THV system słyszał ktoś?
- inwestor86
- Pasjonat
Zawsze tak jest. Po prezentacji jakiegoś sytemu pojawia się zachwyt.inwestor86 pisze:chodzi o to, zeby je ze soba zgrac i dostosowac do obecnej sytuacji na rynku, przyznaje, ze po 2 dniach testowania jestem bardzo pozytywnie nastawiony do systemuidźcie z tymi wskaźnikami !!! , na jednym wykresie pokazuje BUY, a na drugim takim samym SELL
fakt, pewnie ma gdzieś racje !!
Po kilku dniach, tygodniach wątek umiera bo system nie jest taki profitowy jak mogłoby się wydawać. I znowu stracone nadzieje...

- inwestor86
- Pasjonat
co Ty gadasz- bankier ????bankier pisze:Po kilku dniach, tygodniach wątek umiera bo system nie jest taki profitowy jak mogłoby się wydawać
wątek na ff istnieje od ponad pół roku i cały czas żyje, są nowe, wpisy, nowi userzy- ludzie więcej cierpliwości, najpierw nauczycie się dobrze systemu, wyczujcie go, w 100% przestrzegajcie jego zasad- a potem dopiero oceniajcie. Nie ma maszynek do robienia pieniędzy (a na pewno nie za darmo)- nawet na fx trzeba się narobić, żeby zarobić
-
- Bywalec
Dokładnie tak, trzeba wyczuć system i zrozumieć jego mechanizmy.
Swoją drogą ten system nie pochodzi z ebay i nie jest określany mianem SUPER.
Stworzył go doświadczony inwestor ze swoją ekipą i cały czas jest on ulepszany.
btw: Ja osobiscie nigdy nie grałem na dane fundamentalne ale na stronie Cobry znalazłem fajny i prosty sposób mianowicie:
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybował.
Swoją drogą ten system nie pochodzi z ebay i nie jest określany mianem SUPER.
Stworzył go doświadczony inwestor ze swoją ekipą i cały czas jest on ulepszany.
btw: Ja osobiscie nigdy nie grałem na dane fundamentalne ale na stronie Cobry znalazłem fajny i prosty sposób mianowicie:
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybował.
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybowa
Stary kilkuletni sposób przed którym brokerzy zabezpieczają się rozszerzając spread podczas danych lub nie gwarantują SL
Gdy wiemy ze o godzinie 16.00 będą podane np dane o stopach % to wchodzimy na pozycje długą i krótka ze SL 15pipsów chwile wcześniej. Po publikacji danych są duże ruchy wiec może to nie jest zły sposób, szczególnie ostatnio po danych z USA jak dolar poszybowa
Stary kilkuletni sposób przed którym brokerzy zabezpieczają się rozszerzając spread podczas danych lub nie gwarantują SL
- inwestor86
- Pasjonat