startegia Buy Zone - statistical trading
- mysje_hood
- Gaduła
Trzech stron ci sie nie chce przeczytac, przeciez tu jest wszystko napisane.robertw7 pisze:Mozecie podac jakie macie ustawienia SL, TP, BE i ZAMKNIJ? Co oznacza pozycja Entry=6?
kapi
co do zlecen to przyczaiłem ok. kasuje oczekujace, nie wiem dlaczego wtedy nie kasowal.
Czasem u góry po prawej na wykresie pojawia sie "invalid stops" co to takiego?
Z tego, co zauważyłem, to podane są różne ustawienia, łącznie z wersją EA, który ma w szablonie zupełnie inne wielkości. Nie zauważyłes tego czytając te strony? Pytam o praktyczne ustawienia , które najlepiej sprawdzają sie u osób stosujących.simonyx pisze:Trzech stron ci sie nie chce przeczytac, przeciez tu jest wszystko napisane.robertw7 pisze:Mozecie podac jakie macie ustawienia SL, TP, BE i ZAMKNIJ? Co oznacza pozycja Entry=6?
kapi
co do zlecen to przyczaiłem ok. kasuje oczekujace, nie wiem dlaczego wtedy nie kasowal.
A ja pisze też o Entry o to chyba tez pytales prawda i to było opisane na pierwszej stronie wiec jednak nie chciało ci sie czytac. A co do ustawień to nikt Ci raczej nie poda chyba trzeba potestowac bo system jest świeży, ale przy odpowiednich ustawieniach napewno dochodowy. Zreszta ustawienia tez autor opisal, wiec jednak nie czytaleś.robertw7 pisze:Z tego, co zauważyłem, to podane są różne ustawienia, łącznie z wersją EA, który ma w szablonie zupełnie inne wielkości. Nie zauważyłes tego czytając te strony? Pytam o praktyczne ustawienia , które najlepiej sprawdzają sie u osób stosujących.simonyx pisze:Trzech stron ci sie nie chce przeczytac, przeciez tu jest wszystko napisane.robertw7 pisze:Mozecie podac jakie macie ustawienia SL, TP, BE i ZAMKNIJ? Co oznacza pozycja Entry=6?
kapi
Czytałem, gdyż ta czynnośc nie sprawia mi sprawia mi trudności. Autor owszem pisał. System ma również zapisane ustawienia. Chodzi o to, że przy stopie 10 pips praktycznie zawsze go łapie (bo przecież spread) Nie zrozumiałeś kontekstu pytania. Chodzi mi o Wasze doświadczenia w tym zakresie. Jak sprawdza się to w różnych TF, na róznych parach. Właśnie dlatego że są tylko 3 strony o to pytam. A o entry tez bylo wcześniej, ale nie zrozumiałem tej odpowiedzi. Może nie każdy jest tak genialny i wszystko rozumie od razu, a to ze stawia pytania, nie znaczy ze czegoś nie przeczytał.simonyx pisze: Z tego, co zauważyłem, to podane są różne ustawienia, łącznie z wersją EA, który ma w szablonie zupełnie inne wielkości. Nie zauważyłes tego czytając te strony? Pytam o praktyczne ustawienia , które najlepiej sprawdzają sie u osób stosujących.
A ja pisze też o Entry o to chyba tez pytales prawda i to było opisane na pierwszej stronie wiec jednak nie chciało ci sie czytac. A co do ustawień to nikt Ci raczej nie poda chyba trzeba potestowac bo system jest świeży, ale przy odpowiednich ustawieniach napewno dochodowy. Zreszta ustawienia tez autor opisal, wiec jednak nie czytaleś.
ja sie nie bede z toba sprzeczał bo na co mi to, prosze moda o usuniecie wypowiedzi nie na temat.
Co systemu, jego największą wada jest to, że czesto nie zdąża złozyc zlecenia, i cena ucieka a byłby zysk, moze to wina wolnego Adiral Markets, mozna oczywiście ustwaic wysoko entry ale tez nie w tym rzecz bo pipsy wtedy uciekają.
Co systemu, jego największą wada jest to, że czesto nie zdąża złozyc zlecenia, i cena ucieka a byłby zysk, moze to wina wolnego Adiral Markets, mozna oczywiście ustwaic wysoko entry ale tez nie w tym rzecz bo pipsy wtedy uciekają.
Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale ostatnio AM bardzo wolno obsługuje zlecenia.simonyx pisze:
-
- Bywalec
witam ,kapi pisze:Nowsza wersja buyzone1.05 - poprawiłem jeden błąd, i dodałęm BreakEven jeśli = 0 tzn że jest nieaktywny, jeśli inna wartość np 10 tzn że gdy pozycja osiągnie zysk 10 pips to SL jest przesuwany do poziomu otwarcia.
simonyx jeśli chodzi o twój bład to napisz przy jakich ustawieniach, postaram się to sprawdzić
w jaki sposób zamieszcza sie tego robota?
Odpowiem Ci, choc zaraz pewnie ktoś napisze, że nie chce Ci sie przeczytać 3 stron wątkuGrzegorz123 pisze:witam ,kapi pisze:Nowsza wersja buyzone1.05 - poprawiłem jeden błąd, i dodałęm BreakEven jeśli = 0 tzn że jest nieaktywny, jeśli inna wartość np 10 tzn że gdy pozycja osiągnie zysk 10 pips to SL jest przesuwany do poziomu otwarcia.
simonyx jeśli chodzi o twój bład to napisz przy jakich ustawieniach, postaram się to sprawdzić
w jaki sposób zamieszcza sie tego robota?

Szukasz na dysku C pliku z programem MT4. Otwierasz MT4/experts i tam wklejasz. Robisz restart platformy i masz Buyzone w strategiach. Musisz sobie ustawic parametry np. godziny pracy we właściwosciach.