Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

adamkaluza pisze:
23 wrz 2024, 00:11
Mam EU, w "ustawieniach konta - ustawienia handlowe - dźwignia" można zmieniać wartość dźwigni. Zmieniłem z 30 na 100 ale na rachunku nic się nie zmieniło, dlatego pytam jak to działa. Ogólnie jakoś tutaj dziwnie z tą dźwignią, bo każdy instrument ma jakąś przypisaną np. eur/jpy ma 1:30 a aud/jpy 1:20, jak się wyświetli w platformie wymagany depozyt i inne właściwości instrumentu to się te dźwignie wyświetlają i są różne dla różnych instrumentów.
Wydaje mi się, że to jakiś błąd, bo u mnie nie można zmienić dźwigni i jedyne co mogę edytować to Equity Stop Loss. Zresztą w EU nie można tego robić, bo obowiązuje ESMA - i dlatego zapewne nic się nie zmienia w praktyce. W Dukascopy Bank jest opcja samodzielnego zlecenia zmiany lewara, bo tam standardowo masz 1:100, a jest opcja zmiany na 1:200 - 1:300.

Co do drugiej części postu. Tu również kłania się ESMA. Artykuł sprzed 6 lat ale nic się nie zmieniło:
https://forexclub.pl/esma-dzwignia-podz ... strumenty/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Możliwe że błąd bo ja kiedyś tez nie mogłem zmienić, teraz się bawiłem i przyjęło mi 100, ale nic to realnie nie zmieniło. Chociaż w ustawieniach mi przyjęło 100 i teraz mam tak w "moje konto" "ogólne" tam gdzie dodałeś swój zrzut ekranu:
Dźwignia 100
Dźwignia weekendowa 90
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Co to jest "Dividend for position ***** JPN.IDX/JPY"? Dywidenda dla indeksu? Tylko że nie jest to dywidenda bo czasem jest mniejsza od zero. W panelu klienta/zarządzanie funduszami/historia transakcji się wyświetla.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

adamkaluza pisze:
29 kwie 2025, 16:27
Co to jest "Dividend for position ***** JPN.IDX/JPY"? Dywidenda dla indeksu? Tylko że nie jest to dywidenda bo czasem jest mniejsza od zero. W panelu klienta/zarządzanie funduszami/historia transakcji się wyświetla.
Dywidenda spółki wchodzącej w skład indeksu. Może być ujemna w sytuacji, gdy miałem shorta na indeks i wtedy zamiast dostać dywidendę, to musiałeś ją "oddać".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Widzę wiele nowych instrumentów jeśli chodzi o waluty, doszło sporo egzotyków i krosów walut z metalami. Tak przy okazji jakby tu jeszcze ktoś grał bo widzę, że forum kona powoli.

ODPOWIEDZ