startegia Buy Zone - statistical trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ok, pierwsze wyniki i pierwsze uwagi. Zapuściłem na EU, GU i UJ na H1. Hstart=0 Mstart=0 Hstop=23 Mstop=0 (aby chodziło non stop).

1. EA poustawiało stopy w momencie uruchomienia 21:41 i operowało *:41do końca dnia. Potem już normalnie o *:00.

2. Patrząc na statement nie mogę coś dopasować stawianych stopów i faktycznych wejść, np. 04.07 02:16 mam sell na GU a poprzedni sell stop 04.06 22:41 wg. statementu zamknięty 04.06 23:41. Czyżby jednak nie zamkniety ? Rano gdy wstałem wydaje mi się, że widziałem dwa "aktywne" stopy na GU przy czym jeden sell drugi buy, co raczej nie powinno mieć miejsca bo only trend mam na true.

3. Te nieszczęsne invalid stopy... czy to dlatego, że EA nie uwględnia spreadu ?

Panowie, mała prośba, jeśli chcecie porozmawiać o tym kto czego nie przeczytał lub czy kontynuowac spor na ten temat, róbcie to proszę na PW. Staramy się tu pracować nad EA nie nad ego. Dzięki.

wasz matka

p.s. czy stawiając stopa można mu ustawić expiry powiedzmy na 59 minut pozniej zamiast bawić się w kasowanie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Grzegorz123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz123 »

witam ,
w jaki sposób zamieszcza sie tego robota?[/quote]

Odpowiem Ci, choc zaraz pewnie ktoś napisze, że nie chce Ci sie przeczytać 3 stron wątku :D :D :D
Szukasz na dysku C pliku z programem MT4. Otwierasz MT4/experts i tam wklejasz. Robisz restart platformy i masz Buyzone w strategiach. Musisz sobie ustawic parametry np. godziny pracy we właściwosciach.[/quote]

co do wklejenia to umiem ( robi się jak inne wskaźniki) tylko nigdy nie "programowałem" robota, w którym miejscu są te właściwości?

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Dwaj rózni brokerzy dwa dwa te same roboty identyczne ustawienia robot składa dwa identyczne zlecenia, gram tylko z trenedem tzn. w kolorze poprzedniej świecy.
zlecenie sell stop o godzinie 12:34
Dlaczego nie złozył zlecenia w momencie otwarcia swiecy o godz. 12.30? No ok. nie złozył bo cena poszła np. o 2 pipsy w dół, wiec nie miał jak złozyć, ale godzina 12.31 cena wraca i idzie kilka pips w gore a robot dalej nie sklada zlecenia sell robi to dopiero o 12.34 o co chodzi?

No i jeszcze kwestia, grałem dziś na zasadach robota ale ręcznie i zrobiłem 3 tp 11:00 11:30 i 12:00 a robot nie otworzyl zadnej pozycji bo nie zdazył zlożyc zlecenia bo cena mu uciekła i tu jest pies pogrzebany, a cha gram na 30 min swieczki.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Grzegorz123 pisze:
co do wklejenia to umiem ( robi się jak inne wskaźniki) tylko nigdy nie "programowałem" robota, w którym miejscu są te właściwości?
Prawym przyciskiem na wykresie-strategie-właściwowości i masz dostęp do ustawień.

Dodano po 5 minutach:
matka pisze:Ok, pierwsze wyniki i pierwsze uwagi. Zapuściłem na EU, GU i UJ na H1. Hstart=0 Mstart=0 Hstop=23 Mstop=0 (aby chodziło non stop).

1. EA poustawiało stopy w momencie uruchomienia 21:41 i operowało *:41do końca dnia. Potem już normalnie o *:00.

2. Patrząc na statement nie mogę coś dopasować stawianych stopów i faktycznych wejść, np. 04.07 02:16 mam sell na GU a poprzedni sell stop 04.06 22:41 wg. statementu zamknięty 04.06 23:41. Czyżby jednak nie zamkniety ? Rano gdy wstałem wydaje mi się, że widziałem dwa "aktywne" stopy na GU przy czym jeden sell drugi buy, co raczej nie powinno mieć miejsca bo only trend mam na true.

