ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: ZANIM ZACZNIESZ PRZECZYTAJ by INK

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
30 sie 2024, 11:21

Rada dla początkujących? Trzeba używać własnego mózgu, po to go mamy :idea:
Z tym nie do końca się zgodzę. Bo ułomni intelektualnie zarabiać nie będą nigdy. Cokolwiek by nie robili :)
No chyba, że jakiś fart itp. Ale on też nie trwa wiecznie. Tuman nigdy nie zostanie intelektualistą. Niestety. Np. tacy jak z filmu
https://www.youtube.com/watch?v=OgD__wX ... 7l8B_Yw8zZ

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Ink. pisze:
30 sie 2024, 12:12
belon pisze:
30 sie 2024, 12:05
Ink. pisze:
30 sie 2024, 11:58

No nie do końca, ja na dzień dobry od serola dosłałem : raz, że wróciłem po x latach i się wymądrzam, dwa, że nie jestem tutaj codziennie wiec mam zakrzywiony obraz sytuacji jak kolega wyżej. I jest to jak najbardziej zniechęcające bo na dzień dobry dostajesz info ze środowisko jest dość hermetyczne i toksyczne ;)
Ja wiem czy to było takie "dostanie"? Coś tam może przestrzeliłeś w jakiejś odpowiedzi (a że Serol znał temat lepiej) to poleciało - jak zwykle.
Ale nie przypominam sobie, żebyś wymyślał jakieś głupoty - a to duża różnica.
Może znal może nie, to nie ma znaczenia bo osobiście widze już 3 osobę co dostaje w pysk tym samym argumentem XD a ile było osób wcześniej ? Pewnie nie zliczysz
Fakt może znał, może nie (założyłem, że znał).
Ale z drugiej strony jeżeli ktoś wypowiada się na temat, którego nie zna, nie ogarnia to może powinien "dostać w pysk"?
Edit: doprecyzuję - nie, że pyta się lub wyjaśnia sytuację, bo nie wie, tylko wjeżdża na pełnej kurtyzanie z bzdurnymi wypowiedziami.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2024, 13:07 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
30 sie 2024, 11:58
belon pisze:
30 sie 2024, 11:51

Bzdura.
No nie do końca, ja na dzień dobry od serola dosłałem : raz, że wróciłem po x latach i się wymądrzam, dwa, że nie jestem tutaj codziennie wiec mam zakrzywiony obraz sytuacji jak kolega wyżej. I jest to jak najbardziej zniechęcające bo na dzień dobry dostajesz info ze środowisko jest dość hermetyczne i toksyczne ;)
Czy sformułowanie "przeleżeć pod lodem" jest takie obraźliwe ? Ink bycie modem to odpowiedzialna robota. Doceniamy twoją służbę. Nie wiedziałem że jesteś tak wrażliwy. Słuchaj mnie nie było tu coś koło 2 lat. Jak się zalogowałem to poza starymi wygami mnóstwo zmian, któryś miesiąc zajęło mi aby się zorientować co i jak.
Co do Zakavena to kiedyś ostro "pojechał" w obronie Mistyfikatora.... zaatakował osobę w niecenzuralny sposób. Ta osoba chyba najbardziej pomagała rzeczonemu Mistyfikatorowi w pierwszych krokach na FX. Nie wiedział o tym bo wpada raz na ruski rok. Chociaż ostatnio rozbawiły mnie jego przeprosiny w kierunku Ninja po ponad pół roku od jego odejścia ! Co to było za przebudzenie !! :lol:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
30 sie 2024, 12:59

