Strategia im głupiej(prościej), tym lepiej

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
unknown
Bywalec
Bywalec

Strategia im głupiej(prościej), tym lepiej

Nieprzeczytany post autor: unknown »

Witam Zacne Grono.
Chcę się z Wami podzielić ciekawą strategią, na którą trafiłem:
https://www.youtube.com/watch?v=zspMXJVbfAY
Dla tych, którzy ni panimają po jankeskiemu - pdf w załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." - Julian Tuwim

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Re: Strategia im głupiej(prościej), tym lepiej

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Wprost Genialne :shock: Nobel z Ekonomii się za to należy. Szkoda że nie uwzględnia fałszywych wybić dziurawiących R/S raz za razem tylko bo to by fałszywym wybiciem zebrać płynność i wrócić do strefy niczyjej
Kontekst jest królem, wskaźnik tylko doradcą.
Cena może zawrócić na zupełnie różne sposoby.

unknown
Bywalec
Bywalec

Kolego Sympatyczny.
Nie było moją intencją aby przedstawić w/w "jako prawdę objawioną, z koniecznością naśladownictwa 1:1", ale raczej jako jeden z elementów strategii- sugestia, aby zwrócić uwagę na konfiguracje świec i miejsca w których się pojawiają. Oczywistym jest, że nadbicie górki/dołka z dnia poprzedniego niczego nie gwarantuję i kładąc żeton na stół można przegrać, ale nie kładąc go wygrać nie można wcale. A co do samej istoty tejże strategii, to dziś akurat zadziałała dobrze chociażby na XAUUSD - wczorajsza górka nadbita o ok 18$ i zjazd o 40$(względem PDH). Reasumując - twierdzę, że niczego nie należy od razu skreślać, bo ze wszystkiego można wyiskać wartościowe elementy.
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." - Julian Tuwim

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Lubię ludzi którzy coś znajdą wypróbują a później chcąc pomóc innym się tym dzielą , tak więc + dla ciebie . Co do metody to właściwie każdy tak gra lub próbuje grać, kupując dołek i sprzedać szczyt no a jak jest to wiadomo .
Kontekst jest królem, wskaźnik tylko doradcą.
Cena może zawrócić na zupełnie różne sposoby.

unknown
Bywalec
Bywalec

Ponieważ szczyt&dołek to tylko składowe. Istotne poziomy ukazują się w trakcie - użytecznym wskaźnikiem, w mojej opinii, jest np SR Breaks and Retests (ChartPrime), na tv, zupełnie darmowy. Można dołożyć do tego koncepcje użytkownika jackal-u29647.html, o range'u godziny 07:00. Obserwujesz zachowanie świeczek w strefach i próbujesz.

ODPOWIEDZ