THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
RobertFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertFx »

Przeczytaj manual - sygnały SELL i BUY nie sa SYGNAŁAMI na sprzedaż lub zakup - mają zwrócic tylko Twoja uwagę na zaistniała sytuację - to TY podejmujesz ostateczna decyzję. A na rónych wykresach sygnały moga być rózne np w zależności od TF

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

idźcie z tymi wskaźnikami !!! , na jednym wykresie pokazuje BUY, a na drugim takim samym SELL

fakt, pewnie ma gdzieś racje !!
chodzi o to, zeby je ze soba zgrac i dostosowac do obecnej sytuacji na rynku, przyznaje, ze po 2 dniach testowania jestem bardzo pozytywnie nastawiony do systemu :D

bankier
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankier »

inwestor86 pisze:
idźcie z tymi wskaźnikami !!! , na jednym wykresie pokazuje BUY, a na drugim takim samym SELL

fakt, pewnie ma gdzieś racje !!
chodzi o to, zeby je ze soba zgrac i dostosowac do obecnej sytuacji na rynku, przyznaje, ze po 2 dniach testowania jestem bardzo pozytywnie nastawiony do systemu :D
Zawsze tak jest. Po prezentacji jakiegoś sytemu pojawia się zachwyt.
Po kilku dniach, tygodniach wątek umiera bo system nie jest taki profitowy jak mogłoby się wydawać. I znowu stracone nadzieje... :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

bankier pisze:Po kilku dniach, tygodniach wątek umiera bo system nie jest taki profitowy jak mogłoby się wydawać.
dlaczego mial by przestac byc profitowy?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

bankier pisze:Po kilku dniach, tygodniach wątek umiera bo system nie jest taki profitowy jak mogłoby się wydawać
co Ty gadasz- bankier ????
wątek na ff istnieje od ponad pół roku i cały czas żyje, są nowe, wpisy, nowi userzy- ludzie więcej cierpliwości, najpierw nauczycie się dobrze systemu, wyczujcie go, w 100% przestrzegajcie jego zasad- a potem dopiero oceniajcie. Nie ma maszynek do robienia pieniędzy (a na pewno nie za darmo)- nawet na fx trzeba się narobić, żeby zarobić

jarektrade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarektrade »

Dokładnie tak, trzeba wyczuć system i zrozumieć jego mechanizmy.
Swoją drogą ten system nie pochodzi z ebay i nie jest określany mianem SUPER.
Stworzył go doświadczony inwestor ze swoją ekipą i cały czas jest on ulepszany.

btw: Ja osobiscie nigdy nie grałem na dane fundamentalne ale na stronie Cobry znalazłem fajny i prosty sposób mianowicie:
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybował.

gensek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gensek »

btw: Ja osobiscie nigdy nie grałem na dane fundamentalne ale na stronie Cobry znalazłem fajny i prosty sposób mianowicie:
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybowa

Stary kilkuletni sposób przed którym brokerzy zabezpieczają się rozszerzając spread podczas danych lub nie gwarantują SL

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

jarektrade pisze:Ja osobiscie nigdy nie grałem na dane fundamentalne ale na stronie Cobry znalazłem fajny i prosty sposób
zauważ, że na danych często zdarza się tak, że najpierw leci w jedną stronę, potem w drugą- istnieje spora szansa, że załapie Ci oba SL- niestety gra na danych nie jest prosta

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

zly dzien dzisiaj.. prawie wszystko na minus, ale warunki nie byly latwe, ktos zarobil dzisiaj?

RobertFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertFx »

Najpierw na kablu straciłęm ok 80 pipsów, ale gestem rozpaczy wszedłem na falę zwrostową edka i kabla ( po 16.00) i odrobiłem 105 pipek.Używałem THV ale dzisiaj wąsy świec łapały wszystkie mozliwe SL :)

ODPOWIEDZ