks ruchu kierunkowego
Wskaźnik DMI jest podobny do innych wskaźników zmienności trendu, jednakże należy do niego podejść indywidualnie, gdyż jest on dalece bardziej złożony i skomplikowany niż inne wskaźniki.
Wskaźnik ten potwierdza trendy lub ostrzega przed ich zmianą. Dobrze jest jednak używać go we współpracy z innym wskaźnikiem w celu potwierdzania jego wskazań. Ponadto, DMI najlepiej sprawdza się w analizie długoterminowej, gdyż w porównaniu z innymi wskaźnikami jest mniej czuły i mało podatny na wahania. Równie ważną informacją jest, że wskaźnik ten w trendzie konsolidującym daje często fałszywe sygnały kupna/sprzedaży oraz jest spóźniony w reakcji w stosunku do kursu instrumentu.
Graficzna prezentacja wskaźnika składa się z trzech linii w skali od 0 do 100. Dwie podstawowe linie, zwane DI+ (zielona linia) oraz DI- (pomarańczowa linia), służą odpowiednio do prezentacji pozytywnych i negatywnych ruchów instrumentu. Trzecia linia, średnia ADX (niebieska linia), mierzy siłę rynku - wskazuje czy rynek jest w trendzie zwyżkującym, zniżkującym lub czy trend jest chaotyczny i nieokreślony. Przyjęto, że jeżeli linia ADX znajduje się powyżej wartości 40, to trend jest mocny, zaś gdy średnia spada poniżej 20, to trend jest słaby i zmienny (ADX nie pokazuje czy trend jest zwyżkujący czy zniżkujący, jedynie wskazuje siłę obecnego trendu).
Interpretacja wskaźnika polega na obserwacji punktów przecięcia linii DI+ i DI- oraz położenia punktu przecięcia w stosunku do linii ADX. Dobrym sygnałem do zakupu jest sytuacja, w której linia DI+ przecina od dołu linię DI-, zaś dobrym sygnałem do sprzedaży jest sytuacja, gdy linia DI+ przecina od góry linię DI-. Dla ważności sygnałów istotne jest aby w kolejnym dniu po przecięciu dla sygnału kupna maksimum było wyższe od maksimum dnia poprzedniego, dla sygnału sprzedaży minimum niższe od minimum dnia poprzedniego - jest to tak zwana zasada punktu ekstremalnego.
Warto też zwrócić uwagę na położenie punktu przecięcia względem linii ADX. Mocym sygnałem do kupna jest sytuacja (A), w której linia DI+ przecina od dołu linię DI- i jednocześnie wartości obu (DI+ i DI-) są większe od wartości ADX (DI+ > DI- > ADX). Analogicznie, mocnym sygnałem do sprzedaży jest sytuacja (B), w której linia DI+ przecina od góry linie DI- i jednocześnie wartości obu (DI+ i DI-) są mniejsze od wartości ADX ( DI+ < DI- < ADX ).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Dzięki Zbyszek :)

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

eduś dziś tak wyglądał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