startegia Buy Zone - statistical trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

mysje_hood pisze:
kapi pisze:
mysje_hood pisze:witam. uzywa ktos tej metody? jakie sa wyniki uzywania jej?
Ja testuje "zmodyfikowaną" wersje, delikatnie (0,10 lota) w realu od początku marca. Wchodze tylko w określonych godzinach np. dla USDJPY o 1 w nocy, dla EURUSD o 7 rano i o 14 lub 15 (przed otwarciem USA), wchodze tylko raz na godzine jak kurs pojdzie 5-6 pips w którąś ze stron zaraz po otwarciu świecy godzinowej, SL 10, TP 25-30 pips lub czekam do zamknięcia godziny. Łączy wyniki około 400$ czyli 400 pips.
a ile do tej pory pozycji na plus a ile na minus ogolnie? dlugo ja juz testujesz tzn testowales wczesniej na demo?
gram w realu dokładnie od 6 marca, 32 zyskowne, 39 stratnych, wyniki dokłanie 392 pips, na demo testowałem bardzo "chaotycznie" m.in szukałem dobrych godzin do wejścia.
Aha, jeszcze grałem na GBPUSD o 7 rano

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

To bardzo dobry wynik przy takim MM.
Nie dało by rady dodac do tego EA żeby otwierał pozycje tylko w kierunku poprzedniej swiecy tzn. poprzednia biała, EA otwiera tylko long tylko gdy kolejna idzie np. 5 pips w górę, byla by to wtedy taka bardziej gra z trenedm i mozna by grac wiecej godzin. jeszcze jedno pytanie czy działa ten ea na innych swieczkach niz 1H a jezeli nie to czy mozna by tez dodac zeby działal na swieczkach 30 min?

pozdrawiam.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

simonyx pisze:To bardzo dobry wynik przy takim MM.
Nie dało by rady dodac do tego EA żeby otwierał pozycje tylko w kierunku poprzedniej swiecy tzn. poprzednia biała, EA otwiera tylko long tylko gdy kolejna idzie np. 5 pips w górę, byla by to wtedy taka bardziej gra z trenedm i mozna by grac wiecej godzin. jeszcze jedno pytanie czy działa ten ea na innych swieczkach niz 1H a jezeli nie to czy mozna by tez dodac zeby działal na swieczkach 30 min?

pozdrawiam.
EA działa narazie tylko na H1, ale przerabiam go i wkróce umieszcze nowszą wersje.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Umieszczam nowszą wersje, działa na dowolnym TF.
Nowe zmienne :
Hstart- godzina rozpoczęczęcia handlu, Mstart-minuta rozpoczęcia, Hstop, Mstop - zakonczenia. W tym przedziale czasowym system ustawia zlecenia. czyli np. 15:00 do 16:20 na TF H30 system ustawi zlecenie o 15:00,15:30 i 16:00 (godziny i minuty w oddzielnych zmiennych żeby można było optymalizowac)
opennext - jesli true, otwiera nową pozycje na nowej świecy, mimo że poprzednia nie została zamiknięta, jeśli false otwiera nową pozycje dopiero wtedy gdy poprzednia zostanie zamknięta.
onlytrend - jeśli true ustawia zlecenie buy jesli poprzednia świeca była
wzrostowa a sell gdy poprzednia była spadkowa. ( czyli to o co prosił simonyx)
min_lot - minimalna wielkość lota

jest mozliość aby system zwiększał wielkość pozycji gdy poprzednia pozycja była zyskowna do tego służy zmienna mnoznik np 1,5 czyli czyli pierwsza pozycja 0,1 lota druga 0.15, trzecia 0,23 itd aż do zlecenia określonego zmienną licz_profit, Jeśli pojawi się stratna pozycja system wraca do początkowej wartości lota

Podziękowania dla mysje za pomysły i pomoc w testach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Wielkie dzięki kapi. W przyszłym tygodniu postaram się to wrzucić na forward testy. Tak się zastanawiam, czy przy braku TP (zamykaj=2) nie warto by było zastosować TS/BE ?

Pozdrawiam

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Ogólnie BE przy np 10 pip to dobry pomysł nie tylko przy zamykaj=2.
Co do systemu to jeżeli pozycja nie wchodzi bo cena nie osiagneła danego pulapu to system nie kasuje zlecenia i tym samym nie sklada nowego na kolejnej swiecy, no chyba, że to tylko tak u mnie.

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nowsza wersja buyzone1.05 - poprawiłem jeden błąd, i dodałęm BreakEven jeśli = 0 tzn że jest nieaktywny, jeśli inna wartość np 10 tzn że gdy pozycja osiągnie zysk 10 pips to SL jest przesuwany do poziomu otwarcia.

simonyx jeśli chodzi o twój bład to napisz przy jakich ustawieniach, postaram się to sprawdzić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

jets jakas opcja co mozna w nim regulowac widelki zajecie 2 pozycji

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

kapi pisze:Nowsza wersja buyzone1.05 - poprawiłem jeden błąd, i dodałęm BreakEven jeśli = 0 tzn że jest nieaktywny, jeśli inna wartość np 10 tzn że gdy pozycja osiągnie zysk 10 pips to SL jest przesuwany do poziomu otwarcia.

simonyx jeśli chodzi o twój bład to napisz przy jakich ustawieniach, postaram się to sprawdzić
Dlaczego robot zamyka pozycje nie osiągając ani stopa ani TP? Gdy jest na zero lub koło zera zamyka pozycje. SL mam na 20 pip, TP na 30 a BE na 10 :roll:

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

robertw7 pisze:
kapi pisze:Nowsza wersja buyzone1.05 - poprawiłem jeden błąd, i dodałęm BreakEven jeśli = 0 tzn że jest nieaktywny, jeśli inna wartość np 10 tzn że gdy pozycja osiągnie zysk 10 pips to SL jest przesuwany do poziomu otwarcia.

Dlaczego robot zamyka pozycje nie osiągając ani stopa ani TP? Gdy jest na zero lub koło zera zamyka pozycje. SL mam na 20 pip, TP na 30 a BE na 10 :roll:

Gdy jest no zero to może działe BE, albo masz ustawione zamknij=1 czyli łapie TP lub zamyka na zamknięciu świecy, lub zamknij=2 zawsze zamyka na zamknięciu świecy

Dodano po 2 minutach:
kiker pisze:jets jakas opcja co mozna w nim regulowac widelki zajecie 2 pozycji
Nie bardzo wiem o co chodzi, zmienną entry ustawiasz ile punktów od otwarcia ma być buystop i sellstop.

ODPOWIEDZ