ADX + super signal Strategy
ADX + super signal Strategy
Witam chciałbym wam pokazać bardzo prostą strategię nad którą ostatnio pracuje - bez zbędnych wskaźników i innych pierdółek.
moja strategia wzoruje się na wskaźniku bardzo dobrze wam znanym
Average Directional Index (ADX) to wskaźnik o nieocenionej wartości - dużo osób zapomniało o nim już ( + linia 21 ) na wyposażeniu każdego MT4
drugi wskaźnik do strategi to super signals wskaznik typu zig zag (ustawiania standardowe)
Interwał praktycznie każdy - choć ja w szczególności preferuje m5
Ustawienia TP 20 SL 20 /25
gra od 8 do 20
koniczenie po przecięciu ADX musi on się rozejść i uderzyć w linie 21 przecięcie może nastąpić pod linią - ważne jest potem aby wyszlo nad 21 w innych przypadkach nie wchodzić
Miłego testowania!
Dodano po 6 minutach:
zapomniałbym jeszcze wskaźniczek
Dodano po 5 minutach:
kilka wcześniejszycch dni na edku
na wiecej screenów nie mam limitu
moja strategia wzoruje się na wskaźniku bardzo dobrze wam znanym
Average Directional Index (ADX) to wskaźnik o nieocenionej wartości - dużo osób zapomniało o nim już ( + linia 21 ) na wyposażeniu każdego MT4
drugi wskaźnik do strategi to super signals wskaznik typu zig zag (ustawiania standardowe)
Interwał praktycznie każdy - choć ja w szczególności preferuje m5
Ustawienia TP 20 SL 20 /25
gra od 8 do 20
koniczenie po przecięciu ADX musi on się rozejść i uderzyć w linie 21 przecięcie może nastąpić pod linią - ważne jest potem aby wyszlo nad 21 w innych przypadkach nie wchodzić
Miłego testowania!
Dodano po 6 minutach:
zapomniałbym jeszcze wskaźniczek
Dodano po 5 minutach:
kilka wcześniejszycch dni na edku
na wiecej screenów nie mam limitu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 20:53 przez riker, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"
wywalona została linia ADX do mierzenia siły trendu zostały DI - i DI +
linia 21 odwzorowuje mi siłę i bardziej mi to odpowiada, ogólnie nie lubię za wiele na wykresie
filmik nie dla wtajemniczonych jak działa wskaźnik ADX
http://www.youtube.com/watch?v=CU3j2dFJbzA
linia 21 odwzorowuje mi siłę i bardziej mi to odpowiada, ogólnie nie lubię za wiele na wykresie
filmik nie dla wtajemniczonych jak działa wskaźnik ADX
http://www.youtube.com/watch?v=CU3j2dFJbzA
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"
wejście po zamknięciu świeczki po której nastąpi przebicie lub dotknięcie lini
ogólnie idzie zarobić tym systemem analizowałem marzec na edku na histori i wyszło 1750 pips zysku i 870 straty TP 20 SL 30 ok 50p na dzień
Testujcie inne pary i inne interwały
pozdrawiam
ogólnie idzie zarobić tym systemem analizowałem marzec na edku na histori i wyszło 1750 pips zysku i 870 straty TP 20 SL 30 ok 50p na dzień
Testujcie inne pary i inne interwały
pozdrawiam
właśnie myślałem o tym tylko kompletnie się na tym nie znam system jest dość prosty
dzisiejszy dzień na Edku 60 pips
USDCAD 20 pips
za wynik przyjmuje tylko 20p pełne jak osiągnie
systematyczność i przestrzeganie zasad i można sobie skubać
czekam na jakieś sugestie i uwagi - aby to ulepszyć
dzisiejszy dzień na Edku 60 pips
USDCAD 20 pips
za wynik przyjmuje tylko 20p pełne jak osiągnie
systematyczność i przestrzeganie zasad i można sobie skubać
czekam na jakieś sugestie i uwagi - aby to ulepszyć

- Janek Trader
- Pasjonat
dzięki Robert
sam je narysowałem
podsumowując na dziś grając systemem
TP 20 SL 20
Edek 5 na + 1 na - / 80 pips
USDCAD 5 na + i 2 na - /60 pips
i tak to mniej więcej wygląda życzę Miłego testowania
sam je narysowałem
podsumowując na dziś grając systemem
TP 20 SL 20
Edek 5 na + 1 na - / 80 pips
USDCAD 5 na + i 2 na - /60 pips
i tak to mniej więcej wygląda życzę Miłego testowania