G A N N

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
hyld3n
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyld3n »

Ale jak już policzymy od tego nowego dołka/szczytu to nie zadziała bo wynik będzie już następnego dnia ?
Aha no i miało to przynajmniej w 70 % przypadków racje :) bo jak nie to chyba nawet szkoda sobie mieszać w głowie :P i mniej więcej ile czasu temu miałeś "reserche" na takim poziomie bo chciałem wiedziec jak mi idzie :P - powiedz mi że to było mniej niż rok temu

PS. A po co patrzyliśmy na GW skoro tylko kilka działań zastosowaliśmy :P

PPS. Nie wygląda mi na to żeby to coś miało coś wspólnego z twoim systemem więc trzeba sie dłubac dalej :)

Awatar użytkownika
templar
ForeX Guru
ForeX Guru

Nieprzeczytany post autor: templar »

No może wyjść godzina na następny dzień i często tak właśnie jest ale to akurat nie jest problem. Czy to ma 70%? Nie sądze chociaż akurat tego dokładnie nie testowałem.
Kolejne liczby na GW czy SQ można oczywiście policzyć nie patrząc na nie. To przecież oczywiste ale jak szukasz kątów to szybciej znajdziesz na oko niż licząc. Do tej metody akurat szybciej użyć parametru.

hyld3n
Stały bywalec
Stały bywalec

No dobra przyznam że troche sie ta metoda gryzie z tym co ja starałem sie stworzyć więc tak dla pewności zapytam - z tej metody wyniknęly ci kolejne ?? czy to była "ślepa" metoda i z perspektywy czasu sie okazało że nie miała nic wspólnego z tym co teraz robisz ?

edit: hmmm no i już sie nie gryzie coś nie coś sobie z niej wziąłem :)

Awatar użytkownika
templar
ForeX Guru
ForeX Guru

hyld3n
Stały bywalec
Stały bywalec

Temp. takie pytanie natury technicznej. Bo chciałem sobie ułatwić robote i zamiast rysować kreski w mt chciałem używać tego ich wachlarza i ku mojemu zdziwieniu coś tam nie gra :)

Bo jak sam rysuje i załóżmy że mi sie rusza wykres 100p/ dziennie (nie rusza sie tak ale łatwiej będzie liczyć :P) to mam kreske 1/1 od powiedzmy 12100 do 12200 no i w takim razie jak chce zrobić 1/2 (czy tam 2/1 - nie rozrózniam nazw ;p) to w tym samym czasie zaznczam że przebywa cena 50 p czyli 12150 . No a jak przyłoże ich wachlarz w taki sposób żeby 1:1 biegło jak powyżej to pozostałe kąty są troche dalej (i to jest róznica jakieś 5 % :/ ) - to ja mam zle czy oni.

Troche zagmantwane pytanie ale gorsze już rozumiałeś :P

pzdr.

Awatar użytkownika
templar
ForeX Guru
ForeX Guru

ten gann fan w mt4, o ktory pytasz to najbardziej spaprane narzędzie jakie w tym programie jest. Olej to - niestety.

Awatar użytkownika
peregrinus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: peregrinus »

jeszcze sie za ganna nie wzialem, bedzie troche czasu za tydzien dwa, wtedy moze o cos sensownego zapytam, na razie tak na wyrost - z co z 'gann grid' w VT? tez na smietnik?

Awatar użytkownika
templar
ForeX Guru
ForeX Guru

Nie pamiętam jak grid wygląda na VT. Natomiast w mt jest ok... do pewnego stopnia. O ile samo narzędzie jest dobre i z pewnością przyspiesza pewne działania to problem tkwi w danych, które mogą całkowicie zburzyć działanie grida. Chodzi o to, że czasem brakuje świeczki na jakimś mniejszym timeframie no i właściwie grid zaprojektowany w przód się rozjedzie - o ile dobrze jest ustawiony.
Tak czy siak polecam nanosić te analizy/pomysły manualnie za pomocą linii.

Awatar użytkownika
peregrinus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: peregrinus »

ok, dzieki :)
wicej pytan dopoki sie nie doedukuje nie bedzie :)

Awatar użytkownika
wyczestom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wyczestom »

witam mam pytanko do templara zaczynam zabawe z ganem jakich narzedzi uzywasz do wyznaczania "gana" chodzi mi na jakiej platformie grasz i/lub na jakim programie testujesz
Pozdrawiam no i zycze wszyskim forumowiczom Wesolych Swiat
Obrazek

ODPOWIEDZ