Dopóki cena jest pod poziomem4241-4245 zakładam próbe rozbicia 4200 i dojscie do 4153. ( h1) -tam próbować bede L o ile w ogóle zejdą ponizej 4200
Wyjscie powyzej 4245 odwołuje powyższy scenariusz. ihmo
edit. Chyba jednak juz po ptokach , 4200 zbyt mocne wsparcie zeby je ruszyć
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
są lepsze okazje teraz niz S na złoto po co sie pchac pod parowóz ktory wlasnie tankuje wodę...
za chwile zarobisz z SSS na us500 poczekaj tylko niech sie po fedzie najedza i sie zacznie blizej sylwetra bal, szampanow bynajmniej nie bedzie od razu ostrzegam............
SP500 na S?
Ja nie dotykam poważniejszego S na tym instrumencie dopóki nie zrobia 7488. Nie mam pojęcia kiedy to zrobią, ale dopiero jak tam dotrą to będę myśłał o wiekszym S i na dłuższy termin.
Oczywiscie środowy FED może namieszać i nadać kierunek na dłuższy czas, ale moim głównym scenariuszem jest dojscie do 7488. Tam S jak nie wiem co i minimum 20% w dól na indeksie .... ihmo
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
porownywanie akcji do fizycznego złota, no..........
na te 7400 to kazdy czeka i pewnie dadza sie kazdemu spokojnie zapakowac...... yhy....... to ostatnie podrygi..........
zwała 80% nas czeka na akcjach. juz widze sprzedajacych złoto jak stoja w kolejkach do skupu
ameryczka sie konczy razem ze swoim obsranym dolarem, wydymani makulaturą wierzyciele zaczynaja pukac do drzwi. wszystkich nie najada... dzis ostatnia szansa sie go pozbyc........
hmmm....
Na SP500 do "magicznego" poziomu 7000 brakuje ("zaledwie" lub "aż") 140pkt. Myśle ze będą chcieli zaatakowac lub chociaż zbliżyć sie do tego poziomu jeszcze w tym roku. Tak czuje w kościach , bo na wykresie to mozna sie dopatrzeć całkiem fajnych sygnałów spadkowych , ale ja nie dotykam jeszcze S.
FED to zawsze loteria, ale kształt, wielkość i kolor swiecy D1 z FED-u jest zazwyczaj doskonałym sygnałem co do kierunku w którym pójdzie wykres w kolejnych tygodniach. Mysle ze warto poczekac z decyzjami i po FEDzie obrać kierunek