ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink chciałeś link - pierwszy z brzegu - to proszę to taki jeden trader każdy może sprawdzić co to za jeden:
https://www.youtube.com/watch?v=XuQ6pqLoTRs
Trochę o statystyce i banałach. Dostaje pytanie najlepszy trade, odpowiada: "Miedź...20 lat temu....". Za chwilę mówią o skuteczności i mówi:"Mam skuteczność na walutach 60-65%". Jakie wnioski ?
Na surowcach i innych "szalonych" instrumentach zawodowi czekają na okazje. Jeżeli mówi że na walutach ma 60% skuteczności to znaczy że ma statystycznie weryfikowalny ciąg zdarzań co pozwala mu podać taki a nie inny poziom. I bankowo to jest trader co nie gra day trading.
I taki schemat się powtarza.

Jak jesteśmy przy statystyce to dlaczego na jednym z największych forów na świecie - FF (Mają sub fora: metale, crypto, energia). Głównym i to miażdżącym pozostałe tematem są waluty. Dziwne ???

Wielokrotnie słychać zarzuty o niskiej zmienności i konsolidacji walut. To są atuty do wykorzystania.

Dlaczego 1-2 a nie 10 ? Bo na więcej nie będzie czasu to raz a dwa to szeroki temat, który już kilka razy przy innych okazjach udowadniałem.

Więc ZANIM ZACZNIESZ dobrze się zastanów co wybierzesz. A jak już wybrałeś/aś krótki termin to odradzam branie tych samych instrumentów które są "propagowane" i dominujące w naszym dziale Day Trading. Wybierz mądrze a z czasem wyspecjalizujesz się co pozwoli szybciej złamać barierę Break Even na depo.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
31 sie 2024, 12:33
Ink chciałeś link - pierwszy z brzegu - to proszę to taki jeden trader każdy może sprawdzić co to za jeden:
Ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, link do tych mitycznych grup gdzie wszyscy są profesjonalni itp, ty mi dałeś link do yt ...

DT tak jak wszędzie działa na tym co modne, jeszcze niedawno nikt o kakale nie słyszał a teraz wszyscy w kakao, podobnie z gazem itp

Próbujesz naprawić świat, szczycisz sie ciągle tym ile to ludziom uratowałeś pieniędzy samemu zachwalając copytrading na telegramie gdzie pewnie przez takie praktyki stracą hajs.

Reasumując kwoty uratowanych pieniędzy wychodzą na 0, bax jak był dalej jest w DT. Próbujesz kolego zawrócić rzekę łyżką i niestety średnio to wychodzi bo sam drugą ręką pchasz te rzekę w stronę nurtu XD

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
31 sie 2024, 12:47
SEROL666 pisze:
31 sie 2024, 12:33
Ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, link do tych mitycznych grup gdzie wszyscy są profesjonalni itp, ty mi dałeś link do yt ...

DT tak jak wszędzie działa na tym co modne, jeszcze niedawno nikt o kakale nie słyszał a teraz wszyscy w kakao, podobnie z gazem itp

Próbujesz naprawić świat, szczycisz sie ciągle tym ile to ludziom uratowałeś pieniędzy samemu zachwalając copytrading na telegramie gdzie pewnie przez takie praktyki stracą hajs.

Reasumując kwoty uratowanych pieniędzy wychodzą na 0, bax jak był dalej jest w DT. Próbujesz kolego zawrócić rzekę łyżką i niestety średnio to wychodzi bo sam drugą ręką pchasz te rzekę w stronę nurtu XD
Jesteś uprzedzony do wszystkiego co piszę i ewidentnie nic nie rozumiesz co oznacza zajmować się Day Trading. Nawet nie rozumiesz co się stało z tym forum bo nie było Ciebie... ile 7 alt ?? Nie wiesz kto co i o czym pisał pisał. Baw się w cenzora. Powodzenia !

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Ink. pisze:
31 sie 2024, 12:47
Uogólnienia to zło :idea:
Zresztą, to dowód na to, że własny mózg to skarb. Nie opinie z netu, mega-hiper fora itp.

