DayTrading: Piątek 18.07.2025
DayTrading: Piątek 18.07.2025
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Piątek 18.07.2025
na gaziku przydałoby się teraz z 15-20 pkt w dół aby wejsc ponownie w ele IMO
kakao wydaje się być w dobrym miejscu do wyjscia w górę nie gram tego, tylko obserwuje 

- MetaPoznanie
- Gaduła
Jeśli ktoś nie dotrzymuje słowa to zwykle żadnej umowy nie będzie umiał dotrzymać , Ty jesteś nie wiarygodny wątek twojego konkursu a teraz rzucasz kolejne zaproszenia słowa bez pokrycia.
Co do tego co stanie się na Majorsach to już ci to tłumacze tu i teraz na EUR/USD
Do 01.07.25 Na EUR/USD (poziom okolice 1,8) był wyraźny trend wzrostowy po czym nastąpiła korekta , do 1,550 Czy nastąpiło to z bo tak wypadało z jakiegoś AT ?

Co mamy na dzień dzisiejszy ?
Zintensyfikowane negocjacje przed terminem: UE i USA są w trakcie intensywnych rozmów, aby osiągnąć porozumienie handlowe przed 1 sierpnia Ursula von der Leyen a za nią Kanclerz Niemiec i Macron z Francji podkreślają konieczność dialogu . Tak więc zmiękła faja liderom UE pójdą na ustępstwa a rynek powoli kupuje te narracje budując pozycje L pod ewentualny wystrzał ceny po ogłoszeniu że sie dogadają wtedy możliwy DYNAMICZNY powrót do poziomu 1,8 i ewentualny atak na 2,0
To nie jest analiza na 48h bo to mrzonka , taka perspektywa sie nie na daje dla DT tradera a ni dla skalpera , moja prognoza jest mniej więcej do końca miesiąca , jeśli budować pozycje to trzeba to robić już , ja robiłem to juz wcześniej małymi pozycjami mimo że cena spadała
Dodatkowo prawdopodobieństwo kontynuowania trendu wzrostowego na EUR wzmacniają ciągłe groźby i naciski Trumpa na FED by obniżył stopy% w końcu sie ugną i obniżą więcej niż rynek się spodziewa decyzja 29-30 lipca 2025 roku
Dodatkowo ponoć są jakieś nieprawidłowości a chodzi o kwotą 2,5 miliarda $ przy takiej kwocie zawsze znajda sie nieprawidłowości https://finance.yahoo.com/news/powell-d ... 36058.html i raczej bankierom nie na reke by to prac publicznie

To były argumenty By kupic , kiedy uznam że nie mam racji i zamknę? Będę śledził newsy przede wszystkim zerwanie negocjacji lub spadek poniżej 1,5 wtedy uznaje że analiza była błedna.
To tyle jesli chodzi o sentyment makro i nastawienie rynku, Jestem zdania że nie mozna budowac spokojnie konta bez wiedzy o tym co dzieje sie na rynkach no może na interwale M1 coś poskalpic
To może teraz analiza pod wzgledem płynności bo tylko pot takim kątem analizuje jesli chodzi o AT
1,550 i te okolice jest bronione to widać
SS H4 w zaznaczonym miejscu jest mnóstwo płynności , górny zakres konsoli , LT poziomy OHLC ostatnich dni , z zasięgów NT 1,660 Dla zasady rynek wybija takie miejsca jest tam mnóstwo płynności pozycji S wiec nawet jesli ruch w góre nie będzie kontynuowany to zwykle idą w takie miejsca by zebrać pozycje i wymusić likwidacje lewarowanych pozycji
Zamykanie shortów = przymusowe kupowanie, bo żeby zamknąć shorta, trzeba odkupić pozycję.
Po czym zwykle dokłada popytu , cena rośnie jeszcze bardziej , kolejni shortujący są zmuszeni do zamknięcia , spirala w górę. Broker wyrzuca przelewarowanych z pozycji mechanizmem MC

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
biała i ewentualnie niebieska - tam widziałbym miejsce dla moich el na następny tydzień. udanych trejdów dla wszystkich

do pomarańczowej i dalej esy
ROMEK
na gazie
KAZDE ZEJSCIE BYLOBY OK ALE NAJLEPIEJ DO LUKI
EDEK
JAKAS TAKA PROJEKCJA
MetaPoznanie
POPRAW
1,15 i 1,18 a nie a,5 I 1,8
w zasadzie istotna wsparcie jest raczej nas 1,146xxxx

na gazie
KAZDE ZEJSCIE BYLOBY OK ALE NAJLEPIEJ DO LUKI

EDEK
JAKAS TAKA PROJEKCJA

MetaPoznanie
POPRAW
1,15 i 1,18 a nie a,5 I 1,8

w zasadzie istotna wsparcie jest raczej nas 1,146xxxx

podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
No zobaczymy . Ja wziąłem L po 7536 na skalpa z celem na 7787 z m15 . Ale jakby poszli wyżej to nie miałbym nic przeciwko.
Sl juz na be oczywiście bo to „niebezpieczny instrument”

Edit.
Poziom 8k połamali bez żadnej walki o niego, wiec z tylu głowy mam to, że mogą chcieć go przetestować od dołu.
Zobaczymy .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
- MetaPoznanie
- Gaduła
No faktycznie cyferki pozjadałem
No ale chyba idzie sie domyśleć o jakie poziomy chodzi , nie mogę już edytować postu
Tak jest tam wsparcie 1,146 , tylko z jest nim taki problem że cena może do niego nie zejść i zostanę bez pozycji , a jeśli do niego zejdzie to nie będę tyle trzymał bo to sporo pips straty by wyszło Poniżej 1.15400 uznam ze nie miałem racji , no ale z mojej projekcji wychodziło mi "kup" no to kupilem

Tak jest tam wsparcie 1,146 , tylko z jest nim taki problem że cena może do niego nie zejść i zostanę bez pozycji , a jeśli do niego zejdzie to nie będę tyle trzymał bo to sporo pips straty by wyszło Poniżej 1.15400 uznam ze nie miałem racji , no ale z mojej projekcji wychodziło mi "kup" no to kupilem

NQ ( nie gram go ) u mnie był szczyt na 23319.25 zasieki zadziałały, pytanie czy tylko na chwile czy na dłużej i czy bedzie głębiej w dol ?
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...