Czy sformułowanie "przeleżeć pod lodem" jest takie obraźliwe ? Ink bycie modem to odpowiedzialna robota. Doceniamy twoją służbę. Nie wiedziałem że jesteś tak wrażliwy. Słuchaj mnie nie było tu coś koło 2 lat. Jak się zalogowałem to poza starymi wygami mnóstwo zmian, któryś miesiąc zajęło mi aby się zorientować co i jak.
Co do Zakavena to kiedyś ostro "pojechał" w obronie Mistyfikatora.... zaatakował osobę w niecenzuralny sposób. Ta osoba chyba najbardziej pomagała rzeczonemu Mistyfikatorowi w pierwszych krokach na FX. Nie wiedział o tym bo wpada raz na ruski rok. Chociaż ostatnio rozbawiły mnie jego przeprosiny w kierunku Ninja po ponad pół roku od jego odejścia ! Co to było za przebudzenie !! :lol:
Wydaje mi sie ze bycie skryba tego forum tobie chyba szkodzi, trochę jak sfochowana kobieta wypominasz coś co było x lat tamu XD. A nikt kto dołącza lub wraca na forum nie ma obowiązku "nadgonić" co tutaj się działo. Ja pisze co widzę a widzę ze ty sie za bardzo wczuwasz i jakoś odnoszę wrażenie ze każdego kto tutaj nie jest codziennie traktujesz z góry jak stały klient meliny ktory siedzi tam dzień w dzień i widzi kogoś nowego ;) trochę na zasadzie : "co ty chłopcze wiesz o tym miejscu, ja tu jest codzień od lat" ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
30 sie 2024, 11:21
SEROL666 pisze:
29 sie 2024, 19:08
Nawet nie zauważyliście w jaki absurd tradingowy nawzajem się wciągnęliście i bawicie się na instrumentach które świat omija szerokim łukiem. Nie wiem czym się zajmujecie na co dzień etat/działalność czy emka ale trading to dla was zabawa wpadacie co jakiś czas może małą pozycyjkę na jakimś Kakałku otwieracie. Nie rozumiecie naszego podejścia do takich osób jak M7.
zakaven pisze:
29 sie 2024, 19:43
Po pierwsze primo nie zwracaj się do mnie w liczbie mnogiej, pod drugie primo z tego co zauważyłem taka jednostka chorobowa trafia Ci się regularnie co jakiś czas. K woli ścisłości, zadałem sobie trud i chciałem przeczytać inne posty Milioner7 ale jak zapewne wiesz jest to niemożliwe.
Mógłbym jednym zdaniem rozkręcić awanturę ale najzwyczajniej w świecie nie chce mi się...może jutro, jak zjem coś :lol:
To forum gromadzi(ło) bardzo specyficznych ludzi. Nigdzie indziej nie widziałam większej ilości frustratów, osób muszących doładować swoje ego lub z ego wywalonym w kosmos. Z problemami z emocjami, może pierwotnymi a może wtórnymi, wywołanymi fx. Bardzo specyficzne to miejsce jest.

Rada dla początkujących? Trzeba używać własnego mózgu, po to go mamy :idea:
Witaj matko przełożona forum! :wink:
Coś czułem że twoje ciągotki nie pozwolą ci tkwić bezczynnie. Co do problemów psychicznych forumowiczów sama gdzieś pisałaś że rozmawiałaś z multikonciarzami a rozdwojeniem jaźni. Zastanawiałaś się kiedyś co ich przyciągnęło do ciebie :idea: :?: :idea:
Jeżeli chodzi o trading to wypowiadam się tylko na temat krótkoterminowego tzw. Day Trading + 1. Wiec jak ktoś gra małymi pozycjami w długim terminie to już nie moja bajka i do tego się nie odnoszę.
Piszę dla początkujących aby nie nacięli się na tzw. polską scenę tradingową i mądrości szkoleniowców fałszywie zaklinających rzeczywistości.
Co do tradingu DT przeszukajcie Internet anglojęzyczny jak zawodowi do tego podchodzą czytajcie artykuły, oglądajcie filmy. Zmęczcie temat sami zobaczycie że gigantyczną różnicę
Ostatnio zmieniony 30 sie 2024, 14:10 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

daj link do tych zawodowych, bo z tego co kojarzę 99% miejsc dostępnych dla każdego jest taka paplanina i ściemnianie jak tutaj, co drugi to bogatszy i każdy zarabia nawet jak sie myli, albo wszyscy słuchają jednego guru w kole wzajemnej adoracji.A Czy te mistyczne miejsce gdzie wszyscy są profesjonalni i każdy czyta branżowe artykuły jest tutaj z nami w pokoju ? XD

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
30 sie 2024, 13:33
SEROL666 pisze:
30 sie 2024, 12:59

