Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
DayTrading: Piątek 08.11.2024
Re: DayTrading: Piątek 08.11.2024
eur/dol
zostaje 0,5 lot z 1,0816
ropa wti
550 baryłek
to tyle pap
zostaje 0,5 lot z 1,0816
ropa wti
550 baryłek
to tyle pap
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny
ani o tym pisać
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

ropa cd
300baryłek ski
lka edek juz
ski bp 
raczej nie pozycjonuje juz /nic na siłe bo piatek nara
300baryłek ski

lka edek juz

raczej nie pozycjonuje juz /nic na siłe bo piatek nara

ani o tym pisać

wasze argumenty są raczej słuszne,
ski to nie najlepszy pomysł na us500 teraz.
raczej to zamkne dzis.
ski to nie najlepszy pomysł na us500 teraz.
raczej to zamkne dzis.
Ja będę obserwował 6016-6025 pod potencjalną korektę i tam moze małe S. ( h1-H4 ) ale nie będę sie upierał przy tym S ! ( skalp raczej jak juz )
Generalnie myśle, że poziom 6k bedą chcieć utrzymać do końca tygodnia i zamknąć tydzień powyżej 6k lub w okolicy. I myśle tez, ze dzis bedzie taka męcząca konsola/ kiszenie sie w miejscu do wejścia USA . A i po wejsciu USA niewiele żwawiej moze byc, bo i po co dzis miałyby byc jakieś manewry?
FED juz był , prezydenta juz wybrali - nowy/stary „mesjasz” który bedzie ratował Amerykę i sprawi ze bedzie „GREAT AGAIN” , okrągły psychologiczny poziom 6k przebili i teraz tylko utrzymać to co juz jest wyrysowane do końca tygodnia, żeby świeca W1 byla taka jaka jest lub knota jej dorysowac jeszcze na te 6025 i potem cofnąć znowu do bazy czyli tu gdzie jesteśmy .
A od nowego tygodnia sie zobaczy czy bedą korekcic czy nie .
Tak myśle, a jak bedzie to sie zobaczy.
Jestem bardzo ciekawy czy poziom 6k utrzymają jako wsparcie do końca dzisiejszej sesji . Zakładam ze tak.
Edit. To tylko takie moje rozkminki i tok myslenia , gwarancji nie daje żadnych , że tak bedzie . Offkors.
Generalnie myśle, że poziom 6k bedą chcieć utrzymać do końca tygodnia i zamknąć tydzień powyżej 6k lub w okolicy. I myśle tez, ze dzis bedzie taka męcząca konsola/ kiszenie sie w miejscu do wejścia USA . A i po wejsciu USA niewiele żwawiej moze byc, bo i po co dzis miałyby byc jakieś manewry?
FED juz był , prezydenta juz wybrali - nowy/stary „mesjasz” który bedzie ratował Amerykę i sprawi ze bedzie „GREAT AGAIN” , okrągły psychologiczny poziom 6k przebili i teraz tylko utrzymać to co juz jest wyrysowane do końca tygodnia, żeby świeca W1 byla taka jaka jest lub knota jej dorysowac jeszcze na te 6025 i potem cofnąć znowu do bazy czyli tu gdzie jesteśmy .
A od nowego tygodnia sie zobaczy czy bedą korekcic czy nie .
Tak myśle, a jak bedzie to sie zobaczy.
Jestem bardzo ciekawy czy poziom 6k utrzymają jako wsparcie do końca dzisiejszej sesji . Zakładam ze tak.
Edit. To tylko takie moje rozkminki i tok myslenia , gwarancji nie daje żadnych , że tak bedzie . Offkors.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
nie ma zadnego sygnalu na spadki
wiec takie wejscie w sapke za bardzo nic nie daje tak ja uwazam / no ok kilka pktow moze sie uszczknie na zasadzie realizacji zysku no ale dzis piatek to nie jest wejscie na weekend i tak 6016 mozna lekko zaryzykowac ale lekko
wyraznie przynajmniej na razie ski na indeksach w drugiej polowce roku to zły pomysł
lepiej poczekac na jakis tam spadek i zaryzykowac lki
nie gram indeksow
a reszta
a moze byc tak ze to co widac to zostanie na weeken
nie mam pomysłu nara
mam wrazenie z układow na wykresie ze lepszy do ataku na eski jest dax

bo tu przynajmniej jest o co sie oprzec
bo sapek to puste pole ha ha ha
na sapce z abc mam 100proc na 6026
bezpieczniej z okolicy 50fb daxa pukac jak wykres
mykam bo jak patrze to kusi mnie by eskowac nara
wiec takie wejscie w sapke za bardzo nic nie daje tak ja uwazam / no ok kilka pktow moze sie uszczknie na zasadzie realizacji zysku no ale dzis piatek to nie jest wejscie na weekend i tak 6016 mozna lekko zaryzykowac ale lekko
wyraznie przynajmniej na razie ski na indeksach w drugiej polowce roku to zły pomysł
lepiej poczekac na jakis tam spadek i zaryzykowac lki

nie gram indeksow
a reszta
a moze byc tak ze to co widac to zostanie na weeken
nie mam pomysłu nara
mam wrazenie z układow na wykresie ze lepszy do ataku na eski jest dax

bo tu przynajmniej jest o co sie oprzec

na sapce z abc mam 100proc na 6026

bezpieczniej z okolicy 50fb daxa pukac jak wykres
mykam bo jak patrze to kusi mnie by eskowac nara
ani o tym pisać

W mojej ocenie gra na spadki w indexach to duże ryzyko
Czy możemy trochę w dłuższej perspektywie,
to pewnie nie to miejsce ale warto posłuchać mądrzejszych od siebie
tak ogólnie nie sądzicie że powoli już chyba końcówka tych wzrostów, pewnie jeszcze do końca roku idziemy na północ, a jak obstawiacie potem - Buffet wszystko sprzedaje, zaczyna szaleć krypto, GPW z kolei naprawdę tania - hm ... czy ktoś z Was obstawia większe spadki po nowym roku?
Ja trochę bardziej długoterminowo pod to sie nastawiam ...
to pewnie nie to miejsce ale warto posłuchać mądrzejszych od siebie

tak ogólnie nie sądzicie że powoli już chyba końcówka tych wzrostów, pewnie jeszcze do końca roku idziemy na północ, a jak obstawiacie potem - Buffet wszystko sprzedaje, zaczyna szaleć krypto, GPW z kolei naprawdę tania - hm ... czy ktoś z Was obstawia większe spadki po nowym roku?
Ja trochę bardziej długoterminowo pod to sie nastawiam ...
Przy okazji jeszcze czy ktoś gra USDJPY - póki co idzie jak po sznurku według Szwajcara do 145
jednak spadło z tych 6000 zamknełem to jednak, na knysze jest
indexy to nie moja bajka.