DayTrading: Piątek 01.05.2026
Re: DayTrading: Piątek 01.05.2026
zrobili majowke na tym edku w czwartek byl sygnał wyrazny na spadki zrobili w piatek w dzien wyrazny sygnal na wzrosty a zamkniecie jak widac negacja i sygnał na spadkicugan pisze: 01 maja 2026, 20:11 Jednym słowem na dz.
Nabroili ina to samo miejsce wrócili
Majowa wycieczka !
leca sobie w bolka wyraznie
zeszli 50 pip mam ski w zasadzie to powinienem na otwacie kasowac i tyle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ropa naftowa
TRUMP
Prezydent USA Donald Trump poinformował w piątek Kongres w swoim liście, że działania wojenne z Iranem "zakończyły się". W ten sposób administracja chce uniknąć konieczności otrzymania zgody ze strony kongresmenów na kontynuację operacji zbrojnej.
xxxxxxxxxxxxxx
Zbudowaliśmy coś wielkiego, a potem powiedziałem: "teraz musimy rozbić trochę jajek". I jedyne, co mnie zaskoczyło - to, że naprawdę myślałem, iż ropa będzie (...) dużo, dużo droższa, niż się okazało. To znaczy, nie jest niska, na pewno nie jest niska - mówił Trump. - Ale runie w dół, jak tylko ta wojna się skończy - przewidywaŁ
ropka zejscie zgodnie z planem ze 106 na 100 wczoraj na wti czyli klasyka piatkowa
XXXXXXXXXXXXXX
Zamkniecie bylo niczego sobie jak widać
/projekcje na gaz i rope na krotko tez widać 
ropks esek juz nie mam i to tez widac
Cieszy wreszcie wyrazny spokoj na forum
NIE wiem jaki ban ma setka i na ile ale wyraznie chwila oddechu i spokoju ha ha ha
TRUMP
Prezydent USA Donald Trump poinformował w piątek Kongres w swoim liście, że działania wojenne z Iranem "zakończyły się". W ten sposób administracja chce uniknąć konieczności otrzymania zgody ze strony kongresmenów na kontynuację operacji zbrojnej.
xxxxxxxxxxxxxx
Zbudowaliśmy coś wielkiego, a potem powiedziałem: "teraz musimy rozbić trochę jajek". I jedyne, co mnie zaskoczyło - to, że naprawdę myślałem, iż ropa będzie (...) dużo, dużo droższa, niż się okazało. To znaczy, nie jest niska, na pewno nie jest niska - mówił Trump. - Ale runie w dół, jak tylko ta wojna się skończy - przewidywaŁ
ropka zejscie zgodnie z planem ze 106 na 100 wczoraj na wti czyli klasyka piatkowa
XXXXXXXXXXXXXX
Zamkniecie bylo niczego sobie jak widać
ropks esek juz nie mam i to tez widac
Cieszy wreszcie wyrazny spokoj na forum
NIE wiem jaki ban ma setka i na ile ale wyraznie chwila oddechu i spokoju ha ha ha
to jeszcze dolce
mysle ze w maju powinien byc atak na 3,8 bo pozniej moze byc tylko gorzej
wakacje to przewaznie tani dolar
jak nie zrobi rynek tego wyzej 3,75 a w zasadzie chociaz 3,8
to w dół sporo miejsca jest

mysle ze w maju powinien byc atak na 3,8 bo pozniej moze byc tylko gorzej
wakacje to przewaznie tani dolar
jak nie zrobi rynek tego wyzej 3,75 a w zasadzie chociaz 3,8
to w dół sporo miejsca jest
Ostatnio zmieniony 02 maja 2026, 07:31 przez mbaxster, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem jak to działa u Twojego broka, ale u mnie jak była luka na ropie to otwarte L-ki nie zamknęły się na moim tp, lecz tam gdzie otwarło rynek, a rynek poleciał dwa dolce wyżej. Mało tego tam gdzie miałem tp dla L-ek miałem ustawione oczekujące szorty i je też załapało dwa dolce wyżej. W tym przypadku akurat obie transakcje wyszły na moją korzyść.Elek pisze: 01 maja 2026, 22:03 Ustawiłem ski na indeksach poniżej progu przed zamknięciem. Luka w górę spoko, luka w dół super.
Tak więc nie wiem czy to co zrobiłeś było dobrym pomysłem
Jeżeli chodzi o indeks S&P500 , to zbliżamy sie do dość ciekawych poziomów. Poziom 7460 moze byc miejscem zwrotnym.Warto zauważyć, że te „ prostokąty” sa równej wielości, tyle tylko ze rozciągnięte w czasie bardziej lub mniej. ( sa jedynie minimalne naruszenia )
Ostatnia „ różowa” korekta była w marcu 2025 po ogłoszeniu ceł na cały świat przez Trumpa, po której to korekcie nastąpiła „niebieska” fala wzrostowa trwająca od 09.04.2025.
Zasieg niebieskiego prostokąta sięga do 7460! - czyli jeszcze kawałek pasowałoby podejść w górę. Byli juz w piątek na 7300!
15 maja jest zmiana szefa FEDu i zakładam, że do tego czasu bedą chcieli to 7460 zrobić, a zmiana szefa FEDu moze byc trigerem do głębszej korekty czyli możemy zacząć rysować kolejny różowy prostokąt w dół, który bedzie sięgał do 6170.
Ps. Malowidło zrobione na W1 żeby ładnie było widać OB jakimi chodzą od lat.
Zobaczymy czy tym razem bedzie podobnie.
Ostatnia „ różowa” korekta była w marcu 2025 po ogłoszeniu ceł na cały świat przez Trumpa, po której to korekcie nastąpiła „niebieska” fala wzrostowa trwająca od 09.04.2025.
Zasieg niebieskiego prostokąta sięga do 7460! - czyli jeszcze kawałek pasowałoby podejść w górę. Byli juz w piątek na 7300!
15 maja jest zmiana szefa FEDu i zakładam, że do tego czasu bedą chcieli to 7460 zrobić, a zmiana szefa FEDu moze byc trigerem do głębszej korekty czyli możemy zacząć rysować kolejny różowy prostokąt w dół, który bedzie sięgał do 6170.
Ps. Malowidło zrobione na W1 żeby ładnie było widać OB jakimi chodzą od lat.
Zobaczymy czy tym razem bedzie podobnie.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Może pod QM grającugan pisze: 01 maja 2026, 21:18LUKA -my co będzieMERLIN pisze: 01 maja 2026, 20:53To jest cyrk na kółkachcugan pisze: 01 maja 2026, 20:11 Jednym słowem na dz.
Nabroili ina to samo miejsce wrócili
Majowa wycieczka !![]()
z czwartku https://wiadomosci.wp.pl/iran-apeluje-d ... 623508544a
Zerknijcie na wskaźniki.
Jackowski nawet Wam tyle nie powie![]()
Oliwa WTI niczego nie twierdzę ale 78,6 źle wróży ,na tej wysokości jest B z motyla rynek może szukać wsparcia do powrotu 
Gold udowadnia że to dość skuteczna formacja cenowa ,warto się z nią zapoznać ,występuję jako prosty układ ale bywa też rozbudowany
i tu mam wątpliwości co Cap and handel które pokazywałem jeszcze w czwartek
Parada flag - ciekawostka struktualna
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.