DayTrading: Piątek 01.05.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Elek
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 01.05.2026

Nieprzeczytany post autor: Elek »

mbaxster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbaxster »

cugan pisze: 01 maja 2026, 20:11 Jednym słowem na dz.
Nabroili ina to samo miejsce wrócili
Majowa wycieczka !
zrobili majowke na tym edku w czwartek byl sygnał wyrazny na spadki zrobili w piatek w dzien wyrazny sygnal na wzrosty a zamkniecie jak widac negacja i sygnał na spadki
leca sobie w bolka wyraznie
zeszli 50 pip mam ski w zasadzie to powinienem na otwacie kasowac i tyle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mbaxster
Gaduła
Gaduła

ropa naftowa
TRUMP
Prezydent USA Donald Trump poinformował w piątek Kongres w swoim liście, że działania wojenne z Iranem "zakończyły się". W ten sposób administracja chce uniknąć konieczności otrzymania zgody ze strony kongresmenów na kontynuację operacji zbrojnej.
xxxxxxxxxxxxxx
Zbudowaliśmy coś wielkiego, a potem powiedziałem: "teraz musimy rozbić trochę jajek". I jedyne, co mnie zaskoczyło - to, że naprawdę myślałem, iż ropa będzie (...) dużo, dużo droższa, niż się okazało. To znaczy, nie jest niska, na pewno nie jest niska - mówił Trump. - Ale runie w dół, jak tylko ta wojna się skończy - przewidywaŁ
ropka zejscie zgodnie z planem ze 106 na 100 wczoraj na wti czyli klasyka piatkowa :idea: :arrow: :arrow:
XXXXXXXXXXXXXX
Zamkniecie bylo niczego sobie jak widać :568: /projekcje na gaz i rope na krotko tez widać :P
ropks esek juz nie mam i to tez widac :p
:!: :!: :!: :!:
Cieszy wreszcie wyrazny spokoj na forum
NIE wiem jaki ban ma setka i na ile ale wyraznie chwila oddechu i spokoju ha ha ha :568:

mbaxster
Gaduła
Gaduła

to jeszcze dolce
mysle ze w maju powinien byc atak na 3,8 bo pozniej moze byc tylko gorzej :!:
wakacje to przewaznie tani dolar :!:
jak nie zrobi rynek tego wyzej 3,75 a w zasadzie chociaz 3,8 :idea: :idea: :idea:
to w dół sporo miejsca jest :568: :568: :568:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2026, 07:31 przez mbaxster, łącznie zmieniany 1 raz.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Elek pisze: 01 maja 2026, 22:03 Ustawiłem ski na indeksach poniżej progu przed zamknięciem. Luka w górę spoko, luka w dół super.
Nie wiem jak to działa u Twojego broka, ale u mnie jak była luka na ropie to otwarte L-ki nie zamknęły się na moim tp, lecz tam gdzie otwarło rynek, a rynek poleciał dwa dolce wyżej. Mało tego tam gdzie miałem tp dla L-ek miałem ustawione oczekujące szorty i je też załapało dwa dolce wyżej. W tym przypadku akurat obie transakcje wyszły na moją korzyść.
Tak więc nie wiem czy to co zrobiłeś było dobrym pomysłem ;) jak rynek otworzy 5% niżej i tam załapie szorty i momentalnie cofnie w górę to nie będziesz zadowolony ;) ale być może jest wyjście z tej sytuacji :) u mojego broka nie da się niczego zmieniać w mt4 w dni wolne(weekendy), ale...odkryłem to dopiero niedawno, da się zmieniać/usuwać/wstawiać oczekujące na platformie Web/stronie internetowej korzystając z przeglądarki ,jak Twój brok ma swój program(nie mt4) lub możliwość gry na stronie to powinno się udać

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Jeżeli chodzi o indeks S&P500 , to zbliżamy sie do dość ciekawych poziomów. Poziom 7460 moze byc miejscem zwrotnym.Warto zauważyć, że te „ prostokąty” sa równej wielości, tyle tylko ze rozciągnięte w czasie bardziej lub mniej. ( sa jedynie minimalne naruszenia )
Ostatnia „ różowa” korekta była w marcu 2025 po ogłoszeniu ceł na cały świat przez Trumpa, po której to korekcie nastąpiła „niebieska” fala wzrostowa trwająca od 09.04.2025.
Zasieg niebieskiego prostokąta sięga do 7460! - czyli jeszcze kawałek pasowałoby podejść w górę. Byli juz w piątek na 7300!
15 maja jest zmiana szefa FEDu i zakładam, że do tego czasu bedą chcieli to 7460 zrobić, a zmiana szefa FEDu moze byc trigerem do głębszej korekty czyli możemy zacząć rysować kolejny różowy prostokąt w dół, który bedzie sięgał do 6170.

Ps. Malowidło zrobione na W1 żeby ładnie było widać OB jakimi chodzą od lat.
Zobaczymy czy tym razem bedzie podobnie. :wink:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

cugan pisze: 01 maja 2026, 21:18
MERLIN pisze: 01 maja 2026, 20:53
cugan pisze: 01 maja 2026, 20:11 Jednym słowem na dz.
Nabroili ina to samo miejsce wrócili
Majowa wycieczka !
To jest cyrk na kółkach :lol: :arrow: z czwartku https://wiadomosci.wp.pl/iran-apeluje-d ... 623508544a
LUKA -my co będzie :lol:
Zerknijcie na wskaźniki.
Jackowski nawet Wam tyle nie powie :563:
Może pod QM grają

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Oliwa WTI niczego nie twierdzę ale 78,6 źle wróży ,na tej wysokości jest B z motyla rynek może szukać wsparcia do powrotu :idea:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Gold udowadnia że to dość skuteczna formacja cenowa ,warto się z nią zapoznać ,występuję jako prosty układ ale bywa też rozbudowany :wink: i tu mam wątpliwości co Cap and handel które pokazywałem jeszcze w czwartek

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Parada flag - ciekawostka struktualna
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

ODPOWIEDZ