Niektóre surowce i waluty egzotyczne są mega w lt a jednocześnie celowość przenoszenia ich do dt jest dyskusyjne (dla mnie). Przy odrobinie wysiłku intelektualnego jest to dość oczywiste - w kontrze mamy twarde "tylko majorsy", tylko "e/u", tylko "dax" - cokolwiek, to przykłady! A taka informacja powoduje poluzowanie własnej odpowiedzialności za decyzje, czyż nie? Wśród niełatwych aspektów hazardu zwanego fx, uwolnienie mądrości własnej z pułapki autorytetu jest dla wielu jednym z trudniejszych aspektów, w każdym razie tak mi się wydaje. Subiektywne, szczegółowe rady mogą stać się wyłącznie przeszkodą.
Reasumując to, co wpisałeś na początku, Ink., jest ok :idea:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Od czasu do czasu byłem i czytałem, był tylko problem z logowaniem. A nie można zbyć mojego sensownego argumenty tym że się czepiam.
1. Link : prawda jest taka że odpowiedź była zła albo źle przcszytales
2. Copytrading przynajmniej na telegramie to taki sam scam jak szkolenia i inne tego typu rzeczy które piętnujesz.
3. Jaka zabawa w cenzora skoro nic tutaj nie usunąłem i nie pamiętam abym cokolwiek cenzurował
4. Byłem na tym forum, po prostu nie pisałem
5. Doskonale wiem co oznacza zajmować się DT ale sam nie jestem w stanie tego robić. Nikt w pojedynkę nie ma tyle czasu

To nie uprzedzenia, to fakty a nie mogłeś się bardziej chyba pomylić ze wszystkim niż w tym poście wyżej. Przykro mi ale gadasz ewidentnie głupoty i twoja wizja w twoim mniemaniu jest tą jedyną właściwą i jak dziecko w klasie które sobie nie radzi jako główny argument używa argumentu że ktoś się go czepił

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
31 sie 2024, 13:21
Od czasu do czasu byłem i czytałem, był tylko problem z logowaniem. A nie można zbyć mojego sensownego argumenty tym że się czepiam.
1. Link : prawda jest taka że odpowiedź była zła albo źle przcszytales
2. Copytrading przynajmniej na telegramie to taki sam scam jak szkolenia i inne tego typu rzeczy które piętnujesz.
3. Jaka zabawa w cenzora skoro nic tutaj nie usunąłem i nie pamiętam abym cokolwiek cenzurował
4. Byłem na tym forum, po prostu nie pisałem
5. Doskonale wiem co oznacza zajmować się DT ale sam nie jestem w stanie tego robić. Nikt w pojedynkę nie ma tyle czasu

To nie uprzedzenia, to fakty a nie mogłeś się bardziej chyba pomylić ze wszystkim niż w tym poście wyżej. Przykro mi ale gadasz ewidentnie głupoty i twoja wizja w twoim mniemaniu jest tą jedyną właściwą i jak dziecko w klasie które sobie nie radzi jako główny argument używa argumentu że ktoś się go czepił
1. Nie zawsze dostajesz to co chciałeś. Link zgadzał się z główną myślą ciągniętą przez cały wątek.
2. O copy tradingu mamy osobne całe watki i potrafimy odróżnić scam. Omawialiśmy to zupełniez innej perspektywy niż ty. Przepychając na siłę swoje zdanie.
4. Oj wątpię czy czytałeś tyle aby się orientować.... chwilę ci zajęło w zorientowaniu się co się "odaniela" na DT a na koniec i tak nie zrobiłeś pokazówki w stylu B. On inaczej działa. Dlatego uważamy że to nie ma sensu co robi - taka wielka różnica.
5. Nie zajmuję się tym ale się na tym znam ?? :roll:

Przez 15 lat zrobiłem małe badanie i wynikami dzielę się na forum. Podaję początkującym prosty przepis jeżeli chcą się bawić w DT to wg. mnie jest to dobra droga. Jeżeli ktoś gra w długim terminie to już nie moja bajka a pchanie się na "modne" to praktyka znudzonych szukających emocji traderów. DECYZJĘ niech podejmie sam każdy początkujący.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