3. Te nieszczęsne invalid stopy... czy to dlatego, że EA nie uwględnia spreadu ?

Panowie, mała prośba, jeśli chcecie porozmawiać o tym kto czego nie przeczytał lub czy kontynuowac spor na ten temat, róbcie to proszę na PW. Staramy się tu pracować nad EA nie nad ego. Dzięki.

wasz matka

p.s. czy stawiając stopa można mu ustawić expiry powiedzmy na 59 minut pozniej zamiast bawić się w kasowanie ?
\
2,5 proc. w noc i pół dnia. W sumie to niezły wynik. Ja wczoraj zapodałem na trzech róznych parach z róznymi kombinacjami true/false na only trend. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Z ustawieniem stpopa tez mam problem. Invalid stop jest drazniące, ale gdy zwiększamy stop loss, czy wtedy nie powinno to zniknąć? Nie mogę teraz tego sprawdzić.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Ten robot musial by skladać zlecenia automatycznie np. po przekroczeniu 2 czy 5 czy ile kto tam sobie ustawi pipsow od ceny otwarcia nowej swiecy a nie zlecenia oczekujące wtedy dało by sie wyeliminowac też w pewnym stopniu ucieczke ceny zanim robot złozy zlecenie oczekujace, no i odpada wtedy też minimalna odległosć zlecenia oczekującego od ceny rynkowej gdzie np. w admiralu jest OK bo tylko 2 pips ale juz XTB to az 5 pips, a pipsiory uciekają.

Świeczki 1H, 14.07 juz jest a mi dalej wiszą zlecenia z 13.04 a cena jest dokładnie w momencie otwarcia swiecy wiec robot śmalo mogłby złozyć zlecenia oczekujące. Mam wrażenie, że on gra jak mu sie podoba a nie wedlug załozen.
I tym razem to nie AM tylko FX Clearning i XTB.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Rozumiem, że w obecnej wersji nie ma możliwości, aby robot składał zlecenia bezpośrednio bez zleceń oczekujących?

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

robertw7 pisze:Rozumiem, że w obecnej wersji nie ma możliwości, aby robot składał zlecenia bezpośrednio bez zleceń oczekujących?
nie

Dodano po 9 minutach:
robertw7 pisze:Z tego, co zauważyłem, to podane są różne ustawienia, łącznie z wersją EA, który ma w szablonie zupełnie inne wielkości. Nie zauważyłes tego czytając te strony? Pytam o praktyczne ustawienia , które najlepiej sprawdzają sie u osób stosujących.
To chyba odrobine za wczesnie aby mowic o ustawieniach. Ja staram sie na razie sprawdzic czy robot realizuje zalozona funkcjonalnosc na ustawieniach defaultowych.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

Dzieki Panowie za cenne uwagi , Jeśli chodzi o invalid stop to albo broker nie pozwala go tak blikso ustawiać, albo rzeczywiście czasem cena zbyt szybko się zmieni i EA nie zdąży ustawić zlecenia. Ja też czasem dawałem zlecenie sam jeśli EA niezdążyło :). Zastanawiałem się już kiedyś żeby zamiast zleceń oczekujących, EA skałdało zlecenia dopiero po osiągnięciu entry i pewnie wróce do tego pomysłu. Z uwagi na Święta nowsza wersja może pojawić się nieco później.

a co myślicie o tym żeby w przypadku zamknij=1 lub 2, EA zamykało stare zlecenia w 59 minucie, żeby były większe szanse na ustawienia zlecenia po otwarciu nowej świecy.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

mogło by zamykac nawet predzej niz w 59 minucie bo i tak od powiedzmy 40-50 minuty juz praktycznie nie ma szans zeby zlecenie weszło, bo najczęsciej jest juz po ptokach, sorry myslalem ze mówisz o oczekujących, ale chyba sie myle miales na mysli zeby juz otwarte zlecenia zamykal w 59 minucie, jak najbardziej.

Awatar użytkownika
senemedar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: senemedar »

Ciekawy pomysł, proponuję sprawdzić TF 4H i pary które się bardziej "wahają" w przedziale - np GBPJPY.
[R]

ODPOWIEDZ