Jak rozliczyć podatek z proptradingu to zdecydowanie najczęściej pojawiające się pytanie w tej branży (przynajmniej w Polsce ). Wątpliwości jest masa, bo żaden przepis tego nie reguluje ale mam dla Was wiedzę w pigułce, przekazaną przez osobę, która od paru lat handluje w propach, zarabia na tym i... rozlicza się z tego. Jest też link do interpretacji US. Mam nadzieję, że to pomoże
https://forexclub.pl/proptrading-a-poda ... ndowanych/
Firma proptradingowa, konto fundowane - jak rozliczyć podatek
Re: Firma proptradingowa, konto fundowane - jak rozliczyć podatek
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Re: Firma proptradingowa, konto fundowane - jak rozliczyć podatek
Próbował ktoś iść drogą działalności gospodarczej? Bo by być najbardziej bezpieczny potrzebny jest PKD, PKWiU oraz indywidualna interpretacja prawna.
Ja obecnie właśnie próbuję FTMO podpiąć pod swoją działalność w tym celu napisałem do GUS-u, jednakże jak możecie się domyślić nie jest łatwo.
Mianowicie mam problem z przedstawieniem co jest efektem końcowym i jaki jest cel działalności.
Totalnie nie ogarniam prawa, a tutaj już po pomocy lekkiej ze strony prawnika postawił się mur.
Może ktoś z Was już przeszedł tą drogę i ma jakąś interpretacje od GUS-u, wiadomo potem trzeba do odpowiedniego urzędu skarbowego po przydzieleniu PKD.
Ja obecnie właśnie próbuję FTMO podpiąć pod swoją działalność w tym celu napisałem do GUS-u, jednakże jak możecie się domyślić nie jest łatwo.
Mianowicie mam problem z przedstawieniem co jest efektem końcowym i jaki jest cel działalności.
Totalnie nie ogarniam prawa, a tutaj już po pomocy lekkiej ze strony prawnika postawił się mur.
Może ktoś z Was już przeszedł tą drogę i ma jakąś interpretacje od GUS-u, wiadomo potem trzeba do odpowiedniego urzędu skarbowego po przydzieleniu PKD.