1. Prosiłem o link ty dajesz coś zupełnie innego i to że nie potrafiłeś znaleść prawidłowej odpowiedzi uznajesz że nie zawsze dostaje się to co się chce XD śmieszne
2. Z tego co czytałem to cały czas żyjesz złudną nadzieją że przeglądając tysiące traderow znajdziesz tego jedynego którego będzie warto kopiować. Po tylu latach na rynku powinieneś mieć już swoją doskonale sprawdzoną strategię inwestycyjna a ty się dalej miotasz jak świezak. Jest to po części zrozumiałe jak się nie zarabia
4. Działu Dt akurat nie czytałem bo i po co. Co nie zmienia faktu że już mi kolejne 2 razy wypominasz że wiesz o forum więcej niż ja więc musisz mieć rację XD niestety tak nie jest
5. Znów kłania się czytanie ze zrozumieniem. Mówię że zajmuje się na tyle na ile mogę a nie 24:7 bo nikt nie jest w stanie to robić tak jak ty byś oczekiwał. Najlepsze jest to że tak walczysz o dział DT a nie widziałem ani jednego twojego zgłoszenia że coś tam się dzieje nie tak ;)

Jeśli myślisz że dla początkującego DT jest to dobra droga to jesteś lekko szalony. Przykro mi znów ale znów się mylisz

Hary
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hary »

Ci, którzy potrafią myśleć, nie potrzebują nauczycieli.
Po problemach z logowaniem to jest nowy profil poprzednio : Andreasgp

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
31 sie 2024, 13:59
1. Prosiłem o link ty dajesz coś zupełnie innego i to że nie potrafiłeś znaleść prawidłowej odpowiedzi uznajesz że nie zawsze dostaje się to co się chce XD śmieszne
2. Z tego co czytałem to cały czas żyjesz złudną nadzieją że przeglądając tysiące traderow znajdziesz tego jedynego którego będzie warto kopiować. Po tylu latach na rynku powinieneś mieć już swoją doskonale sprawdzoną strategię inwestycyjna a ty się dalej miotasz jak świezak. Jest to po części zrozumiałe jak się nie zarabia
4. Działu Dt akurat nie czytałem bo i po co. Co nie zmienia faktu że już mi kolejne 2 razy wypominasz że wiesz o forum więcej niż ja więc musisz mieć rację XD niestety tak nie jest
5. Znów kłania się czytanie ze zrozumieniem. Mówię że zajmuje się na tyle na ile mogę a nie 24:7 bo nikt nie jest w stanie to robić tak jak ty byś oczekiwał. Najlepsze jest to że tak walczysz o dział DT a nie widziałem ani jednego twojego zgłoszenia że coś tam się dzieje nie tak ;)
1.To o co prosisz nie istnieje jak tzw "święty graal". Jesteś malkontentem i próbujesz ośmieszać bez żadnej sensownej argumentacji.
2. Nic nie czytałeś ze zrozumieniem spróbuj jeszcze raz:
Interesuje się rozwojem rynku w którą stronę zmierzają innowacje i co się dzieje w różnych tematach jak HFT dla przykładu. Ale nie brałem sygnałów i nie zamierzam dawać bo to podlega karze i kropka.
Te swoje kolejne porównania i wyjazdy osobiste zatrzymaj dla siebie !
4. Od lat funkcjonuje tylko ten dział.... :lol: Ci, którzy tu piszą tu tez na bieżąco... no moze poza Zakavenem. Chyba już trochę nadgoniłeś i jesteś na bieżąco.
5. A propos DT. Sporo napisałeś postów od powrotu ale ani jednej analizy przez ponad 2 miesiące. A przecież patrzysz na Nasdaq.... wspomóż kolegów wiedzą....
Ink. pisze:
31 sie 2024, 13:59
Jeśli myślisz że dla początkującego DT jest to dobra droga to jesteś lekko szalony. Przykro mi znów ale znów się mylisz
Lekko szalony to jest brak dostrzegania oczywistości wyłożonej przed Twoimi oczami...
Co robią nowe osoby przychodzące na forum ? W którym dziale lądują ??? I co robią z reguły ? Większość na jaki termin stawia pozycje ???
To jest na tym forum i na każdym innym zerknij do działu journali..... ilu zastosowało Twoje porady z pierwszego postu ?? Dla każdego 20-latka będziemy starymi farmazoniarzami. Patrz to nowy forumowicz i co robi ?
topic33518.html
Ja nie próbuję zawrócić kijem Wisły to ty próbujesz ustawiać i skanalizować co kto ma robić bo tak Ci się wydaje. Żadnego dowodu na poparcie swoich albo obalenie moich.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Hary pisze:
31 sie 2024, 20:43
Ci, którzy potrafią myśleć, nie potrzebują nauczycieli.
"Najlepszym nauczycielem człowieka jest jego największy wróg" :564:

ODPOWIEDZ