Wydaje mi sie ze bycie skryba tego forum tobie chyba szkodzi, trochę jak sfochowana kobieta wypominasz coś co było x lat tamu XD. A nikt kto dołącza lub wraca na forum nie ma obowiązku "nadgonić" co tutaj się działo. Ja pisze co widzę a widzę ze ty sie za bardzo wczuwasz i jakoś odnoszę wrażenie ze każdego kto tutaj nie jest codziennie traktujesz z góry jak stały klient meliny ktory siedzi tam dzień w dzień i widzi kogoś nowego ;) trochę na zasadzie : "co ty chłopcze wiesz o tym miejscu, ja tu jest codzień od lat" ;)
Mam się powtarzać kim jest M7 ?? Czytałeś co pisał ? Wiesz ile wojenek rozpętał "główny użytkownik" działu DT ? 20-30 spokojnie przez czas jaki ciebie nie było ! Stopniowo się ludzie wykruszali aż mamy stan obecny!
Z resztą wywołałem temat przez Zakawena, który co jakiś czas zamroczony alko czepia się porządnych pijaków na naszej melinie :wink:

Ja widzę że mamy generalnie 2 grupy pierwsza podchodzi na serio do FX i chce aby to forum było miejscem poważnej dyskusji o tym co może się wydarzyć na rynku a druga dla których FX to jak zabawa. Wpadają na forum i chcą aby było cicho spokojnie a każde zdanie kończyć pozytywną emotką.

Polecam przejść się na forum FF (bo w PL to nawet nie wiem gdzie) czy tam są wojenki ? Oczywiście że tak i to światowe ! Mają inny poziom. To trzeba samemu zobaczyć i zrozumieć.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Widzisz, po twoim poście widać kto przede wszystkim te wojenki prowokuje, ja o tobie a ty wskakujesz z M7. Baxa ganiasz z DT odkąd tutaj jestem, nie da sie czytać, nie da sie pisać, nic sie nie da przez niego, wprowadziłem lekki porządek z jego z/s, nawet zniknął na tydzień i co ? i nico, chyba napisałeś 1 post przez ten czas wiec po co ta walka ? walka dla samej walki, masz jakąś vendette włączoną. Tak samo tutaj sie rozpisujesz zamiast po prostu olać temat i nie było by żadnych "wojen". A na FF wojny są tylko tam jest tak dużo postów i tematów że nie jesteś w stanie tego "objąć" tak jak nadganiasz to forum, każdy wątek po wątku każdy post po poście sam napędzając lekko 60% wszystkich "wojenek" ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
30 sie 2024, 14:04
daj link do tych zawodowych, bo z tego co kojarzę 99% miejsc dostępnych dla każdego jest taka paplanina i ściemnianie jak tutaj, co drugi to bogatszy i każdy zarabia nawet jak sie myli, albo wszyscy słuchają jednego guru w kole wzajemnej adoracji.A Czy te mistyczne miejsce gdzie wszyscy są profesjonalni i każdy czyta branżowe artykuły jest tutaj z nami w pokoju ? XD
Ty jesteś już za "stary" na zmiany. Przesiąknąłeś swoimi przekonaniami, doświadczeniami i boisz się dźwigni :wink: .

Co do tych co zaczynają. Sensem jest wysoka specjalizacja na danym instrumencie. Poznanie go od A do Z i z czasem zbuduje się statystyczną przewagę przewagę. Skakanie na modne i zmienne aktywa nie ma sensu bo liczy się przewidywalność. Wszyscy zawodowcy w krótkim terminie DT+ 1,2,3 polecają waluty ze względu na stosunkową łatwość w tradingu. Aktywa jak Gas, ropa, kakao to tzw. "widow maker'y" - tego nie trzeba chyba tłumaczyć

Był guru chyba się nie załapaliście na jego bytność tutaj:
eur-usd-gbp-yen-analizy-i-prognozy-by-c ... 12696.html
Miał wyjątkową wiedzę i umiejętności bez dwóch zdań. Adoracja też była :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

SEROL666 pisze:
30 sie 2024, 15:20

Ty jesteś już za "stary" na zmiany. Przesiąknąłeś swoimi przekonaniami, doświadczeniami i boisz się dźwigni :wink: .
Podejrzewam ze jak ja jestem za stary to ty tez, siedzisz tutaj dłużej niż ja a ja dołączyłem dość młodo ;)

Równie dobrze możesz powiedzieć ze jak ktoś lubi jeździć na rowerze to przesiąknął przekonaniami, doświadczeniem i boi się motorów. A prawda jest taka ze każdy robi co lubi i co uważa za bezpieczniejsze i dla psychiki i dla portfela a ty próbujesz takie podejście "ośmieszyć"
jednocześnie żyjesz w przeszłości bo dajesz jakiś watek z przed 10 lat... a mi o zmianach mówisz XD

łap złote łopaty bo jesteś dobry z kopaniu w przeszłości XD odblokowałeś XD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