ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

simonyx pisze:JA sie nie bede znów z toba kłucił. Gdyby te strzałeczki pojawiały się i nie repaintowały ani nie znikaly po czasie, ani nie pojawiały się z opóźnieniem na historii to byłby grall bo zobacz, ze na historii są one idealnie na szczytach i dolkach więc czego wiecej chciec idealny wskaznik.

Zobacz tak jak natwoim screenie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=10897

na koncu po prawej stronie są niebieskie strzalki i jezeli w tym miejscu cena nie odbije tylko poleci dalej w dół to te strzałki poprostu znikną z tego wykresu.
Myślałem, że na forum się dyskutuje, a nie kłóci. Zresztą nie widzę powodu do kłótni, a rozmowa na argumenty jest zawsze konstruktywna. Więc spoko :D
Mi strzałki pomagają. I takie jest moje zdanie. Nie kieruję się wyłącznie nimi, bo faktycznie wskazania bardzo często sa błędne, ale właśnie chodzi o to, żeby te sygnały połączyc z ADX.
A jeszcze jedno. Te strzałki znikają i sie przemieszczają??? Nie zauważyłem tego :lol:
Pozdrawiam

daniel1988
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel1988 »

Te strzałki to pierwszy sygnał, który wymaga potwierdzenia i u mnie one nie znikają jeśli pokażą się w złym miejscu. Zastanawia mnie tylko na jakiej zasadzie działają te strzałki i czy to one odpowiadają za spowolnienie mojego komputera. System jak na razie dał na GBP/USD 3 transakcje na +.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

daniel1988 pisze:Te strzałki to pierwszy sygnał, który wymaga potwierdzenia i u mnie one nie znikają jeśli pokażą się w złym miejscu. Zastanawia mnie tylko na jakiej zasadzie działają te strzałki i czy to one odpowiadają za spowolnienie mojego komputera. System jak na razie dał na GBP/USD 3 transakcje na +.
Dokładnie tak jest. Sygnał nr 1 to strzałka. Jednak bez potwierdzenia w ADX w ogóle nie otwierasz pozycji.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Tak te strzałki znikają, jezeli cena tu nie odbije do góry tylko bedzie spadac to te strzałki znikną. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=10897

Włacz sobie wykres 1M a nawet moze byc tez 5M (tylko 5m bedziesz musial dluzej czekac) z tym wskaznikiem i tak zostaw nie przełączaj sie pomiedzy róznymi TF bo to odswieza wykres, a po godzinie czy dwóch a na 1M nawet duzo szybciej jak juz porysuje te swoje strzalki to zobacz ze nie beda one na szczytach i dolkach najlepiej zrobo sobie screena a później odswiez wykres przelaczajac sie np. pomiedzy TF i zobaczysz, ze te strzałki będą nagle w innych miejscach niz przed odswiezeniem, i do tego wyrysuja piekne szczyty i dołki.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ten system nagina trochę rzeczywistość o potrafi przeciągać strzałki ale jeśli gość pisze że roi na tym pipsy to chyba robi :D Moim zdaniem to ciekawysystem i warty uwagi :D
Yaaa man

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Wczoraj zacząłem testy: SuperSignals plus ADX. Może strzałki latają, ale wyniki są obiecujące.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Drugi screen to screen robertw7 zrobiony w czasie rzeczywistym wczoraj.
A na pierwszym screenie zrobionym dziś strzałeczek juz nie ma w tym miejscu, dziwne co, jednak znikają. Więc ich wskazania sa nic nie warte i nie mogą byc traktowane jako jak ktos tam napislał " pierwszy sygnał".

Co do samego systemu nie piszę przeciez czy jest zly czy dobry bo to wyjdzie w praniu i nawet to, że ktos gra tym pare dni i robi pipsy nie znaczy jeszcze, czy to system profitowy czy nie, pisze tylko ze super-signal jest wskaznikiem którym nie powinno się w zaden sposób sugerowac, to moje zdanie i to tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Zauważyłem, że strzałki, które znikają i tak nie są potwierdzone sygnałem z ADX. Jednak, gdy pojawia się sygnał ze strzałki, poparty ADX wygląda to trochę inaczej.
Wcześniejsza strzałka (czerwona), która jest online i która została, a następnie została potwierdzona przez ADX, była dobry sygnałem.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

doskonale zrozumieliście działanie strzałek - to jest to samo co zz jego linie też się zmieniają ( jak wrzucicie zz to zauważycie), należy je tylko traktować jako 1 sygnał - równie dobrze można je wywalić i grać na samym ADX + linia - ale w dużym stopniu to jest pomocne - pokazuje jaki ruch nastąpi po strzałce

gram tym od niedawna i jak na razie przynosi zyski podobnie jak z innymi skalperami czy to Imran Sait i inne nie jest to gral, ale jest prosty i mi odpowiada, wiadomo, że pewnie będzie miał i lepsze i gorsze dni - ADX pokazuje nam trend a Trend to nasz przyjaciel - po prostu polubiłem bardzo ten wskaźnik

dalej testuje i szukam różne ustawienia np linia 27 i jej sygnały w załaczniku

nawet grając tak będziemy do przodu o same sygnały na zmiane trzymamy pozycje do następnego przecięcia linii, po co jakieś inne wskaźniki nam potrzebne :roll:

Edit

PS. Testujcie łączcie z innymi interwałami , aby jak najdłużej w ruchy być itp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

To 21 czy 27? :)
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 12:00 przez robertw7, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