MomentW pisze: ↑11 maja 2025, 09:13
Tp 90 sl 500
Żeby ten system działał przy tych parametrach to skuteczność musiała by oscylować w granicach 80% a system jest oparty o średnie więc to zawsze traci w konsolach które sa zmorą rynków może na BTC ten system dawał by rade , lub ty wiesz kiedy grać a kiedy nie i to jest całe sedno systemu że on dla ciebie działa .
Średnia dzienna zmienność: 60–70 pipsów EUR/USD w wakacje spadnie do 40-50 jesteś w tym systemie jesteś narażony na nie wyjście z pozycji na koniec dnia co może spowodować dodatkowe ryzyko koszty w postaci swap i luk rynkowych niwelujących zysk z TP , Jeśli SL jest sztywny 500 pips to jego kwota zawsze powinna być taka sama a w tym wypadku nigdy nie będzie , przez zmienne które ci wymieniłem powyżej.
Ja ci nic nie sugeruje , opisuje tylko co widzę jako osoba nie związana emocjonalnie z tym systemem gry , ja jeśli miał bym nim grać to zmienił bym parametry na TP 9 SL 50 by uniknąć długotrwałego przebywania w rynku.
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.