Strategie obejrzałem na YT. Przeprowadzone testy pokazały świetny wynik. W okolicach 50% przy RR=strata/zysk=1:2.
Z założenia jest bardzo prosta. Zachęcam do przetestowania i podania wyników. Nie tylko na eurusd tak jak na filmie.
Skuteczność bardzo zaskakująca. Czy to przypadek czy faktycznie ten setup gwarantuje tak wysoką skuteczność.
Bo juz kilka razy spotkałem się z strategią co w testach dawała świetne rezultaty ale w REALU już dużo gorzej.
https://www.youtube.com/watch?v=2H9dQWZa-XA
Na etacie
Re: Na etacie
Zastanów się logicznie - czy takie podejście do tradingu ma w ogóle jakiekolwiek minimalne podstawy fundamentalne i logiczne?
Gość sobie wybrał konkretny zakres danych na konkretnym instrumencie - i co ma z tego niby wynikać? To tylko szum informacyjny, który akurat przy takim zastosowaniu dałby zarobić, ale już w innych latach się nie sprawdzi, bo nie ma to żadnego sensu. To szukanie magii na wykresie.
Nie ma to nic wspólnego z dochodowym tradingiem - to "czarowanie" na wykresie szukając korelacji, które są jedynie szumem - szczególnie, że "strategia" opiera się na niskim interwale, co zawsze wskazuje na amatorów.
Krótko mówiąc - nie, nie będzie to działać w długim terminie. Jest to totalnie pozbawione logiki i sensu.
Gość sobie wybrał konkretny zakres danych na konkretnym instrumencie - i co ma z tego niby wynikać? To tylko szum informacyjny, który akurat przy takim zastosowaniu dałby zarobić, ale już w innych latach się nie sprawdzi, bo nie ma to żadnego sensu. To szukanie magii na wykresie.
Nie ma to nic wspólnego z dochodowym tradingiem - to "czarowanie" na wykresie szukając korelacji, które są jedynie szumem - szczególnie, że "strategia" opiera się na niskim interwale, co zawsze wskazuje na amatorów.
Krótko mówiąc - nie, nie będzie to działać w długim terminie. Jest to totalnie pozbawione logiki i sensu.
Potestuje i dam znać jakie wyniki. Innych tez zachęcamKrisRapin pisze: 29 sie 2025, 17:23
- MetaPoznanie
- Gaduła

Ten gość spamuje TikToka swoimi filmikami z "wiedzą na temat tradingu" jak dałem lajka przy którymś to za chwile pisał do mnie jego bot pytając o trading a po kilku słowach chciał mi wcisnąć jakiś szajs rekomendując grę na jakiejś SCAM platformie u jakiegoś dzikiego brokera . Komercja chce zrobić zasięgi filmikami z wiedzą powszechnie znaną a dodatkowo coś jako IB chapnąć . Na tym Tiktok to ogóle nie można dać lajka czy komentarza pod żadnym tematem tradingowym bo zaraz AIbot właściciela kanału zaczyna do ciebie wypisywać
Kontekst jest królem, wskaźnik tylko doradcą.
Cena może zawrócić na zupełnie różne sposoby.
Cena może zawrócić na zupełnie różne sposoby.
Koszty transakcyjne zostały uwzględnione? Zmienność na eurusd na 1 h jest niska. W tym filmiku ja widzę czerwona pola określające stratę na kilka pipsów, nawet chyba mniej niż 5. Co ze spreadem? Jak sl jest na przykład 5 pipsów a kupił tak że zrobiło mu się 5,5 pipsa bo sl jest na tym samym poziomie a kupił po ask a nie po bid i z poślizgiem to musi mieć tp 11 i to liczony od ceny wejścia liczonej po ask a nie bid. Prowizje? Poślizgi? Tak się pytam bo nie nigdy nie robiłem testów na takiej platformie więc nie wiem jak to jest liczone a on nic nie pokazał.
Bardzo zasadne pytanie. Niestety we wszelkich testach poslizgi czy rozjechane spready nie sa brane pod uwage. No bo i skąd na historii takie dane brać?alinoe pisze: 04 wrz 2025, 11:35 Prowizje? Poślizgi? Tak się pytam bo nie nigdy nie robiłem testów na takiej platformie więc nie wiem jak to jest liczone a on nic nie pokazał.
Niemniej warto strategie testować by sie przekonać czy zarabiają w ogóle w warunkach bardzo sprzyjających bez tych problemów jak wyżej. Bo jeśli nie to szkoda sobie strategią głowe zawracać